Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Decor rustic

Cum să amenajezi o casă în stil rustic

Dată:

Categorie: Camera de zi, Toate articolele, Bucătărie

Îți aduci aminte de vacanțele la bunici, când petreceai o bună parte din vară în aer liber, la țară, înconjurat de verdeață? Sau poate de taberele la munte, când te cazai într-o cabană cu încălzire prin sobe, decorată cu mobilier din lemn masiv și pereți acoperiți de lambriuri din lemn? Și casele mici din zonele rurale, precum cea a bunicilor, și cabanele de munte, au un farmec aparte. Sunt confortabile, sunt primitoare și pline de căldură.

Ambele sunt exemple ale unor interioare rustice, un stil care nu îmbătrânește niciodată și care păstrează vie legătura cu trecutul și cu natura. În casele rustice nimic nu pare foarte studiat, deși totul este așezat acolo unde trebuie. În casele rustice simți o nostalgie reconfortantă, timpul se scurge mai încet, iar senzația de calm te ajută să te relaxezi și să scapi de agitația de zi cu zi.


Interior rustic

O bucătărie mobilată cu gama SILKEBORG: masă de dining, bufet, dulap superior

CUI I SE POTRIVEȘTE STILUL RUSTIC

Indiferent de vârsta pe care o ai, te vei simți bine într-o casă în stil rustic dacă îți plac lucrurile autentice, dacă pui preț pe valoarea pe care un lucru o câștigă o dată cu trecerea timpului, dacă ești un om calm căruia îi place liniștea și natura. O astfel de persoană se va simți cu adevărat acasă într-o locuință rustică.

Dar, chiar dacă nu te identifici complet cu descrierea de mai sus și apreciezi casele moderne, poți alege stilul rustic pentru casa ta de vacanță, pentru că este un tip de amenajare care se potrivește foarte bine cu o casă de vacanță.


Stil rustic

Un interior mobilat cu fotoliul EGEDAL și bufetul HALLUND, în care elementul rustic este dat de lemnele tăiate și lambriuri. 

NATURA ADUSĂ ÎN INTERIOR

Casele rurale sunt legate organic de terenul din jur, care este o extensie a spațiului de locuit. Dacă ai locuit vreodată la țară, știi că gospodăria include casa și terenul din jur. Să ai grijă de gospodărie nu însemna numai să păstrezi totul curat în casă, ci să ai grijă de tot ce e în curtea ta. Bineînțeles, în mediul urban sau într-o casă de vacanță nu ai o astfel de gospodărie, dar poți fi mai aproape de natură prin elemente de decor aduse în casă. 

Iată câteva feluri prin care poți aduce natura în casa ta:

  • Folosește bucăți de lemn tăiat pe post de decor. Un perete pe care să depozitezi un braț de lemne tăiate este o variantă simplă și puțin costisitoare de a amplifica accentul rustic dintr-o cameră.
  • În loc de bibelouri, decorează casa cu paie, conuri de brad, flori sau frunze uscate așezate în vaze, coșuri de răchită sau cutii decorative. Poți schimba elementele naturale în funcție de sezon, astfel încât să nu te plictisești niciodată și să fii în ton cu perioada anului.
  • Decorează cu flori colorate, așezate în vaze clasice sau vaze cu aspect neprelucrat.
  • Folosește pături sau perne decorative din imitație de blană, precum cele din gama MYGGBLOM sau covorul HORN.

 Decor rustic

Decor rustic: paie și ciulini uscați folosiți ca decor în suportul de lumânare DANFRED și în coșuri de răchită

Decor rustic


Decor rustic - covor imitație blană

Covorul HORN din imitație de blană, cu fir lung, în stil rustic. 

Decor rustic covoare

Covorul BAKKEMAURE cu motive grafice.

MOBILIER ȘI ACCESORII CU ASPECT NEPRELUCRAT

Obiectele cu aspect hand made sunt elemente de bază ale interioarelor rustice. Alege covoarele care par țesute manual, piese de mobilier care nu au forme drepte și obiecte ceramice artizanale. Îți recomandăm setul de măsuțe ORDRUP cu cadru din lemn masiv de arbore de cauciuc, cadrul de pat UBBY din lemn masiv de molid, gama de comode cu sertare TANGE din lemn de pin, covoarele DVERGMAURE și STILKEG sau vaza AMUND.  

MOBILIER DIN LEMN MASIV

Lemnul este materialul de bază în interioarele rustice. De la pereții acoperiți cu lambriuri de lemn care imită cabanele de munte, până la podele și teancuri de bușteni, în casele rustice lemnul predomină.
Mobilierul rustic este și el realizat din lemn, de cele mai multe ori cu aspect brut, nefinisat sau patinat, și are dimensiuni mari. Un exemplu este mobilierul din gama RYSLINGE din lemn de pin cu aspect pătat, vopsit cu alb, care include masă de dining, masă de hol, bancă, scaune de dining, bufet și vitrină.

bucatarie rustica

Bucătărie în stil rustic, mobilată cu gama RYSLINGE: masă de dining, scaune de dining, bancă, vitrină și bufet.  

Dacă preferi o culoare naturală îți recomandăm gama SILKEBORG, cu piese de din lemn masiv de stejar și furnir de stejar, ce include piese pentru dormitor, living și dining. De asemenea, mobilierul din ratan sau șisal, precum fotoliul JORDRUP, este potrivit pentru interioarele rustice.

Dormitor SILKEBORG

Dormitor SILKEBORG: pat, dulap și comodă cu sertare SILKEBORG

 

CULORI NATURALE

Schema de culori care predomină în interioarele rustice este bazată pe tonuri naturale: kaki, verde, albastru denim, nuanțe de grena, maro și crem.