Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Importanta somnului pentru sanatate

JYSK desfășoară un studiu internațional despre somn

Dată:

Categorie: Dormitor, Toate articolele

Cuvinte cheie: studiu despre somn, obiceiuri de somn

Cum dorm oamenii din diverse culturi europene? Care țară deține titlul de Campion al Somnului? În ce țară a dormi cu cei mici e o obișnuință? 

În noul nostru studiu despre somn vrem să descoperim răspunsul la întrebările de mai sus și la multe alte întrebări. 

Ca Europeni, avem multe lucruri în comun. Luând în considerare produsele pe care le comercializăm în diverse țări însă, obiceiurile noastre de somn nu sunt neapărat identice.

De exemplu, în Polonia, foarte mulți oameni locuiesc în apartamente de două camere și dorm pe canepele extensibile. În alte țări din Europa Centrală sunt foarte populare saltelele umplute cu fibră de cocos. În Marea Britanie, oamenii preferă să doarmă înveliți doar cu o pătură, în timp ce în Țările Nordice au nevoie de o plapumă călduroasă noaptea. În România sunt populare produsele de somn pentru două persoane - saltelele, lenjeriile de pat, cearșafurile duble sunt cele mai căutate. În Scandinavia, chiar dacă doi parteneri dorm în același pat, fiecare are salteaua lui, plapuma lui, lenjeria lui de pat, pentru că nevoile pot fi diferite de la o persoană la alta.   

Avem nevoie de tine


Aceste diferențe ne-au făcut să ne întrebăm dacă există alte caracteristici tipice anumitor țări. Locuitorii cărei țări se trezesc imediat dimineață, fără a avea nevoie de o alarmă? Cine se trezește morocănos? Unde ar trebui să locuiești dacă vrei să dormi după-amiază în fiecare zi? (Poate că în Grecia, dar studiul ne va da sau nu dreptate). 

Studiul despre Somn este realizat în 19 țări europene în care activează compania JYSK Nordic. Avem nevoide de ajutorul tău pentru a înțelege care sunt obiceiurile de somn din România și cum arată în comparație cu alte țări. Poți răspunde la Chestionarul despre Somn aici și ne poți împărtăși care sunt obiceiurile tale de somn. 

Vom împărtăși cu tine rezultatele în luna august.

Studiul despre Somn se desfășoară în următoarele țări: Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Grecia, Olanda, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Ucraina și Ungaria.