Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
mobilier depozitare bucatarie

Idei de depozitare pentru bucătărie și dining: vitrine

Dată:

Categorie: Depozitare, Toate articolele, Bucătărie

Cuvinte cheie: decorare bucatarie, amenajare bucatarie, amenajare dining

Indiferent cât de mare este bucătăria, întotdeauna spațiul de depozitare pare insuficient. Bucătăria mea, spre exemplu, părea suficient de mare până în momentul în care am avut un nou membru în casă, un bebeluș care avea cu totul și cu totul alte nevoi decât noi. Atunci mi-am dat seama că tot arsenalul dedicat bebelușului – biberoane, sterilizator, încălzitor de biberoane, set de farfurii pentru diversificare etc. – nu are loc în dulăpioarele și sertarele, puține ce-i drept, pe care le aveam. 

Întotdeauna, schimbările din viața ta te obligă să faci schimbări și în casa ta. Pentru că tot aveam nevoie de extra spațiu de depozitare, după ce am analizat cele mai bune opțiuni și produse, am decis că o vitrină este o soluție foarte bună. 

Vitrina GAMMELGAB bucatarie
Vitrina GAMMELGAB în stil Functional Classic 

O vitrină are mai multe avantaje. Reprezintă o soluție de depozitare pe verticală, datorită căreia economisești spațiul de pe podea, prețios mai ales în cazul bucătăriilor și dining-urilor mici. Apoi, este o metodă foarte bună de a expune obiecte cu rol decorativ, fără să fie nevoie să le ștergi de praf o dată pe săptămână sau chiar mai des. 

Vitrine: depozitează și lasă la vedere

În dining și în bucătărie, ustensilele folosite pentru gătit sunt cele mai potrivite obiecte decorative. Gândește-te la felul în care sunt decorate restaurantele tradiționale românești, italienești sau franțuzești. O să găsești cratițe de metal, farfurii de lut sau linguri din lemn care au rolul de a întregi ambianța locului. Același lucru îl poți face și tu cu seturile de farfurii, căni, pahare și tacâmuri pe care le ai. În loc să le ții închise într-un sertar sau dulăpior, le poți expune într-o vitrină în stil clasic, elegant, nordic sau comtemporan, în funcție de stilul general al bucătăriei.

Vitrina FREDERICIA JYSK
Spațiu de depozitare și loc de expunere a obiectelor preferate: o vitrină are mai multe funcționalități și îți personalizează spațiul în care locuiești. 

Ceea ce expui în vitrină transmite ceva despre personalitatea ta, despre stilul pe care îl preferi, mâncărurile sau băuturile care îți plac. Dacă ești mare băutor de cafea și îți dai seama imediat că o cafea a fost prăjită fix cât trebuie pentru a avea gustul perfect, sigur ți-ar plăcea să expui setul de cești și farfuriuțe pentru cafea. Iar dacă obișnuiești să bei tot felul de combinații de arome de ceai, sigur ai un ceainic și un set de cești care l-ar face invidios și pe Pălărierul din Alice în Țata Minunilor.

GAMMELGAB - Functional Classic

Vitrina GAMMELGAB JYSK
În vitrina GAMMELGAB poți depozita seturile preferate de pahare, farfurii și cești.

Dacă te-ai hotărât să îți mărești spațiul de depozitare din dining sau bucătărie cu o vitrină, pasul următor este decizia asupra stilului. Poți alege o vitrină în stil minimalist nordic, cu aspect ușor retro, precum vitrina din gama GAMMELGAB, prevăzută cu două sertare și cu două uși cu geam. Aceasta îți permite să depozitezi și lucruri pe care nu le vrei la vedere, și lucruri pe care vrei să le vezi tot timpul. GAMMELGAB are un design în două culori – cadrul și picioarele de culoarea stejarului și ușile albe – care creează impresia de spațiu. Picioarele înalte sunt o altă caracteristică ce contribuie la aspectul minimalist al vitrinei, care o face potrivită pentru bucătării și dining-uri de dimensiuni mici.  

Un alt avantaj al acestei vitrine, care se aplică tuturor pieselor din gama GAMMELGAB (masă de dining și bufet), este că este foarte ușor de curățat, datorită materialului tratat cu lac transparent.

FREDERICIA - Industrial vintage

Vitrina FREDERICIA
Trei vitrine FREDERICIA puse una lângă cealaltă au un impact vizual mare și îți oferă foarte mult spațiu de depozitare.  

Dacă GAMMELGAB era o piesă cu aspect minimalist și simplu, vitrina FREDERICIA este opusul. Realizată din lemn masiv de salcâm de culoare închisă, cu aspect vintage și nefinisat, vitrina FREDERICIA se integrează foarte bine în bucătăriile clasice sau în stil industrial vintage. Ca și GAMMELGAB, este prevăzută cu două sertare și cu mai multe rafturi de depozitare în zona acoperită de uși cu geam, așadar îți va oferi mai mult spațiu pentru a expune decorațiuni și obiecte din bucătărie.

Vitrina FREDERICIA JYSK  
Ușile vitrinei FREDERICIA sunt realizate au mânere cu aspect patinat, care contribuie la aspectul vintage.   

Dacă ai destul spațiu, poți pune alături două sau mai multe vitrine și vei obține un impact vizual mai mare. Pentru că are un aspect vintage, în vitrina FREDERICIA vor arăta foarte bine obiecte clasice – vase de cupru, porțelan sau lut, tacâmuri argintate cu aspect clasic sau ceainice elegante.

KALBY - Clasic Scandinav 

Vitrina KALBY are un design scandinav, inspirat din perioada de design danez din anii ’50.  În acea perioadă, design-ul scandinav a fost descoperit și promovat peste Ocean, în Statele Unite, în cadrul unei expoziții care prezenta obiecte realizate de designeri nordici. Trăsăturile mobilierului scandinav i-au făcut pe americani să se îndrăgostească de design-ul nordic: simplu, curat, accesibil, inspirat de natură. Păstrând aceleași trăsături, gama KALBY din care face parte și vitrina este concepută având în prim plan funcționalitatea și calitatea.

Vitrina KALBY
Vitrina KALBY completează un dining mobilat în întregime cu piese cu design scandinav din gama KALBY.  

Realizată din lemn masiv de stejat, MDF și sticlă securizată, vitrina KALBY are un aspect elegant, serios și, asemenea vitrinei GAMMELGAB, este ușor de amplasat în bucătării sau dining-uri mici, datorită siluetei subțiri.

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

Abonare