Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Idei pentru o locuință în stil masculin

Dată:

Categorie: Camera de zi, Dormitor, Toate articolele

Ideile de decorațiuni interioare se adresează de cele mai multe ori femeilor, pentru că ele sunt cele care se ocupă, de obicei, de amenajarea casei. Și pentru că se adresează femeilor, de obicei ideile sunt și ele feminine, ceea ce se traduce printr-un stil elegant, romantic și visător. Totuși, există și bărbați care vor să locuiască în case amenajate frumos, după ultimele trenduri, în interioare care să îi reprezinte. Așa cum există și femei care preferă un stil mai masculin, mai simplu și funcțional. 

Pentru ei am adunat câteva idei despre cum poți obține un decor masculin și modern.

Sufragerie în stil masculin
O sufragerie în stil masculin mobilatp cu gama VEDDE 

Stilul de amenajare masculin

Cheia succesului atunci când dorești un decor masculin modern o reprezintă îmbinarea dintre simplitate, minimalism și piese realizate din materiale brute. De exemplu, un interior în care se regăsesc materiale precum lemn, oțel sau marmură. Îți recomandăm însă să nu folosești prea multe tipuri de lemn în aceeași cameră, pentru că riști să obții un rezultat dezechilibrat.  

Birou in stil masculin

Biroul AGGERSBORG realizat din cadru de metal, blat din lemn și sertare din melamină, este foarte potrivit pentru un stil masculin.  
 

Stabilește prioritățile 

Confortul și aspectul practic al lucrurilor din casă sunt două elemente esențiale în interioarele masculine, pentru că în general bărbații apreciază lucrurile simple și la obiect. Așadar, mobilierul șic, prea elegant sau care are doar o funcție estetică este o pierdere de vreme. În locul lor, alege piese de mobilier care au una sau mai multe utilități.

Minimalism și materiale neprelucrate

Stilul masculin este caracterizat de elemente cât mai autentice, nefinisate, care vin în tandem cu elemente decorative simple. Totul trebuie însă făcut cu măsură, așadar nu exagera cu elementele întunecate și neprelucrate, pentru că rezultatul poate fi o atmosferă rece și neprimitoare.

Liniile drepte și simple sunt parte a decorului masculin și fac ca o încăpere să fie mai calmă și minuțios aranjată. O bibliotecă sau o etajeră cu rafturi, o măsuță de cafea cu aspect masculin sau o canapea confortabilă sunt piese de mobilier care pot fi încadrate cu succes în acest stil.

Dining stil masculin

Un dining în care lemnul și metalul se înțeleg foarte bine: masa de dining GADESKOV și scaunele KLARUP   

Decorul masculin – ce greșeli să eviți

Atunci când amenajezi o locuință în stil masculin, există riscul să faci niște greșeli de deisgn clasice, pe care ți le spunem pentru a încerca să le eviți. Una dintre aceste greșeli este alegerea unor obiecte de mobilier mult prea masive, în culori închise, sau folosirea unor culori prea opulente pentru decorațiuni.

Mobilierul de dimensiuni prea mari și culorile sumbre fac ca o cameră sau un întreg apartament să pară mult mai mic decât este de fapt. Și cu toții ne dorim spații cât mai mari și încăpătoare!

Dacă folosești prea multe materiale și culori diferite, vei obține confuzie la nivel stilistic.   De aceea, e bine să te gândești bine și să stabilești înainte ce îți dorești să ai în casă, în termeni de culori și materiale, pentru a nu ajunge în situația în care te trezești cu multe obiecte nepotrivite.

Încercări inutile de a ascunde dezordinea

Una dintre greșelile clasice pe care le fac bărbații este să aleagă numai piese de culoare închisă: mobilier de culoare închisă, draperii întunecate sau prosoape bleumarin. Pe lângă faptul că aceste culori fac ca o casă să pară mai mică, dau și sentimentul de murdărie, pentru că de obicei curățenia este asociată cu tonurile deschise.

Dining stil masculin
Evită să ai o atmosferă rece și sumbră și folosește un mix de mobilier de culori deschise și închise: Masa de dining HALLUND, bufetul HALLUND și scaunele de dining HAMMEL.  

Într-adevăr, culorile închise sunt preferate de mulți pentru că ascund murdăria și petele. Un obiect de culoare deschisă este mai greu de întreținut decât unul în nuanțe deschise. Pentru a îndulci puțin spațiul, adaugă la schema de culori și nuanțe calde sau deschise la culoare, care vor face spațiul mai confortabil și mai prietenos.
 

Teama de decorațiunile mici

Obiectele decorative sunt un tabu pentru mulți bărbați. Dacă nu e vorba de colecția de DVD-uri cu jocurile video preferate sau de macheta de elicopter pe care a făcut-o cu propriile mâini, bărbații vor considera în cele mai multe cazuri că decorațiunile sunt inutile. Ba chiar sunt încă un lucru care trebuie șters de praf și aranjat în bibliotecă sau pe comodă, deci doar mai multă muncă în plus.  Totuși, dacă vrei să adaugi puțină personalitate locuinței tale, poți avea câteva mici obiecte decorative (bineînțeles, pe lângă colecțiile de jocuri din bibliotecă). Evită obiectele decorative mici și delicate și îndreaptă-ți atenția către cele mai voluminoase.  În decorul masculin, e de preferat un obiect decorativ mare, precum un sfeșnic sau un ghiveci de dimensiuni mari, în locul mai multor obiecte micuțe. Sau poți alege decorațiuni textile cu imprimeuri geometrice, în culori reci. 

Decorațiunile textile în culori neutre sau naturale și cu imprimeuri geometrice vor adăuga personalitate locuinței, păstrând în același timp linia stilului masculin. 

Decorațiuni textile in stil masculin

În imagine: perne decorativă RABBESIVperna din imitație de blană MYGGBLOMperna cu imprimeu geometric KORNSTAR și pătura MYGGBLOM.

Decoratiuni textile in stil masculin 

Perna decorativă cu imprimeuri geometrice LUNDALM și perna KNEROT  

Ia-ți adio de la mobilierul din camera ta de adolescent

Unii bărbați au tendința de a păstra vechile lucruri – printre care și mobilierul de interior – indiferent dacă e vorba de piese de mobilier pe care le aveau în camera lor de adolescenți. Unele lucruri însă țin de domeniul trecutului și nu ar trebui să meargă cu tine și după ce pleci din casa părinților.

Bineînțeles, poți păstra anumite obiecte, de dragul trecutului sau dacă ești nostalgic. Poate medalii obținute la sportul la care ai fost foarte bun sau acel Nintendo pe care ți l-ai dorit foarte mult când erai mic. Dar când vorbim de mobilă, necesitățile pe care le aveai la 17-18 ani cu siguranță s-au schimbat, la fel și stilul tău, de aceea ar fi bine să schimbi și mobilierul cu unul adaptat nevoilor tale curente. Reînnoirea este un lucru important pentru evoluție.

Decorul masculin ar trebui să exprime personalitatea posesorului

Chiar dacă decorul masculin este adesea simplu și minimalist, îi poți da o tușă personală, astfel încât casa ta să reflecte preocupările și preferințele tale. Poze personale, chiatara la care îți place să cânți sau un colț cu obiectele pe care le colecționezi pot fi obiecte de decor foarte potrivite. 

Idei dormitor decor masculin

Colecția de mașinuțe sau cea de pălării de paie poate oricând să fie folosită pe post de decor. 

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

Abonare