Idei de depozitare pentru haine la schimbarea de sezon

Idei de depozitare pentru haine la schimbarea de sezon

Toamna e oficial aici, nu doar în calendar, ci și în termometre, pe străzi sau în parcuri. Gata cu bluzițele de bumbac, fustele și rochiile vaporoase, pantalonii de in și pălăriile de soare. Pe acestea le depozităm bine undeva până când temperaturile vor fi din nou plăcute și le înlocuim pentru următoarele luni cu pulovere și cardigane călduroase, geci groase, fulare și pardesiuri.

Să faci loc garderobei de iarnă este întotdeauna mai greu, pentru că hainele groase ocupă mult mai mult spațiu. Iar dacă ți-ai și reînnoit garderoba și ai adăugat câteva piese noi, problema spațiului va fi mai apăsătoare. Și, cum nu toți avem la dispoziție un dressing precum cel al lui Carrie Bradshaw, trebuie să ții cont de câteva lucruri atunci când vine momentul schimbării de sezon.
 

  1. E un moment bun să renunți la hainele pe care nu le mai porți. Când începi să rearanjezi lucrurile în dulap, gândește-te când ai purtat ultima dată fiecare lucru. Dacă a trecut mai bine de un an de când nu ai purtat ceva, poate ar fi mai bine să renunți la respectivul lucru. Poți dona hainele pe care nu le mai porți celor mai puțin norocoși decât tine.
     
  2. Folosește cutii sau pungi pentru hainele pe care le pui la păstrare până la vară. Cutiile de plastic, polipropilenă sau material textil pot fi depozitate pe dulap, în debara sau sub pat. Important este să le așezi departe de soare, pentru a nu se decolora, și într-un loc uscat, pentru a nu prinde umezeală și a nu permite mucegaiului să se dezvolte. Hainele ar trebui împăturite cât mai bine și depozitate pe orizontală, pentru a nu rămâne șifonate.
     
  3. Sortează, sortează, sortează! Atât hainele de vară pe care le pui la păstrare în pungi, cât și hainele pe care tocmai le-ai scos pentru a le purta în următoarele luni. Păstrează lucrurile organizate pe sortimente, pentru că îți va fi mai ușor să le găsești, să le depozitezi și să le asortezi. Pune toate piesele de același fel una lângă cealaltă – bluze la bluze, cămăși la cămăși, pantalni la pantaloni etc. și vei vedea că e mult mai ușor să îți găsești lucrurile.
     
  4. Compartimentarea dulapului. Dacă ți-ai dat seama că e momentul să cumperi un dulap nou, mai încăpător, alege unul compartimentat inteligent, în funcție de nevoile tale. Dacă ai multe haine care trebuie depozitate pe verticală – costume, cămăși, rochii delicate – e bine să optezi pentru un dulap care are spațiu de depozitare generos cu bară pentru umerașe și mai puține rafturi. Dacă, în schimbi, porți mai degrabă haine care pot fi depozitate cu ușurință pe orizontală – tricouri, blugi, pulovere – atunci alege un dulap cu multe rafturi.
     
  5. Accesorii de depozitare. Indiferent de cum e compartimentat dulapul tău, nu se va plia niciodată perfect pe nevoie fiecăruia. Îl poți adapta cerințelor tale folosind accesorii de depozitare care te ajută să optimizezi spațiul la maxim. Organizatoarele de haine, cutiile și protecțiile de haine din gama ERLING și RICHARD îți vor proteja mult mai bine hainele de praf (da, praful pătrunde și în dulap, oricât de ermetic ar fi acesta!) și te vor ajuta să găsești întotdeauna ce ai nevoie.

Descoperă mai mult

Noutăți: coșuri și cutii decorative pentru depozitare

Noutăți: coșuri și cutii decorative pentru depozitare

Sfaturi pentru depozitarea pantofilor

Sfaturi pentru depozitarea pantofilor

Alege banca perfectă pentru holul tău

Alege banca perfectă pentru holul tău

LIMFJORDEN, o colecție destinată depozitării, cu linii elegante și design minimalist

LIMFJORDEN, o colecție destinată depozitării, cu linii elegante și design minimalist