Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Săptămâna Mobilierului de Grădină | Până la 50% reducere la mobilier și accesorii de grădină

Greenery in casa ta

Greenery sau verde crud: culoarea anului 2017 și cum o poți integra în casa ta

Dată:

Categorie: Camera de zi, Inspirație

Cuvinte cheie: decoratiuni living, amenajare hol, amenajare dining, trenduri 2017

Imaginează-ți că pe aceeași masă sunt așezate o plantă de aloe vera, un ghiveci cu grâu încolțit, o supă cremă de broccoli, un castron cu struguri albi și câteva mere verzi. Apoi gândește-te că această masă este așezată în grădină, pe un gazon de iarbă proaspătă, la umbra unui copac mare cu frunze înverzite. Ce sentiment îți creează această imagine? Cel mai probabil e un sentiment liniștitor și plăcut. Și cel mai probabil ți-ai imaginat că afară, acolo unde ai plasat scena de mai sus, este o zi însorită de vară.

Ei bine, cam așa o să arate în 2017 majoritatea caselor celor care țin să urmeze tendințele. Asta deoarece, în 2017, culoarea care va influența cel mai mult design-ul de orice fel – de la design interior, vestimentar și de produs, până la arhitectură – va fi Greenery. În traducere, verde crud.

Greenery - culoarea anului 2017
Greenery, culoarea anului 2017, inspirată de natura la început de primăvară. 

Ca în fiecare an în ultimii 16 ani, Institutul pentru culori Pantone a anunțat care va fi culoarea care va influența cel mai mult anul următor, iar pentru 2017 aceasta este Greenery. Greenery semnifică renaștere, întinerire și prospețime și duce cu gândul la un început de primăvară. Experții în culori care lucrează la acest institut au ales culoarea anului analizând influențele noi din domenii precum modă, design, destinații populare de călătorii, divertisment și lifestyle. Iar cum în ultimul timp se vorbește tot mai mult despre reciclare, mâncare bio, vegetarianism, materiale organice și naturalețe, Greenery e culoarea care a câștigat în competiția pentru culoarea anului 2017.

O casă cu o schemă de culori care include și verdele crud va fi nu numai foarte la modă în 2017, ci îți va aduce și bună dispoziție. Nu te gândi că trebuie să modifici totul de la zero. Bineînțeles, dacă vrei, poți picta câțiva pereți în culoarea anului 2017, dar poți și pur și simplu să aduci câteva decorațiuni verde crud sau plante naturale și să le integrezi în design-ul actual al casei.

O sufragerie ca o grădină de vară

Sufragerie decoratiuni verzi

Sufagerie draperii verzi

Pentru sufragerie, îți recomandăm să folosești draperii sau perdele verde-crud, precum perdeaua OMBO, perdeaua ORUST sau draperia LUPIN. Asortează-le cu elemente de decor de aceeași culoare, cum ar fi pernele decorative JERNURT, ALVIK sau LUPIN și păturile BELLIS sau KROKUS. Ca obiecte decorative poți alege setul de lumânări HALLDOR, vaza INGEMAN sau lanțul decorativ HILMIR verde.   

SFAT: Verdele crud se va integra foarte bine într-o schemă de culori în care mobilierul este alb sau natur.

Un dormitor ca un luminiș însorit

Lenjerie de pat
Lenjeria de pat cu flori verzi SVANHILD


Verdele este o culoare foarte potrivită pentru dormitor, deoarece este liniștitor și are efect calmant. Vei dormi mult mai bine într-un dormitor în care predomină verdele sau albastrul, decât într-unul dominat de galben sau roșu. Dacă vrei să adaugi puțin verde în dormitorul tău, alege o lenjerie de pat precum lenjeria BELVIA, SALONI sau SVANHILD, toate cu imprimeu vesel, floral sau geometric.

Dormitor culare verde

Asortează lenjeria cu o cuvertură de pat de culoare asemănătoare, precum cuvertura ALVIK și cu draperii sau perdele de culoare verde crud.

SFAT: Combinația verde-crud și gri sau verde-crud și crem va crea o atmosferă calmă în dormitor.

Dining inspirat de sănătate

Am fost învățați de mici că legumele și fructele au multe vitamine și că sunt foarte sănătoase pentru noi. Verdele crud este culoarea care evocă cel mai bine prospețimea fructelor și legumelor, de aceea e o culoare foarte potrivită pentru dining sau bucătărie. Mesele luate într-un decor verde crud vor fi mai plăcute și, dacă te vei lăsa influențat de culoare, probabil vor fi și mai sănătoase.

Fata de masa verde

Traversa de masă LIMURT

Accesorizează-ți dining-ul sau bucătăria cu vase ceramice verzi, folosește o față de masă sau o draperie, rolete sau textile – prosoape, mănuși de bucătărie sau un șorț pentru gătit - verde crud. Îți recomandăm traversa de masă LIMURT, șervetele de masă ENGSYRE și jaluzelele SENJA. Iar dacă vrei să ai mai mult confort la masa de dining, folosește pe scaunele de dining perne de șezut precum HASSELURT, FJELLARVE și GJELDKARVE.  

Dining decoratiuni verzi greenery   

SFAT: În bucătărie sau dining vei obține o combinație foarte frumoasă dacă vei îmbina accesorii verdele crud cu mobilier sau accesorii de culoare cărămizie, maro sau verde închis.

Holul ca o alee de parc  

Hol accesorii culoare verde

Holul, primul lucru pe care îl vezi atunci când intri în casă, este mai mult o cale de acces decât o cameră în sine. Pentru că reprezintă trecerea dintre “afară” și “înăuntru”, poți transforma holul într-un loc care să îmbine elemente naturale, specifice exteriorului, cu cele specifice interiorului. De exemplu, multe ghivece cu plante verzi, un covor verde sau cutii de depozitare de culoare verde. Îți recomandăm coșul LEIV de culoare verde, lumânarea parfumată FLEMMING verde și ghivece de flori în orice culoare vrei.
Hol cu plante verzi

Colț verde hol cu plante verzi

SFAT: Dacă ai un hol luminos, înveselește-l cu ghivece cu plante de diverse dimensiuni și specii, care să facă intrarea să semene cu o grădină.

Baia, locul tău de relaxare

Baie accesorii verzi

Baia este de multe ori un spaţiu rece, în care materialele dure pot face ca atmosfera să nu fie forte prietenoasă. Pentru a adăuga confort şi o pată de culoare în baie alege accesorii de culoare verde crud (savonieră, paharul pentru depozitarea periuțelor de dinți sau recipientul pentru săpunul lichid), lasă la vedere prosoapele de culoare verde precum cele din gama de prosoape KARLSTAD și alege covorașe de baie verzi precum KARLSTAD în varianta dreptunghiulară sau rotundă.

amenajare baie verde

Baie culori accesorii

SFAT: Dacă vrei să alegi o combinație de culori veselă și să respecți în același timp trendul pentru anul 2017, alege o schemă de culori care îmbină verdele cu bleu.

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

Abonare