Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Seturi de gradina pentru cine pe terasa

Idei pentru cine al fresco în grădină

Dată:

Categorie: Grădină, Toate articolele

Când te gândești la activitățile plăcute pe care le ai în concediu sau la amintirile care ți-au rămas din vacanță, pe lângă distracția la plajă sau locurile noi pe care le-ai vizitat, cu siguranță te gândești și la momentele relaxate în care iei masa pe terasa unui restaurant boem sau pe malul mării.

Conceptul Al Fresco

Dacă ai un loc preferat unde mănânci când pleci în concediu, acesta sigur este în aer liber. Conceptul de a lua masa în aer liber este numit Al Fresco Dining și este specific zonei mediteraneene, unde vremea permite ca această activitate să poată fi făcută afară mare parte din an. Pe lângă faptul că se desfășoară într-un spațiu exterior, masa al fresco este un concept de a lua masa relaxat, într-o atmosferă de petrecere. 

Mesele al fresco au devenit populare și în afara spațiului mediteranean și nu se rezumă numai la perioada concediilor. Dacă ești fericitul posesor al unei terase sau grădini, te poți bucura acasă de mese relaxate ca în vacanțe. Tot ce trebuie este să ai în grădină o zonă de dining, cu un set de grădină, un meniu care să includă mâncare și băutură specifică sezonului cald și voie bună.

Set de gradina din lemn

Set de grădină din lemn de esență tare format din masă extensibilă GRIMSTAD și scaune reglabile KAMSTRUP. Pregătește masa cu tacâmuri și farfurii elegante, precum gele din gama LAUST

Avantajul meselor luate în aer liber cu prietenii și familia este că acestea sunt mult mai relaxate și mai puțin formale decât cele organizate în interior. Poate datorită căldurii și aerului de vară, poate datorită faptului că ai mai mult spațiu de desfășurare decât în interior și nimeni nu se simte constrâns. Cert e că cinele al fresco se pot transforma în adevărate petreceri de neuitat.   

Zonă de dining primitoare în grădină

Oferă-le oaspeților tăi o zonă confortabilă în care să poată lua masa, cu un set de grădină care să includă o masă încăpătoare și scaune de grădină confortabile. Dacă vrei să economisești spațiu, poți lua scaune de grădină pliabile sau stivuibile, astfel încât atunci când nu folosești zona de dining să le poți strânge și să eliberezi spațiul.

Mobilier de gradina lemn masiv

Setul de grădină HAMAR din lemn de esență tare, accesorizat cu felinare de grădină

În funcție de preferințele tale pentru materiale, poți opta pentru mobilier de grădină din diverse materiale. Cel din lemn de esență tare, tratat cu ulei astfel încât să reziste în aer liber, precum setul de grădină format din masa HAMAR și scaunele reglababile KAMSTRUP, este potrivit pentru cei care își doresc grădini cu aspect rustic, natural. Mobilierul de grădină realizat din aluminiu, precum setul cu masă și scaune LARVIK, aduce un aspect mai modern și este ușor de întreținut, pentru că este tratat împotriva ruginii.

Mobilier de gradina oțel

Setul de grădină LARVIK, accesorizat cu perne pentru scaun confortabile și pături

La fel de ușor de întreținut este mobilierul realizat din poliratan și lemn artificial, care îmbină avantajele materialelor menționate mai sus: aspectul clasic și întreținerea ușoară.  Un astfel de set de dining este cel format din masă STRIB și scaune BORK, care are masă rotundă, ceea ce permite celor care iau masa să fie pe picior de egalitate.

Set pentru terasa

Set confortabil pentru terasă format din masă STRIB rotundă și patru fotolii BORK. O vază cu flori va face aranjamentul mesei mai elegant și mai primitor.   

Dacă îți dorești totuși o masă mai mare, pentru că ai multe preparate pe care vrei să le așezi în fața oaspeților tăi, poți alege setul format din masă YDBY și scaune GUDHJEM. Masa este extensibilă, ceea ce înseamnă că va fi potrivită pentru petreceri mari și nu va ocupa mult loc după ce invitații tăi pleacă.  

Set de dining gradina

Setul pentru grădină format din masă YDBY și scaune GUDHJEM, decorat cu felinarul de grădină STRAND și un ghiveci cu flori

Aranjamentul mesei în grădină

Locul, invitații, mobilierul și preparatele sunt elemente esențiale pentru mesele al fresco. Dar atmosfera va fi mai frumoasă dacă  ai și accesoriile potrivite. În cazul conceptului al fresco, decorațiunile sunt de obicei elegante.

Ca și în cazul meselor în familie organizate în interior, o cină sau un prânz afară este mai plăcut dacă masa este decorată cu sfeșnice, felinare, vaze elegante cu flori, o față de masă și șervețele elegante, farfurii și tacâmuri alese cu gust. Joacă-te cu texturi și pattern-uri diferite și vei obține un aranjament festiv apreciat de oaspeți.

Decorațiuni pentru masă de grădină

Vazele, sfeșnicele pentru lumânări, șervețelele și felinarele din sticlă vor face mesele al fresco mai plăcute. 

Preparate pentru zile caniculare

Vara e plăcută în aer liber, dar prea multă căldură poate da naștere la disconfort. Dacă e o perioadă caniculară, pregătește preparate care să te ajute să te răcorești. Salate de fructe sau platouri cu fructe, limonadă și fresh-uri puse în sticle cu dop sau în termos-uri. Acestea pot fi așezate într-o zonă separată, pe o masă decorată pentru petrecere, de unde invitații se pot servi singuri. Pe aceeași masă poți lăsa câteva șervete, pe care să le folosești pentru a șterge sticlele reci de apa cauzată de condens. 

Tacamuri si farfurii

O zonă de auto-servire pentru preparate răcoritoare, fructe și sucuri, poate include cani, boluri, pahare și tacâmuri, un termos sau sticle pentru suc și fresh-uri

Foto: JYSK