Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Săptămâna Mobilierului de Grădină | Până la 50% reducere la mobilier și accesorii de grădină

Mobilier cu linii curbate

Mobilierul cu linii curbate, un nou trend în amenajările interioare

Dată:

Categorie: Camera de zi, Trenduri, Inspirație

Cuvinte cheie: trenduri mobilier 2019, trenduri 2019, mobilier linii curbate, mobilier rotund

Dacă ești acasă sau la birou, aruncă o privire la mobilierul din jurul tău. Cel mai probabil vei vedea niște forme pătrate și linii drepte care formează numai unghiuri de 90 de grade. E normal. În mod tradițional, mobilierul are forme regulate, drepte, pentru că, nu-i așa, și clădirile noastre sunt construite după aceleași principii.

Începând de anul trecut, în design-ul interior au început să își facă simțită prezența din ce în ce mai mult liniile curbate. Mobilierul cu forme rotunde există dintotdeauna, dar acum este un adevărat trend. Fotoliile puf, canapelele, scaunele, măsuțele de dining sau de cafea, chiar și comodele cu sertare cu forme curbate sunt unul dintre trendurile pe care specialiștii în design interior mizează în anul 2019.
 


DE LA EPOCA VICTORIANĂ PÂNĂ ÎN PREZENT

Liniile curbate specifice designului din anii ’60 – ‘70 sunt mai delicate și mai feminine, iar mobilierul rotund e mai interesant și mai surprinzător. O astfel de piesă de mobilier va ieși în evidență în orice încăpere și, datorită formei organice, mai apropiate de cele construite de natură, te va face să te simți mai relaxat, mai în siguranță. 
 


Designul curbat a atras atenția încă înainte de perioada anilor ’70. Stilul art nouveau a dus liniile curbate la rang de artă. Mobilierul specific art nouveau avea contururi cu adevărat sculpturale. Canapelele clasice din epoca victoriană aveau spătarul și mânerele curbate, astfel încât păreau construite după forma corpului. Mobilierul stilului regence, inspirat din estetica franceză, avea ca trăsătură specifică picioarele de lemn sculptate în forme curbate, care confereau eleganță și grație designului. 

 

SFATURI PENRU FOLOSIREA MOBILIERULUI CURBAT

Liniile curbate îi dau mobilierului o formă neregulată care atrage imediat atenția, dar care poate face mai dificilă amenajarea unei case. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți amenajezi casa folosind mobilier curbat. 


Dimensiuni

Alege mai întâi piese de dimensiuni mici, precum pufuri, noptiere, taburete sau măsuțe de cafea. Acestea pot fi puse cu ușurință lângă mobilierul dreptunghiular de dimensiuni mai mari precum dulapuri, bufete sau biblioteci.


Dacă îți dorești un efect mai puternic, atunci poți alege piese de mobilier mai mari, cum ar fi un pat cu marginile rotunjite sau o canapea care are brațele și spătarul curbate. În acest caz, ele vor fi centrul atenției. Pentru a obține un contrast frumos, alege forme drepte pentru restul mobilierului din încăpere. 
 

Simetrie

Amenajările simetrice oferă confort. Două obiecte de mobilier cu aceeași formă, amplasate în zone diferite din cameră, vor echilibra vizual spațiul. În încăperi mici

Dacă vrei să mobilezi o cameră mică, mobilierul curbat te ajută să obții un spațiu mai aerisit. De exemplu, poți pune pe hol o măsuță de colț rotundă, iar în sufragerie sau dormitor poți înlocui un fotoliu cu un taburet sau puf rotund.