Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Curatarea perdelei de dus

Sfaturi pentru curățarea perdelelor de duș

Probabil ești mereu pe grabă și ai în fiecare zi o mulțime de lucruri de făcut sau de locuri în care trebuie să ajungi. Între serviciu, activitățile casnice și timpul petrecut cu familia sau prietenii,  cu greu îți faci loc pentru câteva momente de relaxare pentru tine. O baie fierbinte în care să stai să te relaxezi câteva zeci de minute ar fi o binecuvântare. Dar ai pierde și mult timp cu ea. Un duș rapid în fiecare zi e o soluție mult mai utilă. O prietenă îmi spunea că pierde prea mult timp făcând baie, de aceea preferă un duș rapid în fiecare dimineață, deși are o cadă de baie mare în care s-ar putea relaxa ca la spa.

 

DE CE SĂ FOLOSEȘTI O PERDEA DE DUȘ?

În cazul în care și tu preferi dușurile rapide, e bine să folosești o perdea de duș care să te ajute să eviți transformarea băii în Lacul Vidraru. Nimic nu e mai neplăcut după ce ieși din duș decât să stai să aduni toată apa cu mopul. Pe lângă faptul că menține apa acolo unde trebuie – în duș - o perdea de duș e și un accesoriu plăcut care să îți personalizeze baia. Există o mulțime de perdele de duș în diverse modele, culori, mărimi, cu imprimeu sau fără, așadar sigur vei găsi ceva pe gustul tău. Poți vedea aici mai multe modele de perdele de duș

Perdea de dus

Perdeaua de duș TOTRA cu imprimeu cu pene. 

 

CUM SĂ CUREȚI CORECT PERDEAUA DE DUȘ

 

Odată aleasă și montată perdeaua, îți recomandăm să o cureți periodic, chiar dacă nu ți se pare murdară sau ți se pare că se spală oricum atunci când faci tu duș. Vrei sau nu vrei, sunt mai șanse să atingi perdeaua atunci când intri în duș, iar în timp, pe perdea se adună bacterii și se dezvoltă calcar de la apa din duș.

Pentru o curățare corectă a perdelei de duș nu ai nevoie de o mulțime de chimicale de specialitate. Câteva produse sunt de ajuns. Iată cum poți scăpa de murdărie și de calcar în câți pași simpli.

 

Cel mai simplu mod de a curăța perdeaua de duș este să o speli la 40º în mașina de spălat. O idee bună este să bagi în cuva mașinii de spălat și câteva prosoape pe lângă perdeaua de duș,  pentru că astfel se va elimina mai repede murdăria și, la final, vei avea și o perdea curată, și prosoape curate și igienice. Citește și respectă instrucțiunile de spălare de pe etichetă, apoi asigură-te că agâți perdeaua la uscat imediat ce s-a finalizat ciclul de spălare. Este important să o lași la uscat desfăcută, atârnată într-un loc cu aerisire bună.

 

Spălarea perdelelor la 40º te va scăpa de murdărie și de posibilele pete. Dar dacă a trecut foarte mult timp de când nu ai mai spălat perdeaua de duș, nu e de ajuns.  Dacă nu ai  mai spălat perdeaua de duș de ceva timp, va fi nevoie de o procedură mai complexă. Mai întâi, spală perdeaua folosind jumătate din doza normală de detergent.  Apoi, adaugă 100 ml de oțet. Pune perdeaua la înmuitat într-un lighean cu 8 litri de apă fierbinte, apoi adaugă 250g de sare de bucătărie. Asigură-te că sarea se dizolvă și lasă perdeaua la înmuiat timp de 4 ore. După 4 ore, pune perdeaua la uscat imediat.


Perdele de dus

 

SPĂLAREA REGULATĂ A PERDELEI DE DUȘ

Perdeaua de duș ar trebui spălată frecvent, pentru a elimina bacteriile și mirosurile neplăcute. Perdeaua de duș trebuie spălat cel puțin o dată la trei luni. Mirosurile neplăcute pot apărea din cauză că perdeaua este prea lungă și nu lasă deloc aburii să iasă din duș. De aceea, atunci când cumperi o perdea de duș este important să măsori distanța de la locul de care o vei atârna până la podea și să alegi una care să nu fie prea lungă și să nu atârne pe podea. Dacă ai o perdea de duș prea lungă, sunt mai multe șanse să se îngălbenească în timp.

 

CUM SĂ SCAPI DE CALCAR

Toată lumea își dorește o baie curată și ordonată. De multe ori însă, observăm la un moment dat că perdeaua de duș s-a îngălbenit din cauză că apa de la robinet nu este complet pură. Cea ma eficientă metodă de a scăpa de pete este să pui perdeaua de duș într-un lighean cu 8 litri de apă, în care adaugi 200 ml de clor. Amestecă bine compoziția și asigură-te că întreaga perdea este scufundată în apă. Îți recomandăm să folosești mănuși de cauciuc pentru a-ți proteja mâinile de acțiunea clorului atunci când faci această procedură. Și dacă nu reușești să menții toată perdeaua scufundată în apă, poți să pui peste ea o piatră sau de dimensiuni mai mare sau un alt obiect greu care nu e afectat de apă și clor, care să nu lase perdeaua să se ridice la suprafață.

Lasă perdeaua la înmuiat timp de 24 de ore, apoi spal-o la mașină la 40º. Agaț-o la uscat imediat ce s-a terminat ciclul de spălare și vei obține o perdea care arată ca nouă!

 

SPĂLAREA MANUALĂ A PERDELEI DE DUȘ

Dacă perdeaua ta de duș nu se spală la mașină, o poți readuce la viață folosind o cremă abrazivă. Aplică crema pe perdea și freacă perdeaua cu un burete, insistând pe zonele cu pete. Lasă crema pe perdea timp de 15 minute, apoi clătește perdeaua de duș cu apă călduță. Și în acest caz e de preferat să folosești mănuși de cauciuc și să respecți instrucțiunile de pe etichetă.

 

CE TREBUIE SĂ ȚII MINTE

Atunci când pui la uscat perdeaua de duș, dacă nu ai opțiunea de a o usca într-un spațiu exterior, deschide fereastra camerei în care se află perdeaua, pentru a asigura o bună ventilare a camerei. Dacă ventilația nu este bună riști ca pe perdea să se formeze mucegai. Dacă prinde mucegai, trebuie să o cureți din nou respectând pașii de mai sus