Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Sfârșit de sezon! Reducere de până la 60% la articolele de grădină

 

VEZI OFERTELE

Compact Living: Cum am mobilat un apartament studio în Hotelul Ferdinand

Dată:

Categorie: Camera de zi, Dormitor

Cuvinte cheie: mobilier scandinav, hotel ferdinand, amenajare spatii mici, compact living

Dacă te gândești să vizitezi Danemarca, probabil Copenhaga e destinația care îți vine în minte. În anul 2017 însă, atenția turiștilor s-a îndreptat către alt oraș danez: Aarhus, Capitală Culturală Europeană în anul 2017, cel de-al doilea oraș danez ca mărime și cel mai important din Peninsula Jutlandia.

Centru universitar de renume, Aarhus îți oferă o mulțime de motive pentru care să-l vizitezi: are un centru istoric foarte bine păstrat, plin de restaurante, cafelene și baruri, un celebru muzeu de artă – Muzeul Aros – cu celebrul curcubeu prin care poți vedea orașul în diverse culori, un foarte interesant muzeu al istoriei, Moesgard Museum of Prehistory, unde sunt exponate care datează din epoca bronzului până în zilele vikingilor, și o bibliotecă cu design avangardist, aflată pe malul mării Kattegat.   

HOTEL FERDINAND, BIJUTERIA DIN CENTRUL ORAȘULUI

În centrul orașului, pe promenada de pe malul râului Aarhus, mărginită de cafenele șic, cocktail baruri și restaurante hip, se află un boutique hotel cu copertine roșii. Se numește Hotel Ferdinand și e chiar în inima orașului, aproape de gara centrală, dar și de importante centre de interes din Aarhus. Inițial a devenit celebru pentru restaurantul cu același nume, găzduit în aceași clădire, iar treptat etajele superioare au fost transformate în camere și studiouri de hotel.


hotel ferdinand

CAMERA 507

Aici am amenajat două apartamente studio cu mobilier și accesorii JYSK, iar mai jos vei vedea rezultatul din camera 507. Ideea de bază de la care am plecat a fost să amenajăm în stil scandinav un spațiu mic, de aproximativ 60 mp, în așa fel încât să fie cât mai aerisit, dar în același timp confortabil și funcțional. Pe scurt, am dorit să arătăm ce înseamnă Compact Living – un spațiu de locuit mic, complet funcțional și cu design plăcut.  


 

3 SFATURI PENTRU AMENAJAREA UNUI SPAȚIU MIC

Cele trei principii pe care le-am aplicat în amenajarea camerei 507 din Hotelul Ferdinand au fost:

  • Crearea unor spații mici cu funcționalități specifice
  • Flosirea mobilierului cu funcționalitate dublă
  • Folosirea unor culori și materiale asemănătoare, care să creeze continuitate vizuală

 

SPAȚII CU FUNCȚIONALITĂȚI SPECIFICE

Deși este mic, apartamentul studio are toate funcționalitățile unui apartament mare sau chiar ale unei case. Am ales cu grijă piesele de mobilier, astfel am putut crea o zonă de dining, o zonă de relaxare în sufragerie și un dormitor. Zonele cu destinație diferită sunt separate vizual sau fizic. De exemplu, camera de zi este separată vizual de bucătărie prin folosirea covorului AKSFRYTLE, care acoperă partea de sufragerie, iar dormitorul este separat fizic prin draperia HIRSHOLM


Dormitorul din apartamentul studio este separat de restul apartamentului cu ajutorul unei draperii.


Dormitor Hotel Ferdinand

MOBILIER CU DUBLĂ FUNCȚIONALITATE

Mobilierul care are mai multe funcționalități salvează spațiu. De aceea, atunci când spațiul e restrâns, e recomandat să folosești piese de mobilier care pot îndeplini mai multe nevoi. De exemplu, patul de zi VARBJERG este piesa centrală a sufrageriei. Patul poate fi folosit fie ca a doua canapea (și este o alternativă inedită a clasicei canapele), fie poate fi deschis și transformat în pat dublu. 

 

 

CONTINUITATE VIZUALĂ PRIN CULORI ȘI MATERIALE ASEMĂNĂTOARE

Un spațiu mic va părea mai mare dacă are continuitate vizuală. Multe culori diferite sau chiar contrastante în aceeași încăpere vor împărți spațiul și îl vor face să pară aglomerat. De aceea, în amenajarea studioului de la Hotelul Ferdinand am ales decorațiuni textile în tonuri apropiate – diverse nuanțe de gri, crem, albastru. Petele de culoare sunt reprezentate de plantele verzi, care înveselesc și îmbogățesc spațiul. 

 

STIL SCANDINAV CU ACCENTE DARK DECO

Mobilierul scandinav minimalist – patul VARBJERG, canapeaua EJERSLEV, masa de dining KALBY rotundă, scaunele JONSTRUP, comoda TV VEDDE și măsuța TAPS – este accesorizat cu decorațiuni în stil Dark Deco, caracterizate de culori închise, materiale textile moi și grele, obiecte din sticlă colorată sau metal. 


VEZI VIDEOCLIPUL CU AMENAJAREA CAMEREI 507: