Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
 colțul de relaxare perfect în grădină

5 idei despre cum să creezi colțul de relaxare perfect în grădină

Dată:

Categorie: Grădină, Toate articolele

Atunci când vrei să îți amenajezi grădina și să o transformi în spațiu de relaxare pentru vară, e bine să ai un plan. Să știi ce îți dorești, câtă lume va folosi respectivul spațiu de relaxare și ce activități vrei să faci în aer liber. Vrei să dai petreceri cu o mulțime de invitați, să te relaxezi singur citind o carte sau să stai la plajă, sau plănuiești să mănânci cu familia pe timp de vară, în aer liber? Sau poate toate variantele?

1. Planul înainte de execuție

Indiferent ce intenție ai, există mobilier care să te ajute să obții ceea ce vrei. Mobilierul este însă doar unul dintre elementele pe care trebuie să le iei în considerare în amenajarea grădinii. Trebuie să alegi locul în care vei amenaja spațiul de relaxare, să te gândești la poziționarea pieselor de mobilier și la tușa finală, reprezentată de decorațiuni. Dacă vrei să faci totul ca la carte, poți să desenezi pe hârtie un plan cu poziționarea mobilierului, ținând cont și de dimensiunile maxime pe care spațiul ți le permite. 

2. Centrul de atracție în grădină  

Alege un lucru care va fi punctul de atracție al grădinii și de la care va pleca întreaga amenajare. Poate fi un pom înalt care îți oferă multă umbră, poate fi canapeaua, un foișor, un foc de tabără, grătarul sau vița de vie sub care îți place să stai în timpul verii. Important e să știi de la ce vrei să pornești.

Mobilier gradina

Un colț de relaxare așezat pe terasă, sub un pom care oferă umbră, mobilat cu masă de grădină și scaunele de grădină SKIVE.

3.    Împarte spațiul în funcție de funcționalitate

În grădină, ca și în interiorul casei, spațiul poate să aibă diverse destinații. Dacă ai o grădină îndeajuns de mare pentru a organiza spațiul pentru multiple activități, ține cont că granițele contează. Așa cum în casă spațiul destinat somnului este separat de cel destinat distracției sau gătitului, și în grădină e bine să separi locul de relaxare de locul de joacă, de gătit sau de luat masa.

Mobilier de gradina foisor

Zona de dining formată din Masă HAMAR și 4 scaune KAMSTRUP , amenajată într-un colț de terasă înconjurat de verdeață (1) sau o zonă de dining formată din mobilierul masă GRIMSTAD +4 scaune KERTEMINDE așezată pe o terasă acoperită (2). 

Ghivecele cu flori, plantele naturale din grădină, covoarele și mobilierul diferit te pot ajuta să limitezi spații diferite. Poți folosi ca graniță și un șir de lămpi solare sau felinare. Sau poți instala un pavilion care să separe locul de relaxare sau de luat masa de locul de joacă. Sau poți folosi un pavaj diferit pentru zone cu funcționalitate diferită.

Pavilion de gradina

În pavilionul de grădină SANKT HAMS poți amenaja un spațiu perfect pentru relaxare. 

Chiar dacă nu ai o grădină prea mare ci doar o terasă, împărțirea spațiului în zone mai mici cu funcționalități diferite te va ajuta să profiți la maxim de spațiul pe care îl ai. În plus, membrii familiei nu se vor incomoda unii pe ceilalți, dacă fac ativități diferite. Dacă cineva gătește în timp ce altcineva se relaxează, toată lumea e mai fericită când nu e deranjată de celalalt.

Zona de joaca pentru copii in gradina

O zonă destinată copiilor, mobilată cu scaunele pentru copii LEKNES , plină de jucării pentru grădină, îl va face extrem de fericit pe cel mic.

4. Mobilierul potrivit

Pentru zona de relaxare alături de familie, alege un set de terasă care să îți permită să petreci ore întregi așezat confortabil. Majoritatea seturilor de terasă includ și o canapea, pe care e bine să o poziționezi central, eventual lângă un perete, astfel încât restul fotoliilor sau scaunelor să fie așezate lângă ea și să poată fi mutate ușor, după placul oaspeților.

Dacă vrei și o zonă de relaxare destinată unei singure persoane, alege un hamac sau un șezlong pe care să îl așezi într-un loc mai retras.

Hamac cu picioare HOVMARKEN

În hamacul HOVMARKEN roșu sau negru îți poți petrece toată vara citind sau făcând plajă. 

Pentru zona de dining în aer liber, dacă îți plac cinele al fresco, alege un set de grădină cu masă de dining și scaune confortabile. În general, seturile destinate grădinii nu necesită întreținere, așadar nu va trebui decât să le ștergi după masă sau să protejezi masa cu șervete, cu o mușama sau o față de masă. În ultimii ani, mesele de grădină mari sunt preferate, pentru că cinele al fresco împreună cu cât mai mulți prieteni sunt din ce în ce mai populare.

Set de dining pentru gradina

Set de dining pentru gradina format din scaune GUDHJEM și masă INDSLEV.

Amplasează mobilierul în așa fel încât să lași loc de trecere. Dacă nu vrei ca locul să fie înghesuit și dacă vrei ca membrii familiei sau oaspeții tăi să se poată deplasa ușor dintr-o parte în alta, lasă un culoar de trecere de cel puțin 1 metru. Nimic nu e mai neplăcut decât să te lovești de alte persoane și să te simți ca într-o intersecție înghesuită, în loc să te bucuri de un spațiu aerisit în grădină.

 

5.  Accesorizează!

Cel mai frumos și cel mai scump mobilier de grădina va părea anost dacă este lipsit de accesorii. Pernele de grădină, felinarele, lămpile solare, păturile, covoarele, sfeșnicele și celelalte obiecte decorative pentru grădină sunt cele care personalizează locul și dau impresia că e folosit. Un set de grădină simplu, fără nici un accesoriu, va fi plictisitor și va da impresia că  grădina ta e încă în construcție.

Mobilierul de grădină are în general culori neutre – vin fie în culoarea lemnului, fie în nuanțe de gri, negru sau maro. Accesoriile de grădină sunt indispensabile dacă vrei să aduci puțină culoare în grădină. Fântânile, bazinele cu apă sau recipientele pentru foc contribuie și ele la amplificarea atmosferei plăcute din grădină. Iar dacă ți-e teamă de dezordine, poți lua o cutie de depozitare pentru perne de grădină, pe care o poți folosi pentru a depozita accesoriile atunci când nu le folosești sau atunci când vrei să le ferești de ploaie.

Cutie de depozitare perne pentru gradina

În cutia de depozitare pentru perne de gradina YDERUP poți depozita accesoriile de grădină atunci când nu le folosești.