Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

15% REDUCERE SUPLIMENTARĂ pentru toate comenzile online

Vitrină din sticlă într-o sufragerie, cu o masă rotundă și patru scaune gri

Ghid: Cum să alegi vitrina potrivită pentru living

O vitrină este o piesă de mobilier foarte practică pentru livingul tău. O poți folosi pentru a-ți păstra vesela, fețele de masă, revistele sau lumânările și șervețelele, și poate crea un cadru frumos în care poți să-ți evidențiezi obiectele decorative preferate, suvenirurile din vacanțe sau micile cadouri primite de la cei dragi. 

Ți-am pregătit un ghid care să te ajute să alegi vitrina perfectă pentru sufrageria ta. 

Uși transparente sau opace?

Primul lucru pe care îl poți face și care este și cel mai important este să-ți iei în considerare propriile nevoi. Vrei să scapi de dezordine și ai nevoie de un spațiu în care să-ți ascunzi lucrurile pe care nu vrei să le păstrezi la vedere tot timpul? Sau ești în căutarea unui spațiu în care să păstrezi suvenirurile sau micile cadouri primite de la membrii familiei? Dacă alegi o vitrină cu uși și părțile laterale din lemn sau metal, nu va mai fi nevoie să-ți faci griji în privința prezentării. Poți să așezi lucrurile în vitrină și apoi să închizi ușile.

Black cabinet in metal against a wall in a dining room


Dacă iei în considerare varianta unei vitrine din sticlă, va fi nevoie să păstrezi interiorul ordonat și să te gândești cum vor fi aranjate obiectele în vitrină. Fii creativ și experimentează cu aranjamente care includ vaze cu flori, cărți, reviste, coșuri și boluri care se potrivesc sau se completează.

 

Unele dulapuri au inclusiv părțile laterale și rafturile din sticlă și creează un aspect lejer și elegant în camera de zi.


Vitrine cu uși și sertare

De asemenea, poți combina cele două funcții ale unei vitrine care are atât uși de sticlă, cât și sertare. Sertarele sunt foarte practice pentru depozitarea șervetelor de masă și a altor lucruri pe care vrei să le păstrezi la îndemână, dar ascunse vederii - cum ar fi lumânările sau hârtia de ambalat. 

Vezi și sfaturi pentru alegerea scaunelor de bucătărie. 

Wooden cabinet with glass doors and two drawers


Vitrină cu picioare înalte sau cu plintă?

O vitrină cu picioare are un aspect ușor și elegant, și are avantajul că poți ajunge foarte ușor să cureți murdăria de sub ea cu aspiratorul sau să speli podeaua.

White cabinet with patterned doors in a dining room with white dining chairs

 

Pe de altă parte, dulapul așezat pe plintă are un aspect frumos și robust.

White sideboard with three doors and drawers and top with two glass doors


Alegerea culorii potrivite

Albul este o alegere sigură, care nu se demodează niciodată. Un dulap alb merge cu orice și te poate ajuta să creezi un aer proaspăt și aerisit în camera de zi.

White cabinet with glass doors by the window in a light room


Pe de altă parte, un dulap negru sau un dulap într-o altă culoare poate adăuga o anumită atmosferă interiorului tău. Dacă alegi un dulap cu aspect de lemn, îți recomandăm să te asiguri că se potrivește cu mobilierul pe care îl ai deja acasă. 

Black cabinet with glass doors and sides in a light room


O vitrină înaltă sau scundă?

Dacă ai nevoie de mai mult spațiu de depozitare, o vitrină înaltă va fi probabil foarte atrăgătoare pentru tine. Are suficient spațiu pentru toate lucrurile tale și dacă are culoarea albă sau are uși de sticlă va contribui și cu un aspect mai lejer în camera de zi, chiar dacă este o piesă mai mare de mobilier. Alternativa poate fi o vitrină mai scundă, care poate fi mai accesibilă pentru că îți oferă posibilitatea să utilizezi partea de sus pentru reviste sau alte obiecte pe care dorești să le ai la îndemână.

Low white cabinet with sliding glass doors