Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Scheme de culori pentru decorațiuni de Crăciun JYSK

7 Scheme de culori pentru decorațiunile de Crăciun

Dată:

Categorie: Crăciun, Toate articolele

Atunci când vrei să îți decorezi bradul de Crăciun sau locuința cu ocazia Sărbătorilor, există de cele mai multe ori două variante: fie folosești toate decorațiunile pe care le-ai adunat de-a lungul timpului și care au stat pe parcursul anului depozitate într-o cutie din debara, fie începi de la zero și iei decorațiuni noi, după ce ai stabilit cam ce stil sau culori îți dorești. Dacă aplici prima variantă, cel mai probabil rezultatul va fi un amestec de culori, stiluri și materiale nu foarte plăcut. Dacă aplici cea de-a doua variantă, rezultatul va fi plăcut, dar este posibil să fie și costisitor.

Bineînțeles, cel mai bine e să fii undeva la mijloc. Gândește-te ce decorațiuni îți plac dintre cele vechi, alege o schemă de culoare și apoi poți lua decorațiuni noi, care să fie potrivite cu schema de culoare aleasă. În general, o schemă bazată pe două culori principale este cea mai simplă și cea mai de efect alegere.

Iată ce scheme de culori pentru decorațiunile de Crăciun îți propunem pentru anul acesta.

Verde și roșu

Decoratiuni craciun rosu si verde

Este o combinație clasică de Crăciun. Roșul este culoarea hainelor lui Moș Crăciun, iar verdele culoarea tradiționalului brad pe care îl împodobim în fiecare an. Pentru că sunt două culori puternice și contrastante, va fi o combinație foarte potrivită mai ales în casele în care există copii. Celor mici le plac culorile aprinse, deci vor iubi roșul, iar verdele le va aminti de frumusețea și farmecul bradului de Crăciun. 

rosu si verde decoratiuni craciun

Decoratiuni craciun rosu si verde
 

Dacă vrei să alegi ceva clasic și vesel, alege accesorii verzi și roșii. Multe decorațiuni vin în aceste culori, de exemplu decorațiunea de Crăciun KJELKE, șervețelele AKVAMARIN sau instalația de lumini PRASEM.  Dacă îți place această schemă de culori, poți de asemena să combini decorațiuni de culoare roșie precum Moș Crăciunul DASHER, păpușile VANTE sau suportul de lumânări FJALAR cu crengi naturale de brad.

 

Alb și maro

decoratiuni craciun alb si maro

Este o alegere pentru cei care își doresc ceva mai natural, care să imite cât mai mult un peisaj montan de iarnă, acoperit de zăpadă. În cazul aceastei scheme de culori este importantă și culoarea mobilierului – un mobilier alb sau de culoarea lemnului ajută dacă vrei un aspect general coerent.

decoratiuni craciun alb si maro

Alege un brad alb pe care îl poți decora cu obiecte din materiale și culori naturale, așa cum este inima EKLOGIT. În restul casei poți alege decorațiuni naturale sau albe, precum coronița BURE, brăduții de Crăciun FLINGA, coronița DUMORTIERIT și coronița KRANS.

Auriu și argintiu

 decoratiuni craciun auriu si argintiu

Ei bine, dacă îți dorești un decor cu adevărat sărbătoresc, decorațiunile care îți transmit imediat că în casă e o atmosferă sunt cele de culoare argintie și aurie. Pentru că ies ușor în evidență, argintiul și auriul trebuie folosite cu măsură, de preferat pe obiecte mici – globuri, lumânări sau suporturi de lumânări.

decoratiuni craciun auriu si argintiu

Împodobește-ți bradul cu globuri aurii și argintii sau folosește globurile pentru a face o coroniță bicoloră, pe care  să o agăți pe hol sau în sufragerie. Decorează casa cu mici obiecte precum stelele ASLAUG, decorațiunile conuri SVALIN, globurile de Crăciun KARNEOL, sau globurile de Crăciun HORNSTEN.

Albastru și alb

Alb si albastru decoratiuni craciun

Când te gândești la culoarea specifică iernii, prima care îți vine în minte este albul. Un peisaj de iarnă perfect are însă două culori: albul zăpezii și albastrul cerului. Iar un peisajul ideal de iarnă noaptea este cel albastru, pentru că lumina reflectată face ca zăpada să pară albastră.

De aceea, dacă vrei să îți decorezi casa minimalist, elegant și în ton cu anotimpul, alege o schemă de culori bazată pe alb și albastru-gheață. Obține un interior în care să te înconjori de farmecul iernii cu globul de zăpadă PAUASKAL, tavă decorativă VILI, glob de zăpadă DURIN sau scena de Crăciun GALDER.

Alb și roșu

decoratiuni craciun alb si rosu

Un decor în alb și roșu îmbină simplitatea cu eleganța. Culorile costumului tradițional al lui Moș Crăciun vor da naștere unei atmosfere plăcute și festive. Dacă decorul casei tale include deja obiecte de mobilier sau decorațiuni textile albe, această schemă de culori va fi foarte potrivită și, mai ales, te va ajuta să decorezi fără multe cheltuieli în plus. În plus, foarte multe decorațiuni de Crăciun vin în culorile alb și roșu, deci vei avea de unde să alegi.

Alb si rosu decoratiuni craciun

Îți recomandăm figurinele ceramice STJERNE, decorațiunile SILL în formă de inimă, decorațiunea de brad JULESANG, crenguțele ELDARITliterele decorative IS și lumânările EPIDOT

Auriu și verde închis

DECORATIUNI CRACIUN AURIU

O combinație de culori potrivită pentru locuințele celor care vor să aibă un decor de sărbătoare, dar care să rămână totuși serios și masculin. Auriul contrastează frumos cu verdele închis, de aceea va fi pus în evidență foarte bine.

Decoratiuni craciun auriu

Îți recomandăm fie decorațiuni aurii specifice sezonului, cum este pomul cu lumini EILAT sau coronița KRANS, fie decorațiuni aurii pe care le poți folosi tot anul, precum  pe care să le îmbini cu crengi de brad, precum suportul de lumânare LENNART sau STURE.

Alb și gri

Decoratiuni Craciun alb si gri

Ca și în cazul schemei albastru și alb, această ultimă propunere de decorațiuni redă foarte bine atmosfera exteriorului de iarnă. Este o schemă de culori reci, care vor face interiorul să pară curat, pozitiv și luminos (iar în zilele de iarnă, un interior luminos e ceva de care chiar ai nevoie). Dacă optezi pentru obiecte vesele, precum spiriduși, Moși Crăciuni și elfi, vei obține un decor primitor, chiar dacă cele două culori sunt reci.

Decoratiuni Craciun alb si gri

Decoratiuni Craciun alb si gri

Moș Crăciunul RUBIN, elful SAFIR, lumânările LAVA și lumânarea LJUS sunt propunerile noastre prentru această schemă de culori.

Tu cum îți decorezi casa anul acesta? Spune-ne într-un comentariu!