Coş

Coşul este gol
 colțul de relaxare perfect în grădină

5 idei despre cum să creezi colțul de relaxare perfect în grădină

Dată:

Categorie: Gradina, Toate articolele

Atunci când vrei să îți amenajezi grădina și să o transformi în spațiu de relaxare pentru vară, e bine să ai un plan. Să știi ce îți dorești, câtă lume va folosi respectivul spațiu de relaxare și ce activități vrei să faci în aer liber. Vrei să dai petreceri cu o mulțime de invitați, să te relaxezi singur citind o carte sau să stai la plajă, sau plănuiești să mănânci cu familia pe timp de vară, în aer liber? Sau poate toate variantele?

1. Planul înainte de execuție

Indiferent ce intenție ai, există mobilier care să te ajute să obții ceea ce vrei. Mobilierul este însă doar unul dintre elementele pe care trebuie să le iei în considerare în amenajarea grădinii. Trebuie să alegi locul în care vei amenaja spațiul de relaxare, să te gândești la poziționarea pieselor de mobilier și la tușa finală, reprezentată de decorațiuni. Dacă vrei să faci totul ca la carte, poți să desenezi pe hârtie un plan cu poziționarea mobilierului, ținând cont și de dimensiunile maxime pe care spațiul ți le permite. 

2. Centrul de atracție în grădină  

Alege un lucru care va fi punctul de atracție al grădinii și de la care va pleca întreaga amenajare. Poate fi un pom înalt care îți oferă multă umbră, poate fi canapeaua, un foișor, un foc de tabără, grătarul sau vița de vie sub care îți place să stai în timpul verii. Important e să știi de la ce vrei să pornești.

Mobilier gradina

Un colț de relaxare așezat pe terasă, sub un pom care oferă umbră, mobilat cu masă de grădină și scaunele de grădină SKIVE.

3.    Împarte spațiul în funcție de funcționalitate

În grădină, ca și în interiorul casei, spațiul poate să aibă diverse destinații. Dacă ai o grădină îndeajuns de mare pentru a organiza spațiul pentru multiple activități, ține cont că granițele contează. Așa cum în casă spațiul destinat somnului este separat de cel destinat distracției sau gătitului, și în grădină e bine să separi locul de relaxare de locul de joacă, de gătit sau de luat masa.

Mobilier de gradina foisor

Zona de dining formată din Masă HAMAR și 4 scaune KAMSTRUP , amenajată într-un colț de terasă înconjurat de verdeață (1) sau o zonă de dining formată din mobilierul masă GRIMSTAD +4 scaune KERTEMINDE așezată pe o terasă acoperită (2). 

Ghivecele cu flori, plantele naturale din grădină, covoarele și mobilierul diferit te pot ajuta să limitezi spații diferite. Poți folosi ca graniță și un șir de lămpi solare sau felinare. Sau poți instala un pavilion care să separe locul de relaxare sau de luat masa de locul de joacă. Sau poți folosi un pavaj diferit pentru zone cu funcționalitate diferită.

Pavilion de gradina

În pavilionul de grădină SANKT HAMS poți amenaja un spațiu perfect pentru relaxare. 

Chiar dacă nu ai o grădină prea mare ci doar o terasă, împărțirea spațiului în zone mai mici cu funcționalități diferite te va ajuta să profiți la maxim de spațiul pe care îl ai. În plus, membrii familiei nu se vor incomoda unii pe ceilalți, dacă fac ativități diferite. Dacă cineva gătește în timp ce altcineva se relaxează, toată lumea e mai fericită când nu e deranjată de celalalt.

Zona de joaca pentru copii in gradina

O zonă destinată copiilor, mobilată cu scaunele pentru copii LEKNES , plină de jucării pentru grădină, îl va face extrem de fericit pe cel mic.

4. Mobilierul potrivit

Pentru zona de relaxare alături de familie, alege un set de terasă care să îți permită să petreci ore întregi așezat confortabil. Majoritatea seturilor de terasă includ și o canapea, pe care e bine să o poziționezi central, eventual lângă un perete, astfel încât restul fotoliilor sau scaunelor să fie așezate lângă ea și să poată fi mutate ușor, după placul oaspeților.

Dacă vrei și o zonă de relaxare destinată unei singure persoane, alege un hamac sau un șezlong pe care să îl așezi într-un loc mai retras.

Hamac cu picioare HOVMARKEN

În hamacul HOVMARKEN roșu sau negru îți poți petrece toată vara citind sau făcând plajă. 

Pentru zona de dining în aer liber, dacă îți plac cinele al fresco, alege un set de grădină cu masă de dining și scaune confortabile. În general, seturile destinate grădinii nu necesită întreținere, așadar nu va trebui decât să le ștergi după masă sau să protejezi masa cu șervete, cu o mușama sau o față de masă. În ultimii ani, mesele de grădină mari sunt preferate, pentru că cinele al fresco împreună cu cât mai mulți prieteni sunt din ce în ce mai populare.

Set de dining pentru gradina

Set de dining pentru gradina format din scaune GUDHJEM și masă INDSLEV.

Amplasează mobilierul în așa fel încât să lași loc de trecere. Dacă nu vrei ca locul să fie înghesuit și dacă vrei ca membrii familiei sau oaspeții tăi să se poată deplasa ușor dintr-o parte în alta, lasă un culoar de trecere de cel puțin 1 metru. Nimic nu e mai neplăcut decât să te lovești de alte persoane și să te simți ca într-o intersecție înghesuită, în loc să te bucuri de un spațiu aerisit în grădină.

 

5.  Accesorizează!

Cel mai frumos și cel mai scump mobilier de grădina va părea anost dacă este lipsit de accesorii. Pernele de grădină, felinarele, lămpile solare, păturile, covoarele, sfeșnicele și celelalte obiecte decorative pentru grădină sunt cele care personalizează locul și dau impresia că e folosit. Un set de grădină simplu, fără nici un accesoriu, va fi plictisitor și va da impresia că  grădina ta e încă în construcție.

Mobilierul de grădină are în general culori neutre – vin fie în culoarea lemnului, fie în nuanțe de gri, negru sau maro. Accesoriile de grădină sunt indispensabile dacă vrei să aduci puțină culoare în grădină. Fântânile, bazinele cu apă sau recipientele pentru foc contribuie și ele la amplificarea atmosferei plăcute din grădină. Iar dacă ți-e teamă de dezordine, poți lua o cutie de depozitare pentru perne de grădină, pe care o poți folosi pentru a depozita accesoriile atunci când nu le folosești sau atunci când vrei să le ferești de ploaie.

Cutie de depozitare perne pentru gradina

În cutia de depozitare pentru perne de gradina YDERUP poți depozita accesoriile de grădină atunci când nu le folosești.

Raluca Communications and PR Manager
Georgeta

As dori o cutie depozitare perne gradina am vrut sa o comand dar nu am gasit-o pe site.Cum procedez?

Raluca

Bună, Georgeta! Gama de mobilier de grădină nu mai este prezentă momentan în sortimentul nostru. Va reveni în luna martie. O zi frumoasă1

Ramona G.

Planul înainte de execuție

maria prisacaru

sfatul 3 foarte bun

Cristina Bala

Cel mai important sfat este'' Împarte spațiul în funcție de funcționalitate"

prisacaru maria

imi place setul format din scaune Gudhjem si masa iNDESLEV si sfatul 3 cred ca este foarte util

vasile daniela

Mobilierul potrivit pt relaxare deplina,de exemplu hamacul pt o persoana pt mine e perfect!:))

daniela

cel mai important, pentru mine, e sa aleg mobilierul potrivit care sa fie si functional si comod si practic...

Palencsar Anca

Mobilierul potrivit

Simona Stan

Planul inainte due executie dupa care poti sa-ti alegi mobilierul.Idei si obiecte folositoare gasesti LA Jysk.

Simona Stan

Planul inainte due executie dupa care poti sa-ti alegi mobilierul.Idei si obiecte folositoare gasesti LA Jysk.

Bradea Alexandrina

Eu as tine cont in primul rand de sfatul nr.3.Mi se pare important sa gestionezi corect spatiul, sa stii de la inceput ce unde asezi si cum delimitezi.Din pacate, in amenajarea gradinii mele nu am tinut cont de acest aspect si m-am trezit in 2-3 ani ca nu imi mai place cum le-am asezat, si aici ma refer in special la pomi, trandafiri, vita-de-vie, si acum ma chinui sa le mut.O arhitectura bine gandita de la bun inceput nu va da batai de cap mai tarziu.Salut initiativa echipei si sper sa tina cont cat mai multa lume de ea.Succes!

Cristina Vasile

Centrul de atractie si grădina este cel mai potrivit .

munteanu emilia

in functie de spatiul de functionalitate, daca stii sa tii cont de acest lucru vei avea o gradinma de vis si de multa relaxare

Perijoc Gabriel

Inainte de orice amenjare iti trebuie un plan, care, in functie de spatiu, trebuie calculat in cel mai mic detaliu. De aceea voi alege punctul 1. Planul inainte de executie.

Simona Stan

Planul inainte due executive DUP care poti sa-ti alegi mobilierul.Idei si obiecte folositoare gasesti LA Jysk.

NICOLESCU ELENA DOINA

toate sfaturile sunt utile, planul il face fiecare dupa posibilitate dar mobilierul potrivit este esential

Simona Stan

Planul inainte due executive DUP care poti sa-ti alegi mobilierul.Idei si obiecte folositoare gasesti LA Jysk.

Palacean Daniela

-Împarte spațiul în funcție de funcționalitate - cred ca este primordial.

Rus Ioan

Toate cele 5 sfaturi privind amenajarea gradinii sunt utile,dar cel mai important mi se pare a fi al 4-lea referitor la alegerea mobilierului potrivit.

Iosifescu Silvia

Planul, prevede locul, functionalitatea spatiului si a mobilierului-urmind executia, bine gindita.

glodeanu-carata catalina

sfatul nr 4

Cristina Barani

Este foarte important sa ai un plan inainte de a incepe orice amenajare.

Vieriu Georgeta

Intotdeauna trebuie sa ai un plan bine pus la punct pentru a obtine un rezultat de succes.Sfaturile pentru organizatea unui astfel de loc de relaxare impreuna cu sugestiile de decorare sunt deosebit de utile.

Kovacs Csilla

Sunt idei bune, folositoare.

andrei chirica monica

Imi place pavilionul de grădină Sankz Hams

ANGELA IFTIMOAIA

Setul de dining pentru gradina format din scaune GUDHJEM și masă INDSLEV ,ar fi printre preferatele mele,. Avand prieteni ne vom simti minunat luand masa impreuna .Deasemenea par usoare , putand fi puse cu usurinta oriunde .

Stela-Sandica Vartolomei

Toate cele 5 sfaturi sunt importante și va mulțumesc pentru ele. Toate sunt o buna sursa de inspirație pentru petrecerea timpului liber în mod plăcut și relaxant. M-aș bucura sa câștig setul de grădină chiar de ziua mea. Multumesc!

Paşcan Aurora

Toate cele 5 sfaturi privind amenajarea grădinii sunt foarte utile , însă cel mai important mi se pare cel referitor la mobilierul potrivit.

puiu

Imi place setul format din scaune GUDHJEM SI MASA INDESLEV, sunt practice si usor de intretinut !

Toma Iuliana

Un articol cu multe informatii si de ajutor.Intai faci Planul înainte de execuție care e foarte important pentru atunci când vrei să îți amenajezi grădina și să o transformi în spațiu de relaxare pentru vară, e bine să ai un plan.Faci un spatiu de relaxare doar pentru tine si familie sau pentru petreceri sau toate la un loc.Important e si locul unde vom amenaja locul de relaxare, la poziționarea pieselor de mobilier și decoratiunile lui. Dacă vrei să faci totul ca la carte, poți să desenezi pe hârtie un plan cu poziționarea mobilierului, ținând cont și de dimensiunile maxime pe care spațiul ți le permite. O idee buna si de ajutor.

nita mariana

Cred ca pavilionul de gradina sankt hams este indicat pt ca il poti aseza unde vrei.

Chirica Melania

Pavilionul de grădină cu cele 4 scaune e cel mai fain creaza o atmosfera de relaxare.

Galea Carmen

Toate cele 5 idei de amenajare sunt foarte bine gandite si vin in ajutorlul celor interesati.

Galea Carmen Lucia

ideea nr.3

Constanța gheorghiu

5

Babus Andreea

Planul nr1 mi se pare celmai eficient; sa planuiesti cum e mai bine,apoi sa treci la treaba

Aida Rabei

Consider ca toate cele 5 idei sunt de folos in amenajarea gradinii dorite .

Dumitrascu

Unde sa gasesc acele intrebari am cautst peste tot si nu apar poate nu stiu eu

Achim Ionuta

3. Împarte spațiul în funcție de funcționalitate

Lucaci Aurora Carmen

Pentru zona de dining în aer liber, aleg un set de grădină cu masă de dining si scaune confortabile.

Anca Bejan

gradina mea e cea mai frumoasa

viorica oprinescu

Toate ideile sunt pretioase! Iar mobilierul de gradina si toate accesoriile ce se gasesc la Jysk,sunt deosebite!

Daniela Dinu

Impartirea spațiului în funcție de funcționalitate .

Bujor Mihaela

Foarte interesant - Mobilierul potrivit

Stefan Ovidiu

Planul inainte de executie

Stefan Gheorghita

1. Planul înainte de execuție

Podaru Florin

Sooper frumoase toate amenajarile ......

POPA ILEANA

CEL MAI INPORTANT ESTE ,,PLANUL INAINTE DE EXECUTIE,,-CARE DE FAPT ESTE PROIECTUL IN CARE SE PREVEDE TOT CE DORESTI SA CONTINA ACEST SPATIU SI TINAND CONT DE CONDITIILE DE AMPLASAMENT SI CELELALTE!!

sandu florina

4. Mobilierul potrivit

Comentarii