Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Stilul clasic vs. stilul romantic: ce preferi pentru zona de dining?

Dată:

Categorie: Bucătărie, Toate articolele

Zona de dining este locul unde toată familia se strânge pentru a mânca la prânz în weekend sau pentru a servi cina seara, în timp ce fiecare povestește întâmplările de peste zi. Este camera în care nu trebuie doar să te simți confortabil cât timp mănânci, ci unde să poți sta la povești ore întregi când ai oaspeți la masă. De aceea, aspectul ei trebuie să fie primitor și ospitalier, iar mobilierul să fie funcțional. 
În acest articol îți propunem două stiluri de design diferite pentru dining room – Clasic și Romantic – iar dacă unul dintre ele este pe gustul tău, îl poți aduce în casa ta cu ușurință. Pentru a le expune mai ușor, designerul JYSK, Katrine Kruuse, a mobilat și decorat două încăperi de aceleași dimensiuni cu două game de mobilier diferite, destinate bucătăriei.   

Stilul Classic Living

Dinig - mobilier bucatariee stil clasic JYSK

Mobilierul de dining KALBY în stil clasic.
  

Acest dining room este amenajat cu mobilier din gama KALBY, un mobilier în stil scandinav clasic, inspirat de design-ul danez din anii ’50. Este un stil simplu, minimalist, care se concentrează pe funcționalitate. Design-ul clasic al colecției KALBY face ca acest mobilier să fie integrat în majoritatea caselor, atât în locuințe și apartamente mai mici, cât și în case mari.

Piesele de mobilier KALBY

Bufet bucatarie KALBY JYSK

Bufetul KALBY 


Cele mai importante piese de mobilier din această cameră de dining sunt bufetul și masa de dining KALBY. Ele sunt cele care dau tonul întregii camere. Sunt foarte potrivite pentru zona de servire a mesei, deoarece lemnul din care sunt realizate este tratat cu ulei. Dacă se întâmplă să verși cafea pe masă, lichidul nu va intra în lemn – care de obicei este poros și absoarbe rapid lichide - și va fi ușor de curățat. Este o caracteristică extrem de utilă mai ales dacă ai copii, care nu obișnuiesc să fie foarte atenți cu lucrurile din jurul lor.  

Suprafață lăcuită bufet KALBY

Suprafața bufetului KALBY este lăcuită, de aceea nu trebuie să îți faci griji dacă verși ceva pe mobilier.
 

Lămpi pentru tavan în stil ciorchine

Lampa de tavan JYSK  

Trei lămpi de tavan TONE poiționate la înălțimi diferite îmbogățesc diningul în stil clasic. 

Lampa de tavan TONE este  În aranjamentul realizat de designer-ul JYSK, Katrin Kruuse, au fost folosite trei lămpi TONE, amplasate la înălțimi diferite. Aceste design îi oferă un aspect unic și o face să arate ca o adevărată sculptură. Modelul TONE este disponibil și sub formă de veioză, în cazul în care îți dorești o atmosferă mai relaxată seara sau o cină romantică.

Sfat:

Folosește un covor în zona de servire a mesei, pentru a adăuga mai multă căldură camerei. Dacă ai parchet sau gresie în bucătărie sau în zona de dining, un covor va crea un constrast interesant între materialele dure ale pardoselei și materialul său moale. Un covor este o idee foarte bună și pentru zonele de dining care sunt mai răcoroase.

Stilul Modern Romance

Mobilier bucatarie alb STENLILLE JYSK

Un dining în stil Modern Romance, mobilat cu piese din gama STENLILLE. 

Am mobilat cea de-a doua cameră de dining cu mobilier din gama STENLILLE, o gamă inspirată de lumina nordică și de natură. Liniile curbe și finisajele – mânerele îmbogățite ale sertarelor, porțiuni sculptate și scaunele tapițate cu un material confortabil și cu strat gros de spumă – fac ca aceste piese să creeze o atmosferă intimă, elegantă și luxoasă. Piesele de mobilier din gama STENLILLE sunt realizate din lemn masiv din arbore de cauciuc îmbinat cu MDF, iar gama include bufet, noptieră, comodă cu sertare, masă de dining și scaune de dining.

Scaun tapitat dining STENLILLE JYSK  

Scaunul de dining STENLILLE cu șezut și spătar tapițat, pentru un extra confort. 

Scaunele de dining STENLILLE oferă un confort sporit, deoarece atât șezutul, cât și spătarul, sunt tapițate cu o husă durabilă și au un strat gros de spumă.

Decorată cu plante naturale, o zonă de servire  a mesei în stil romantic va fi primitoare, luminoasă și va avea o atmosferă pozitivă.


Personalizează camera cu un raft de perete

Peretele este decorat cu un corp din lemn cu mai multe rafturi de dimensiuni diferite. CUloarea raftului contrastează cu cea a pieselor STENLILLE, legătura dintre ele fiind dată de blatul bufetului și mesei STENLILLE. Poți folosi raftul de pe perete ILBRO pentru fotografii, cărți sau reviste cu rețete de bucătărie sau obiecte decorative.

Raft perete ILBRO JYSK  

Pe lângă raftul de perete, în acest dining room decorat în stil Modern Romance a fost folosit suportul de flori de culoare albă din gama AULUM, care se potrivește foarte bine cu piesele STENLILLE și pe cate îl poți folosi pentru a decora cu ghivece cu plante. 

Sfat:  

Dacă vrei mai multe flori în încăpere, nu trebuie să le pui pe toate pe un suport de flori. Poți folosi pe post de suport pentru ghivece un scaun de lemn de culoare albă, precum scaunul de dining LANGDAL, care să se asorteze cu suportul AULUM. Efectul va fi și mai interesant!  

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

Abonare

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

Abonare