Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Lampă cu becuri vizibile

Noile etichete energetice pentru surse de iluminat

Dată:

Categorie: Sfaturi

Cuvinte cheie: corpuri de iluminat, obiecte de iluminat, etichete energetice

Din septembrie 2021, se aplică noi reguli pentru etichetarea energetică a surselor de iluminat. Scopul noii etichetări energetice este de a face mai ușoară și mai transparentă pentru clienți alegerea produselor eficiente din punct de vedere energetic.

În perioada de tranziție la noua etichetă, vei putea întâlni în magazinele noastre atât etichetele noi, cât și pe cele vechi. Este important să știi că etichetele vechi și cele noi nu pot fi comparate direct.

Poți vedea o scurtă introducere la noua etichetă energetică mai jos.

O noua scală pentru etichetele energetice

Noua etichetă energetică pentru sursele de iluminat utilizează o scală actualizată care variază de la A la G. Această scală este utilizată pentru toate produsele care au noile etichete energetice. Te rugăm să reții că că vechile clase energetice A++ și A+ nu sunt utilizate în noua scală.

Pentru sursele de iluminat, clasa individuală de eficiență energetică este determinată de eficacitatea sursei de iluminat (Lumen / Watt).

The old and the new energy efficiency scale

 

Vechile clase energetice A ++ / A + nu sunt egale cu noua clasă energetică A

Etichetele energetice vechi și noi nu sunt direct comparabile. Acest lucru se datorează faptului că noua scală energetică, pe lângă schimbarea claselor, are acum cerințe mai stricte.

Pe scala energetică veche, aproape toate sursele de iluminat cu LED se situau în cele mai înalte clase. Acest lucru nu se va mai întâmpla în cazul produselor etichetate conform noii scale energetice. Pe noua scală, majoritatea produselor vor fi, cel puțin inițial, clasificate semnificativ mai jos.

În realitate, s-a decis stabilirea unor noi cerințe pentru cea mai înaltă clasă energetică decât ceea ce se poate realiza folosind tehnologia disponibilă în prezent.

Din punct de vedere al evaluărilor, produsele actuale nu sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic - scala tocmai a fost modificată pentru a fi pregătită pentru stimularea inovației produselor mai bune și chiar mai eficiente din punct de vedere energetic.

Proiectarea noilor etichete pentru sursele de iluminat

Noua etichetă energetică vine cu un nou design. Elementele de pe noua etichetă sunt explicate mai jos:

The new energy label

 

I. Numele furnizorului sau marca comercială

II. Identificarea modelului

III. Scala claselor de eficiență energetică care variază de la A la G

IV. Consumul de energie, exprimat în kWh de consum de energie electrică la 1000 de ore, pentru sursa de iluminat la pornire

V. Cod QR

VI. Clasificarea eficienței energetice a produsului

VII. Numărul noului regulament de etichetare energetică

Obține mai multe informații cu noul cod QR

Odată cu introducerea unui cod QR pe etichetă, vei putea accesa rapid informații suplimentare despre sursa de iluminat chiar de pe smartphone-ul tău. Codul QR este conectat direct la baza de date EU EPREL, unde vei putea vedea specificațiile tehnice despre produs.

Dacă dorești să afli și mai multe informații despre noua etichetă energetică, poți citi mai multe aici:

https://ro.label2020.eu/