Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

15% REDUCERE SUPLIMENTARĂ pentru toate comenzile online

Cum să îndepărtezi mucegaiul de pe mobila de grădină

Cum să îndepărtezi mucegaiul de pe mobila de grădină

Zonele verzi cu mucegai care apar pe mobila ta de grădină nu sunt atractive și nu îți transformă terasa în cel mai atrăgător loc. Odată ce sporii verzi ți-au atacat mobila de grădină, trebuie să folosești soluții de curățare a mucegaiului și să muncești din greu pentru a contracara atacul acestora.

Infromații despre mucegai și ciuperci:

  • Emit spori microscopici în aer care ajută la răspândirea lor.
  • Acestea se înmulțesc în medii umbrite, umede și călduroase.
  • Vremea rece și uscată nu anihilează mucegaiul, dar le încetinește procesul de creștere.
  • Este de ajuns să folosești frecvent apă și o perie tare pentru a îndepărta depunerile de pe mobila de grădină.

Dacă ciupercile sau mucegaiul ți-a atacat mobila de grădină nu trebuie să lași mobilierul afară pe timpul iernii, în speranța că vremea rece le va îndepărta. Frigul doar va menține sub control înmulțirea sporilor până când căldura și umiditatea vor asigura condiții de creștere perfecte. Așadar, ar trebui să îți depozitezi mobila într-un șopron sau garaj pe timpul iernii. Acest lucru va preveni și deteriorări inutile ale mobilei.

Cum să îndepărtezi mucegaiul

Pentru a îndepărta mucegaiul de pe mobila de grădină ai nevoi de o perie tare și apă. Dacă nu reușești să le cureți poți adăuga oțet în tratament. Amestecul trebuie să conțină  oțet și  apă. Asigură-te că o să cureți toată mobila, nu numai părțile atacate, deoarece sporii invizibili ai algelor se pot răspândi pe toată mobila.

Amintește-ți să cureți toate colțurile și crăpăturile cu soluția împotriva mucegaiului și ciupercilor, altfel acestea vor reapărea în scurt timp.

Tratament chimic împotriva mucegaiului

Dacă mucegaiul încă îți deteriorează mobila, iar amestecul de apă și oțet nu s-a dovedit a fi eficient, poți apela la măsuri mai drastice. Există mai multe tipuri de soluții de curățare care pot îndepărta de pe mobilă în 1-2 săptămâni ciupercile și mucegaiul. Un alt avantaj al acestor soluții este acela de protecție a suprafeței și de prevenire a apariției unor noi depuneri. 


 

Folosește întotdeauna un agent de curățare aprobat de mediu, pentru a nu contamina mediul înconjurător. Aprobarea de mediu apare pe spatele sticlei împreună cu instrucțiunile de utilizare. Reține că orice tratament chimic împotriva mucegaiului trebuie aplicat pe vreme uscată pentru a obține cel mai bun rezultat.

Același tratament împotriva mucegaiului pentru lemn și plastic

Indiferent de materialul mobilei tale de grădină, tratamentul împotriva mucegaiului este același. Cu toate acestea, mobilierul de grădină din plastic poate rezista mai bine metodelor de îndepărtare a mucegaiului decât lemnul, cu care trebuie să ai grijă dacă folosești o perie tare sau o mașină de spălat sub presiune. Dacă alegi să îndepărtezi depunerile cu ajutorul unei mașini de spălat sub presiune, păstrează o distanță sigură, astfel încât să nu deteriorezi mobilierul și să creezi nereguli care vor facilita instalarea algelor.

 

După tratament

Mobila din lemn masiv trebuie tratată cu ulei, însă aceasta trebuie să fie complet uscată înainte de aplicarea tratamentului și trebuie să se folosească un ulei adecvat. Este recomandată aplicarea unui tratament cu ulei de două sau trei ori în timpul sezonului. Mobilierul din lemn de tec nu necesită tratament cu ulei, deoarece tecul este deja un lemn destul de uleios. În timp, mobila din lemn de tec capătă o tentă naturală albă care poate fi îndepărtată cu ulei de tec. Dacă te decizi sa îi aplici mobilei tale un tratament cu ulei va fi nevoie de un tratament continuu ca în cazul mobilei din lemn masiv.

 

Află sursa apariției mucegaiului

Mediul în care este situată mobila de grădină trebuie să facă parte din tratamentul împotriva mucegaiului. Dacă problema este mare, trebuie să afli de unde provin depunerile, deoarece poți preveni problema și stopa dezvoltarea lor. Deși pomii mari oferă umbră, aceștia transmit sporii algelor către terasă și mobilierul de grădină. Așadar, trebuie să te gândești dacă nu e mai biene să ții mobilierul de grădină departe de pomi. Scurgerile de la jgheaburi și burlane pot duce, de asemenea, la creștere umezelii din jurul mobilierului de grădină, oferind condiții propice pentru dezvoltarea mucegaiului.

 

Cât de des este nevoie de tratamentul împotriva algelor?

Mucegaiul și ciupercile de pe mobilierul de grădină din lemn pot duce la putrezirea acestuia, din cauza umidității acestora. De aceea, trebuie să fii atent la dezvoltarea lor dacă vrei să-ți păstrezi frumos mobilierul de grădină. Odată ce au găsit un loc de incubare, acestea se vor răspândi puțin în fiecare zi prin spori. De aceea, este important să fii atent la dezvoltarea lor și să fii cu un pas înainte. Mucegaiul trebuie îndepărtat de pe mobilierul de grădină în fiecare primăvară și toamnă când acesta are condițiile perfecte pentru dezvoltare în vremea umedă.

Descoperă mai mult

Întreținerea mobilierului de grădină din lemn

Întreținerea mobilierului de grădină din lemn

Sfaturi pentru curățarea eficientă a ferestrelor

Sfaturi pentru curățarea eficientă a ferestrelor

Cum să cureți petele de vin roșu de pe covoare

Cum să cureți petele de vin roșu de pe covoare

Cum alegi și cum întreții lenjeria de pat

Cum alegi și cum întreții lenjeria de pat