Idei pentru transformarea dormitorului tău

Dormitorul trebuie să fie locul în care te poți simți în largul tău. Dacă este dezordonat, anost sau fără personalitate, este timpul pentru o schimbare.
Din fericire, dormitorului este ușor de îmbunătățit. Indiferent dacă transformarea va fi radicală sau minoră, te putem ajuta să o pui în aplicare.
Citește sfaturile și trucurile noastre pentru a-ți personaliza simplu dormitorul.

x
x

Păstrează ordinea în dormitor

În graba de zi cu zi, poți arunca o cămașă la întâmplare când te pregătești să ieși pe ușă, însă ordinea generală contribuie la o atmosferă calmă în locuința ta.
Dacă nu reușești să păstrezi lucrurile ordonate în dormitor, înseamnă că trebuie să găsești un loc pentru fiecare obiect.
Hainele, încălțămintea, bijuteriile și celelalte accesorii au tendința de a se transforma rapid în grămezi dezordonate, însă, cu sfaturile potrivite, soluțiile pentru depozitarea lor pot deveni decorațiuni pentru dormitor.
De exemplu, poți folosi cutii și coșuri pentru a-ți organiza garderoba, în special, articolele mici de îmbrăcăminte sau pantofii care ocupă adesea mai mult spațiu decât ar trebui.
Poți folosi chiar și o comodă cu sertare pentru a păstra obiectele mai mici. Sertarele oferă modalități excelente pentru organizarea obiectelelor mici.
Poți folosi coșuri de răchită, care încap sub pat sau coșuri plasate vizibil pe podea.

Acceptă cookie-uri statistice pentru a vedea video-urile
Apăsați pe butonul [OK] aflat în partea de jos a paginii
Body

SFAT DE AMENAJARE:

Așază articolele preferate pe cuiere

De obicei, cuierele sunt poziționate pe hol sau sunt ascunse în spatele ușilor, însă, poți agăța un cuier decorativ pe peretele din dormitor. Pune acolo eșarfele preferate sau colierele pentru ținutele de zi pentru a le păstra în ordine, adăugând astfel o notă personală dormitorului.

DEPOZITARE

Lasă natura să intre în dormitorul tău

Materialele naturale conferă dormitorului un aspect liniștitor. Folosește lemnul, lâna și țesăturile moi pentru a crea un spațiu calm și plăcut.
Așază pe pat o cuvertură de lână confortabilă, o pernă din imitație de blană pe scaun și adăugă perne moi. Explorează diverse combinații adăugând mobilier sau rafturi din lemn.
Plantele și florile sunt, de asemenea, alegeri excelente pentru dormitorul tău. Verdele acestora va capta atenția și va aduce o notă de aer proaspăt în dormitor.
Dacă nu te pricepi la plantele naturale, optează pentru cele artificiale. Arată bine și nu trebuie udate.

x
x
Body

SFAT DE AMENAJARE:

Natura creează structură

Spre deosebire de fibrele sintetice, produsele naturale structurează interiorul locuinței într-un mod cu adevărat unic, iar culorile naturale se potrivesc perfect în dormitor. Folosește natura pentru o ambianță interesantă, distractivă și confortabilă.

DORMITOR

Pune-ți în evidență stilul personal

Echilibrul este esențial pentru a simți că dormitorul este locul în care vrei să fii. Pereții goi sunt rareori interesanți.
Dacă nu există nimic pe pereți, camera va avea un aspect neterminat, iar acustica va fi, de asemenea, afectată.
Pe de altă parte, un perete supraaglomerat poate distrage atenția. De aceea, echilibrul este esențial.
Decorează peretele în stil personal, creând o mică expoziție. Alege un perete din dormitor pentru a agăța diverse articole decorative:

• Fotografii
• Desene
• Tablouri
• Materiale textile
• Decorațiuni din lemn
• Cuiere

Oglinzile se potrivesc bine în dormitor, deoarece propagă lumina naturală, iar camera pare astfel mai spațioasă. Joacă-te cu formele: o oglindă pătrată, înaltă pe un perete poate fi combinată cu o oglindă rotundă pe alt perete.
De asemenea, ramele foto pot fi de mai multe tipuri, adăugând varietate și caracter, mai ales dacă sunt asociate cu alte decorațiuni de perete. Ramele din lemn natural, lemn vopsit, sau oțel te vor ajuta să creezi un aspect unic.
Ține cont de lățimea ramei. O fotografie mică sau un afiș de mici dimensiuni arată bine într-o ramă mai groasă, însă pentru o oglindă mare este mai potrivită o ramă subțire. Depinde de stilul tău și de modul în care ramele se încadrează în cameră.
Pereții nu sunt singurele suprafețe tari și adesea nefolosite din dormitor. Podeaua este deseori neglijată. Covorul potrivit transformă podeaua într-un element de design îmbietor, oferind în același timp o suprafață moale, pe care vei păși cu plăcere în primele ore ale dimineții.

x
x
x
x
Body

SFAT DE AMENAJARE:

Personalizează-ți spațiul!

Personalitatea te se va reflecta cel mai bine în aspectul obținut prin modul în care combini obiectele decorative cu lucrurile de zi cu zi.

OBIECTE DECORATIVE

Un aspect nou pentru patul tău

Patul este punctul central al dormitorului. Este probabil piesa de mobilier în care petrecem cel mai mult timp. Poți oricând să achiziționezi un pat nou, însă ai la dispoziție câteva variante care pot înfrumuseța orice pat fără mari eforturi:

• Alege o lenjerie de pat sau o cuvertură nouă. Este o metodă simplă de a schimba aspectul general al dormitorului.
• Pernele decorative noi sau doar fețele de pernă și o pătură pot crea experiența exclusivistă pe care o întâlnim de obicei la hotel.
• Tăblia de pat contribuie la crearea atmosferei din dormitor și asigură confortul de care ai nevoie atunci când stai în pat. Este foarte ușor să adăugi o tăblie de pat din material textil sau din lemn.

Body

SFAT EXTRA:

Alege tăblia de pat potrivită

Tăblia de pat din material textil adaugă un plus de confort patului și amortizează acustica din dormitor, în timp ce tăblia de pat din lemn conferă o notă naturală și este ușor de curățat.

TĂBLII DE PAT

Reglează lumina cu ajutorul perdelelor

Decide cât de multă lumină dorești să intre în dormitor. Depinde de cantitatea de lumină pe care dorești să o ai și de orientarea dormitorului.
Combinând jaluzelele cu perdelele, vei controla lumina dormitorului și vei crea o atmosferă specială.
Obține un efect stratificat:

1. Așază mai întâi o jaluzea la fereastră. Dacă dorești să blochezi complet lumina, folosește o jaluzea opacă.
2. Adăugă apoi draperii, care ajung până la podea. Acestea vor crea o atmosferă intimă și vor contribui la păstrarea căldurii în interior.
3. În cele din urmă adăugă o perdea luminoasă, care va oferi camerei o strălucire delicată.

Creează starea de spirit dorită cu ajutorul luminilor potrivite

Lămpile sunt foarte importante pentru atmosfera din dormitor. Lumina poate fi neplăcută dacă este prea rece și intensă. Pe de altă parte, dacă lumina este prea slabă, va fi greu să te orientezi în cameră.
De aceea, este bine să ai mai multe lămpi, fiecare cu propriul său scop. În principiu, ai nevoie atât de lumină puternică pentru orientare, cât și de lămpi cu lumină odihnitoare pentru o atmosferă plăcută.
Dacă îți place să citești în pat, îți recomandăm o lampă de citit. Poți monta o lampă de perete sau poți opta pentru o lampă pe podea pentru a obține un flux concentrat de lumină acolo unde este nevoie.

Body

SFAT EXTRA:

Lumânări LED în dormitor

Utilizați lumânări LED în dormitor pentru a crea o atmosferă plăcută, fără risc de incendiu. Lumânările LED oferă o lumină clară, reală și nu lasă să picure ceară precum lumânările obișnuite. În plus, poți folosi lumânări LED cu funcție de temporizare, pe care nu este nevoie să le aprinzi sau să le stingi.

ILUMINAT
{"items":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"0":{"x":"2","y":"0","width":"9","height":"7"},"1":{"x":"2","y":"7","width":"8","height":"14"},"2":{"x":"2","y":"21","width":"8","height":"9"},"3":{"x":"3","y":"30","width":"6","height":"9"},"4":{"x":"2","y":"39","width":"8","height":"11"},"5":{"x":"2","y":"50","width":"8","height":"6"},"6":{"x":"2","y":"56","width":"8","height":"14"},"7":{"x":"2","y":"70","width":"8","height":"8"},"8":{"x":"2","y":"78","width":"8","height":"9"},"9":{"x":"2","y":"87","width":"8","height":"14"},"10":{"x":"2","y":"101","width":"8","height":"8"},"11":{"x":"2","y":"109","width":"8","height":"9"},"12":{"x":"2","y":"118","width":"8","height":"8"},"13":{"x":"2","y":"126","width":"8","height":"9"},"14":{"x":"2","y":"135","width":"8","height":"12"},"15":{"x":"2","y":"147","width":"8","height":"8"},"16":{"x":"2","y":"155","width":"8","height":"11"},"17":{"x":"2","y":"166","width":"8","height":"11"},"18":{"x":"2","y":"177","width":"8","height":"9"}}},"settings":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"always_show_resize_handle":false,"float":true,"cell_height":50,"auto_height":true,"height":0,"vertical_margin":10,"horizontal_margin":0,"width":12,"field_id":"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469","cellHeight":50,"verticalMargin":10,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-3291","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}