Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
idei separatoare de camera

Idei pentru împărțirea spațiului în locuințele mici: separatoare de cameră

Dată:

Categorie: Camera de zi, Toate articolele, Dormitor

Cuvinte cheie: camera de zi, separatoare camera, etajere

Dacă ai o locuință mică, așa cum sunt majoritatea locuințelor din zona urbană și nu numai, este bine să folosești la maxim spațiul pe care îi ai. Asta nu înseamnă să umpli fiecare colț din încăpere și să înghesui mobilierul în așa fel încât să nu mai existe niciun centimetru de perete liber. Folosirea corectă a spațiului înseamnă, mai degrabă, împărțirea lui în așa fel încât fiecare zonă să aibă o utilitate. Cel mai simplu poți face asta cu un separator de cameră sau room divider.

Dar, înainte de a demara procesul, trebuie să iei în considerare câteva lucruri, printre care ce funcșionalitate vrei să aibă fiecare zonă din cameră, unde vei petrece mai mult timp și cum poți separa două zone diferite.

Separator camera JYSK

Separatorul de cameră GADSTRUP cu 6 rafturi este gândit special pentru împărțirea unei camere, în timp ce îți oferă și spațiu de depozitare

Separator de cameră sau perete?

În comparație cu ridicarea unui perete, separatoarele de cameră sunt o metodă puțin costisitoare și foarte plăcută prin care poți împărți o cameră. Pe lângă faptul că nu costă atât de mult precum construirea unui perete, sunt mai ușor de amenajat. Și nici nu reprezintă un proiect atât de definitiv precum un perete, ceea ce înseamnă că în cazul în care peste un timp vei dori să împarți spațiul altfel, o vei putea face cu ușurință, fără să dărâmi nimic.

Cum să folosești un separator de cameră?

Un room divider va face camera să pară mai spațioasă, oferindu-i în același timp o atmosferă intimă. Dacă ai doi copii care împart aceeași cameră, un separator de cameră îi va ajuta să aibă fiecare spațiul personal.

De asemenea, este o soluție foarte bună pentru locuințele mici, în care e de preferat să folosești întregul potențial al spațiului. În garsoniere sau în apartamente studio, poți folosi un room divider pentru a separa spațiul de dormit de spațiul destinat relaxării – camera de zi sau de dining.

Dacă obișnuiești să lucrezi de acasă sau dacă ai un copil care trebuie să își facă temele într-un spațiu adecvat, poți folosi un room divider în sufragerie sau în camera copilului pentru a separa spațiul de relaxare, respectiv de dormit, de spațiul de lucru. Cu un spațiu de lucru separat, vei lucra liniștit, fără a fi distras de alte lucruri.

O ultimă idee este folosirea unui separator de cameră în dormitor, care poate aduce un suflu nou spațiului în care dormi. Îți poți face propria cameră pentru garderoba ta prin simpla folosire a unui separator de cameră, prin care vei costrui astfel două zone: zona de dormit, cu patul și noptiere, și zona dressing-ului, cu un dulap mare, un suport de umerașe și, dacă vrei, o oglindă sau un fotoliu.

Găsește aici mai multe idei de amenajare a spațiilor mici.

Folosirea unei biblioteci ca separator de cameră

Poate fi o provocare să decizi ce piesă de mobilier vei folosi pentru a împărți camera. E de preferat să alegi o piesă de mobilier de mărime potrivită, care poate să îndeplinească mai multe scopuri, pentru a câștiga astfel mai mult spațiu. Indiferent ce cameră vrei să împarți sau ce destinație vor avea zonele pe care le separi, o bibliotecă sau etajeră va fi întotdeauna o alegere bună.

Etajere lemn JYSK

Folosite ca separatoare de cameră, etajerele din gama BROBY măresc spațiul, pentru că sunt alcătuite din rafturi deschise. 

Atunci când folosești ca room divider o bibliotecă, obții spațiu în plus de depozitare, iar atunci când ai o casă mică, orice produs cu funcționalitate dublă este binevenit. Cel mai important este că bibliotecile sunt disponibile într-o mulțime de dimensiuni, așadar vei găsi cu siguranță ceva potrivit pentru camera ta.

SFAT: Alege o bibliotecă cu rafturi deschise pentru a da impresia de mai mult spațiu sau una cu rafturi închise dacă dorești o separate mai puternică a spațiului și mai multă intimitate. O bibliotecă cu rafturi închise este o soluție bună și dacă vrei să ai mai puțin praf de curățat.

Dacă alegi o bibliotecă al cărei spate este format din placaj, îl poți acoperi cu un wallpaper decorativ care va înveseli camera. 

Folosirea unui suport de umerașe ca separator de cameră

În cazul în care ești pasionat de modă și cumperi o mulțime de haine în fiecare sezon, cu siguranță simți că nu ai niciodată destul spațiu pentru hainele tale. Și cu siguranță ai piese care îți plac atât de mult, încât ai vrea să le vezi expuse tot timpul în cameră. Dacă te numeri printre persoanele descrise mai sus, atunci vei aprecia un suport de umerașe cu rol de separator de cameră. Acesta îți va aduce mai multe beneficii: va împărți camera, va reprezenta un spațiu în plus de depozitare pentru hainele tale și un spațiu de expunere a celor mai interesante haine sau a acelora pe care le folosești mai des – precum jachete sau paltoane. În plus, toți cei care te vor vizita vor putea admira stilul tău vestimentar, pe lângă stilul casei.

Suport umerase JYSK din lemn

Un suport de umerașe precum suportul JENNET te lasă să îți expui cele mai frumoase haine și să împarți spațiul în cameră

Un suport de umerașe poate avea rol de room divider pe hol sau chiar în dormitor, dacă vrei să creezi o zonă specială pentru garderoba ta și pentru alegerea ținutei în fiecare zi.

Dacă ai îndeajus de mult spațiu, poți folosi un dulap pentru separarea dormitorului, de exemplu, de zona garderobei tale. În spațiul destinat garderobet poți folosi o oglindă înaltă, de dimensiuni mari, suporturi pentru umerașe și suporturi pentru pantofi. Dimineața, când te pregătești să pleci la serviciu, va fi mult mai simplu să alegi ținuta pe care o vei purta. 

Dulap haine cu usi glisante JYSK

Un dulapcu uși glisante împarte zona destinată somnului de zona garderobei și salvează spațiu. 

SFAT:  Dacă alegi ca garderoba ta să aibă și rol de separator de cameră, îți poți sorta hainele în funcșie de culori și le poți așeza astfel pe suportul de haine. Vei obține un efect mai curat și mai rafinat.

Folosirea unui separator de cameră suspendat

Un separator de cameră suspendat va lumina camera și o va face să pară mai aerisită. În acest caz, poți folosi pe post de room divider  o galerie de perdea fixată pe tavan , pe care să pui o draperie sau o perdea care poate avea orice dimensiune vrei și nu trebuie să ajungă neapărat până la podea. Avantajul acestei modalități de a împărți camera este că nu pierzi spațiu pe podea, un avantaj de luat în seamă în cazul camerelor mici. 

Separator camera perdea JYSK

Folosește o perdea pe post de separator de cameră suspendat. Ocupă puțin spațiu și oferă intimitatea dorită.

SFAT: În locul unei draperii sau perdele, poți atârna de galeria pentru perdele umerașe pe care să depozitezi haine. Astfel, îmbini avantajele unui suport de umerașe cu cele ale unui separator de cameră suspendat.

Folosirea unui paravan ca room divider

Paravanele sunt ideale pentru separarea unei încăperi. De fapt, pentru asta au fost concepute, prin urmare îți oferă intimitate indiferent de care parte a paravanului te afli, sunt ușor de mutat dacă vrei să schimbi separarea zonelor și nu ocupă mult spațiu, pentru că sunt foarte înguste.

Paravan camera

Paravanele sunt concepute pentru separarea zonelor diferite din cameră

Dacă îți place să reamenajezi casa des și să rearanjezi piesele de mobilier, un paravan este alegerea ideală pentru tine.

Dacă ai alte idei de separare a camerei, le așteptăm în comentarii!

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
TE ANUNȚĂM CÂND APAR PRIN NEWSLETTER!

Abonare