JYSK România anunță majorarea valorii tichetelor de masă până la suma maximă prevăzută de lege

07.07.2022

JYSK România, parte a grupului scandinav JYSK Nordic, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilier și decorațiuni interioare din Europa, a majorat valorea tichetelor de masă acordate angajaților începând cu data de 1 decembrie. Astfel, valoarea nominală a unui tichet de masă ajunge la 15 lei, suma maximă prevăzută de lege.

 JYSK Romania mareste valoarea tichetelor de masa

“În fiecare an încercăm să venim cu ceva nou, cu un beneficiu acordat colegilor noștri, care să îi motiveze și să le aducă zâmbetul pe buze. Acum, în pragul Sărbătorilor de Iarnă, avem ocazia să dăm o veste bună colegilor noștri, după intrarea în vigoare a noii legi care reglementează acordarea tichetelor de masa. Am decis să acordăm fiecărui angajat valoarea maximă admisă de lege pentru tichete de masa, și anume 15 lei/zi. Credem că această sumă îi va ajuta pe colegi și le va aduce o bucurie în plus în fiecare zi. Pentru noi este foarte important ca angajații să fie fericiți și să aibă un grad ridicat de satisfacție la locul de muncă, de aceea încercăm în permanență să îi răsplătim pentru eforturile depuse. Pe lângă tichetele de masă a căror valoare va crește la 15 lei, colegii din magazine au beneficii precum fructe proaspete și cafea în fiecare zi, un tort cadou din partea companiei cu ocazia zilei de naștere a fiecărui coleg, două ieșiri trimestriale în oraș cu echipa, cadouri de Crăciun și petreceri anuale”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

Conform unui chestionar realizat la începutul anului în rândul angajaților JYSK din toate țările în care activează compania daneză, pe o scală de la 1 la 100 privind nivelul de satisfacție al angajaților JYSK, angajații români au realizat un scor mediu de 88. Acest scor este cu 10 puncte mai mare în comparație cu scorul unui chestionar similar realizat în anul 2014. De asemenea, conform acestui chestionar, angajații JYSK din România au cel mai ridicat nivel de satisfacție din grupul JYSK. 

“În retail este foarte important ca angajații să fie mulțumiți, de aceea suntem mereu atenți la lucurile care pot aduce un plus de mulțumire colegilor noștri. Atitudinea pozitivă este foarte importantă atunci când lucrezi direct cu clienții, iar un angajat fericit va fi și un ambasador al companiei”, a continuat Alex Bratu.

Legea privind modificarea valorii nominale a tichetelor de masă a fost modificată în luna octombrie, astfel încât angajatorii pot acorda începând de la 1 decembrie câte un tichet pe zi cu valoare maximă de 15 lei. Angajatorii nu sunt obligați să acorde suma maximă, ci doar să nu o depășească.