Nu trebuie să ai un buget mare pentru a-ți face casa să pară mai unitară. Prin implementarea unei scheme de culori definite în decorul interior, vei putea să creezi o casă plăcută și armonioasă vizual.
Alege o combinație de culori pentru locuința ta
Atunci când ne uităm la case cu stil pe rețelele de socializare sau în reviste, uităm adesea de toate planurile pe care designerii si proprietarii le fac înainte. Mulți designeri de interior încep cu crearea unor moodboard-uri în care decid ce culori ar trebui să fie definitorii pentru decorul casei.
Respectând o schemă de culori, casa ta va părea mai modernă și mai unitară. Asta nu înseamnă că ar trebui să alegi o singură culoare și apoi să o utilizezi în toate camerele. Dar o schemă de culori poate însemna, de asemenea, alegerea mai multor tonuri calde, cum ar fi maro și roșu, sau a tonurilor reci, precum gri și albastru, dar poate însemna, de asemenea, să alegi 4-5 culori pe care le vei utiliza pe tot decorul.
Articole pentru casă cu tonuri de culoare care se îmbină
Amintește-ți că utilizarea culorii în decorul casei se întinde mai departe de simpla alegere a vopselei pentru pereți. Gândește-te la schema de culori a mobilierului, a covoarelor, a pernelor, a obiectelor de artă, a păturilor și a accesoriilor. O modalitate simplă de a crea un decor unitar în casa ta este să adaugi elemente din aceeași schemă de culori în fiecare cameră.
Dacă îți plac culorile îndrăznețe, o idee bună poate fi să le strecori printre câteva elemente decorative, de exemplu poți alege o canapea din catifea colorată sau la o scară mai mică, poți adăuga culori îndrăznețe pe rafturi sau în pernele de pe canapea. Acestea vor fi foarte ușor de schimbat atunci când te-ai săturat de aceleași culori.
Realizează un decor estetic al camerei folosind roata culorilor
Cei cărora le place să aprofundeze principiile designului interior ar putea dori să se uite la roata culorilor. O regulă de bază este că utilizarea culorilor adiacente aflate pe roată va crea mai puțin contrast și o senzație mai liniștită, în timp ce alegerea culorilor complementare (aflate una în față celeilalte pe roată) va crea un contrast mai mare și o cameră cu mai multă energie.
Înțelegerea relațiilor dintre culori te va ajuta să vezi de ce anumite combinații au anumite efecte asupra decorului interior și asupra stării tale interioare: unele culori sunt mai liniștitoare, potrivite pentru dormitor, în timp ce altele te vor energiza și vor fi mai potrivite pentru zona de living sau de dining.
Nu uita că nu există o combinație de culori bună sau una rea și că decorul final reprezintă o chestiune de preferință. Folosirea unei scheme de culori în decorul casei tale este doar o modalitate ușoară de a oferi mai multă unitate spațiului în care locuiești.