Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Magazinele JYSK sunt deschise | Vezi programul fiecărui magazin
Săptămâna Somnului Scandinav | Până la 60% reducere la saltele, plăpumi, perne

 

VEZI OFERTELE

INDUSTRIAL NORTH: Stilul minimalist și neprelucrat pentru interioare moderne

Dată:

Categorie: Decoratiuni, Toate articolele

Cuvinte cheie: stil industrial, design interior industrial, decoratiuni stil industrial

Stilul industrial este din ce în ce mai popular printre cei care își doresc interioare moderne, urbane și autentice. Și nu e vorba numai de locuințe, ci și de baruri, cafenele sau restaurante din toată lumea care se adresează unui public urban, tânăr și cosmopolit.

Stilul a apărut relativ recent, în momentul în care, în lipsa spațiilor de locuit accesibile ca preț din marile orașe oamenii au început să transforme fabrici vechi, depozite, garaje sau spații industriale în locuințe. New York-ul este cel mai bun exemplu, dar nu este singurul. În toate marile capitale, la un moment dat în zonele centrale nu au mai avut unde să fie construite locuințe noi. Prețurile au crescut și atunci variantele pentru cei care doreau să își găsească o casă erau fie la periferie, fie foarte scumpe. Și atunci, chiar dacă unele spații aveau o altă destinație inițial, au fost transformate în locuințe, păstrând însă aspectul industrial inițial.


Dining industrial

ELEMENTE CHEIE ALE DECORULUI INDUSTRIAL

Există câteva caracteristici cheie pe care interioarele decorate în stil industrial le au.

  • Țevi și cărămizi lăsate la vedere
  • Piese de mobilier realizate preponderent din lemn și metal
  • Stilul este potrivit interioarelor mari, stil open-space
  • Folosirea pieselor de mobilier vintage simple, de tipul scaunelor de școală sau a meselor ce aduc aminte de ateliere de producție.
Stil industrial

MATERIALE INDUSTRIALE

Stilul industrial, devenit popular după anii 2000, este inspirat din aspectul și materialele specifice fabricilor. Pereții nefinisați. cărămizile sau betonul sunt lăsate la vedere, obiectele din mobilier sunt realizate din lemn și fier, iar podelele sunt din beton brut sau marmură. Sticla și pielea completează aspectul autentic al interioarelor în stil industrial.  

TONURI DE GRI

Asemenea climatului din țările nordice, stilul INDUSTRIAL NORTH îi sunt specifice materiale în alb, negru și diverse nuanțe de gri, potrivite cu orice produs din casă, de la scaune de dining sau dulapuri, până la sfeșnice, felinare, pături și perne deco. Rezultatul va fi un joc între culorile întunecate care pun în evidență zonele de culoare deschisă, luminoase și pozitive.

Decor stil industrial

Dacă nu vrei o casă amenajată complet industrial, ci doar anumite accente, poți alege un mobilier contemporan, înfrumusețat cu obiecte decorative în stil Industrial North, precum felinarul FERDINAND, cutia decorativă TORKLID și decorațiunea cu literă decorativă EDMUND.  

OBIECTE DE ILUMINAT SPECIFICE

Becurile de tip Edison sau obiectele de iluminat cu aspect minimalist, realizate din metal închis la culoare, percum și decorațiunile formate din mai multe beculețe sunt specifice stilului industrial. Lampadarele înalte și simple, realizate tot din metal, se numără printre obiectele de iluminat preferate în acest tip de amenajare. Un exemplu este lampadarul  HANSSON din metal negru.

Obiecte iluminat metal

Obiecte de iluminat specifice stilului industrial: lampadarul HANSSON (stânga) și veioza ERNST (dreapta). 

PEREȚI NEVĂRUIȚI

Pereții nefinisați, care lasă la vedere materialul din care sunt realizați, fie că e vorba de cărămidă sau beton, sunt un element cheie al stilului industrial. Nu e nevoie să ai toți pereții casei astfel, unul este de ajuns pentru a da impresia de spațiu brut, neprelucrat.

DECORAȚIUNI TEXTILE

Stillul industrial poate fi rece prin însuși natura materialelor care îl caracterizează. Pentru a-l face primitor și prietenos, adaugă decorațiuni textile cu imprimeuri – perne deco, pături, draperii și perdele – sau piese de mobilier din stofă precum canapele, fotolii, fotolii puf sau bănci tapițate. Păstrează schema de culori specifică stilului – alb, negru, tonuri de gri sau albastru petrol – și vei obține un spațiu unitar, minimalist, simplu, dar primitor și confortabil.