Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Săptămâna Plăpumilor și Saltelelor | Până la 60% reducere la perne, plăpumi și saltele

VEZI OFERTELE
mobilier stil colonial

FREDERICIA - Gama de mobilier în stil clasic colonial

Dată:

Categorie: Camera de zi, Toate articolele

Atunci când marile imperii au început cucerirea Lumii noi, coloniștii au adus cu ei și stilul clasic al interioarelor europane, pe care l-au amestecat cu elemente împrumutate din stilul local, un stil care varia în funcție de continent. Rezultatul este stilul colonial – regăsit în arhitectură, design interior, decorațiuni și mobilier, cu un aer exotic și îndepărtat.

Cum viața coloniștilor din America de Nord, America de Sud sau îndepărtatele Indii nu era simplă, era nevoie ca toate obiectele din case să aibă un rol funcțional, nu doar decorativ. Și pentru că revoluția industrială era încă departe, decorațiunile și piesele de mobilier erau făcute de mână, ceea ce le conferea un aspect autentic, fiecare piesă fiind unică.   

dining stil colonial FREDERICIA
Dining decorat cu piese de mobilier din gama FREDERICIA.

Dacă îți dorești o casă cu mobilier exotic, care să recreeze atmosfera locuințelor din colțuri îndepărtate și fascinante ale Planetei, îți recomandăm gama FREDERICIA. Este realizată dintr-un material exotic, din lemn masiv de trandafir indian sau lemn de salcâm, și are un tratament special care îl face să se asemene cu mobilierul din magazinele de antichități.

Citește mai jos cum îți poți amenaja casa în stil colonial, folosind gama FREDERICIA, și care sunt caracteristicile stilului colonial.    

Piese de mobilier din lemn masiv, de culoare închisă

Casele coloniale erau mari și somptuase, iar mobilierul trebuia să fie pe măsură. Piesele coloniale sunt realizate din lemn masiv,  de culoare închisă, cu aspect rustic. Mobilierul este adaptat vremurilor – comode cu multe sertare precum comoda cu 12 sertare FREDERICIA, piese de mobilier cu linii curbate sau rotunjite, precum măsuța de cafea, băncuța și comoda cu 5 sertare FREDERICIA, piese de mobilier care pot fi transformate ușor, precum setul de 3 măsuțe.
Bufet FREDERICIA
Bufetul FREDERICIA cu trei uși și aspect clasic. 

Lemnul este încrustat cu elemente decorative care îmbogățesc aspectul pieselor.

Lemn de trandafir indian

Lemnul Sheesam sau de trandafir indian (Dalbergia sissoo) este specific sudului Indiei și Iranului. Este cel mai popular tip de lemn din India și este emblema statului Punjab. Printre caracteristicile sale se numără culoarea închisă, cu mici diferențe de nuanțe, rezistența naturală în timp și ușurința cu care poate fi încrustat.
Decoratiuni fredericia
Lemnul de trandafir indian de culoare închisă contrastează frumos cu decorațiunile din alamă.  

Este foarte potrivit pentru realizarea corpurilor cu sertare, pentru că îmbătrânește frumos, nu se crapă și nu se umflă în timp.  

Culori naturale și luminoase

În stilul colonial, populare sunt culorile naturale – crem, nuanțe de maro și muștar, galben sau burgundi – în general culori calde, cu tonuri de negru sau maro. Decorațiunile în culori deschise – crem, galben pal sau maro deschis – vor contrasta foarte bine cu mobilierul întunecat specific stilului colonial. Ar trebui evitate pastelurile și culorile reci, pentru că nu se potrivesc stilului colonial.

Accesorii din alamă sau accesorii vintage

Accesoriile din alamă sau cositor sunt cele mai potrivite pentru casele în stil colonial. Folosește căni, vaze sau tăvi din alamă sau cositor, pe care le poți găsi în târguri de antichitățe. De exemplu, literele decorative EJNERT, felinarul VALDEMAR sau felinarul SIGMUND.  Potrivite sunt și elementele decorative orientale, precum cele de pe suportul de lumânare OTTO

Oglinzile cu rame de culoarea alamei, îmbogățite cu modele, precum oglinda RUDE, vor completa aspectul colonial al locuinței.

Obiecte decorative aspect alama JYSK
Tava decorativă ERLIS din aluminiu.  

Primii coloniști au fost exploratori, aventurieri, oameni care iubeau călătoriile și descoperirile. De aceea, foarte potrivite amenajărilor în stil colonial sunt decorațiunile care aduc aminte de călătorii: bărci în miniatură, globuri pământești, hărți, cărți de călătorie, binocluri sau alte obiecte pe care un călător le-ar avea la el.

Comoda cu doua sertare FREDERICIA 
Comoda cu 4 sertare FREDERICIA, accesorizată cu decorațiuni inspirate de călătorie.  

Vezi cum am amenajat o cameră cu mobilier FREDERICIA: 

Textile cu aspect hand made

Textilele au culori naturale și par a fi lucrate manual. Imprimeurile sunt fie de o singură culoare caldă, fie cu modele orientale și exotice. Pentru a obține un aspect eclectic, specific locuințelor marilor călători din perioada colonială, poți amesteca mai multe modele de textile – cu imprimeu animal print, cu imprimeu grafic sau floral. Câteva exemple: covorul BAKKEMAURE, fotoliul puf MAJLED, pernele și păturile REINFANN, covorul STORBORRE

Plante din abundență

Vegetația luxuriantă este una dintre caracteristicile țărilor exotice de care s-au îndrăgostit coloniștii. Din acest motiv, și-au dorit să aducă abundența vegetației naturale în casele lor. Folosește multe ghivece cu flori mari și bogate ca decorațiuni în cameră – vor îmbogăți aspectul colonial al casei și vor face atmosfera mai plăcută. 
Dining mobilier FREDERICIA 
Un dining în care mobilierul FREDERICIA este înfrumusețat cu plante verzi exotice.  

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

Abonare