Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Idei pentru amenajarea unei sufragerii înguste

Idei pentru amenajarea unei sufragerii înguste

Dată:

Categorie: Camera de zi, Sfaturi

Atunci când te muți într-o nouă casă sau când vrei să îți reamenajezi locuința, cel mai probabil prima cameră pentru care îți faci planuri de amenajare este sufrageria. Va fi locul în care îți primești invitații, spațiul în care te vei relaxa după serviciu și, în general, va da tonul pentru întreaga ta casă. De aceea, e important să o amenajezi astfel încât să te simți confortabil și să folosești la maximum spațiul pe care îl ai.

În țara noastră, fie că e vorba de o casă pe pământ construită de tine, de o locuință într-un bloc vechi sau într-un nou ansamblu rezidențial, camerele sunt de cele mai multe ori rectangulare, pentru că este cel mai ușor pentru proiectanții de locuințe și cel mai simplu de amenajat. Dar chiar și la o cameră dreptunghiulară, există câteva sugestii care te pot ajuta să folosești cât mai corect spațiul pe care îl ai la dispoziție, mai ales dacă este vorba despre o cameră dreptunghiulară îngustă.

Amenajarea unei sufragerii  inguste

O sufragerie îngustă , mobilată cu măsuță de cafea și comodă TV din gama STEGE și canapele EGEDAL de culoare gri

GRUPAȚI-VĂ MOBILA ÎN ZONE MICI

Nu toată mobila este potrivită pentru o cameră de zi dreptunghiulară și îngustă. Ar fi o idee bună să îți stabilești câteva colțuri mai mici în camera de zi și să îți plasezi mobilierul pe grupuri, pentru ca spațiul să nu arate înghesuit și aglomerat. Un exemplu de grup ar fi o canapea de colț, un colț de joacă, un colț de citit sau un colț de relaxare, unde să vă uittelevizor de colț. Astfel, fiecare mic grup are rolul lui în cameră, în funcție de activitățile pe care le desfășori în camera de zi. 

Fotoliu EGEDAL

Fotoliul EGEDAL și o măsuță de colț - un spațiu numai bun pentru lecturi de seară!
 

POZIȚIONAREA MOBILIERULUI PENTRU O UTILIZARE CÂT MAI BUNĂ A SPAȚIULUI

Cea mai întâlnită greșeală pe care o fac oamenii când își proiectează camere de zi dreptunghiulare sau înguste este poziționarea mobilei de-a lungul pereților pentru a crea mai mult spațiu. Multe persoane cred că folosind covoare și mese înguste ajută dar, de fapt, agravează problema, făcând camera de zi să pară chiar mai îngustă, deci să mărească senzația de lungime a camerei.

Vă recomandăm să poziționați canapeaua pe diagonală sau transversal pentru a crea spațiu în jurul mobilei. Acest lucru va face camera de zi să pară mai aerisită. Canapeaua pe care o alegeți când vă mobilați camera de zi nu ar trebui să ocupe un spațiu necorespunzător din cauza lungimii sau lățimii acesteia. Un alt sfat ar fi folosirea mobilei rotunde: de exemplu, o măsuță de cafea rotundă sau un fotoliu tip puf, iar când spațiul este îngust o să fie mai ușor să vă mișcați în jurul mobilei. 

Pozitionarea mobilierului - canapea EGEDAL

Canapeaua EGEDAL poziționată transversal. 

UTILIZAȚI MAI BINE SPAȚIUL DIN COLȚURI

Un alt mod de a utiliza mai bine spațiul într-o cameră de zi dreptunghiulară este utilizarea colțurilor camerei și alegerea unei etajere de colț. Este o opțiune foarte bună pentru forma camerei și, de asemenea, oferă un spațiu de depozitare excelent. Dacă ai nevoie să ascunzi lucrurile de pe etajeră, poți folosi coșuri sau cutii de depozitare.

O măsuță de colț este un alt articol de mobilă foarte potrivit pentru o cameră de zi îngustă, dreptunghiulară. Este un mod grozav de a vă folosi de spațiul din colț unde poate fi dificil să așezi altă mobilă. O altă alegere evidentă este plasare unui fotoliu lângă măsuța de cafea pentru a crea un mic și confortabil colț de citit în camera de zi.

masuta de cafea rotunda

Măsuța de cafea LEJRE cu formă asimetrică.  

ALEGE CULORI DESCHISE ȘI LASĂ SĂ INTRE ÎN CAMERĂ LUMINA NATURALĂ

Camerele înguste și dreptunghiulare pot părea mici. Un truc bun pentru modificarea acestei impresii este folosirea mobilei și accesoriilor deschise la culoare și luminoase în decorul camerei. De asemenea, lasă să intre lumina naturală, deoarece o cameră cu multă lumină naturală pare mai mare și mai primitoare.

Sufragerie luminoasa

Lumina naturală dă impresia că spațiul este mai mare.   


Un covor drăguț, mare, viu colorat poate face camera să pară mai mare și acest lucru este de luat în calcul când decorați interiorul unei camere de zi înguste. Așezarea unui covor sub canapea și sub măsuța de cafea ajută la definirea zonei și în același timp împarte camera dreptunghiulară în zone mai mici, ceea ce este ideal când vrei să nu faci camera să pară mai lungă decât este de fapt.