Probabil ai în casă cel puțin o oglindă. Și mai probabil este să ai în casă mai multe oglinzi: pe hol, în baie, pe peretele din dormitor sau pe măsuța de toaletă, integrată pe ușa dulapului sau în cuierul de la ieșire. Oglinzile au depășit demult stadiul în care sunt doar un obiect funcțional, pe care îl folosim pentru a verifica dacă ne stă bine părul dimineața sau dacă fusta și cămașa pe care le-am ales se potrivesc. În design-ul interior, oglinzile pot schimba aspectul unei încăperi, o pot face mai dinamică, mai luminoasă și mai mare.
Una dintre regulile Feng Shui spune că este recomandat să folosești oglinzi în dining, pentru că aici reflectă o energie pozitivă.
AVANTAJELE OGLINZILOR
Pe lângă marele avantaj că sunt obiecte funcționale, de care ai nevoie de fiecare dată când vrei să pleci de acasă, oglinzile îmbunătățesc orice cameră:
- Aduc adânime și profunzime într-o încăpere, astfel încât aceasta nu mai pare la fel de plată, mai ales dacă este vorba despre camere mici.
- Pot fi mutate ușor, spre deosebire de ferestre, în funcție de dorințele și nevoile celui care o folosește.
- Pot fi folosite pentru a multiplica elemente de decor interesante, pe care dorești să le scoți în evidență, cum ar fi un tablou sau o statuetă.
- Amplifică lumina, dacă sunt poziționate astfel încât să reflecte lumina naturală ce pătrunde într-o cameră.
Oglinda HALLUND folosită în living reflectă o zobă cu plante verzi și amplifică energia pozitivă a plantelor naturale.
FOLOSIREA OGLINZILOR ÎN CAMERA DE ZI
Camera de zi este de obicei cea mai mare încăpere a unei case, dar de cele mai multe ori în apartamentele noastre, nicio cameră de zi nu este pe atât de mare pe cât ne-am dori. În plus, dacă locuiești deja de câțiva ani în aceeași casă, cu siguranță ai adunat de-a lungul timpului o mulțime de lucruri în sufragerie, care fac ca livingul tău să pară din ce în ce mai mic.
Oglinda HALLUND din stejar periat, de culoarea mobilierului KALBY folosit în acest dining alături de scaunele KASTRUP.
O oglindă de dimensiuni mari, agățată pe unul dintre pereții din sufragerie, astfel încât să reflecte o zonă amenajată frumos din camera de zi, va face ca livingul tău să fie mai luminos și să pară mai spațios. Cu cât alegi o oglindă mai mare, cu atât mai de impact va fi efectul vizual de mărire a camerei.
Cel mai mare impact îl va avea o oglindă decorativă full size, în care te poți vedea în întregime, poziționată pe podea și sprijinită de perete. Dacă alegi o astfel de variantă, care e potrivită mai ales unor case feminine, în stil romantic, asigură-te că oglinda este bine prinsă.
OGLINZILE CA OBIECT DECORATIV
Oglinzile sunt un obiect decorativ în sine. În funcție de rama, mărimea sau forma sa, o oglindă poate deveni punctul central al unei camere. În funcție de stilul camerei tale, poți alege o oglindă cu ramă clasică, cu elemente decorative pe ramă, precum oglinzile din gama RUDE, sau una minimalistă, precum cele din gama MARIBO sau HALLUND.
Poziționează oglinda astfel încât să reflecte o imagine plăcută sau un colț amenajat cât mai frumos și vei avea un nou tablou în casă, tablou care se schimbă în funcție de unghiul din care îl privești. Dacă oglinda ta reflectă un tablou din casă, vei crea impresia că ai mai multe obiecte de artă și vei obține un efect simetric între două colțuri opuse din cameră.
FOLOSEȘTE LA MAXIM LUMINA NATURALĂ
Lumina naturală are o mulțime de efecte pozitive, de la efecte benefice asupra sănătății și sistemului imunitar, până la cele asupra stării de spirit generale. O cameră luminoasă îți va da o stare de bine și te va bine-dispune, în timp ce o cameră întunecată, în care abia pătrunde un firicel de lumină, te va deprima și îți va crea o senzație de tristețe.
Într-o cameră, lumina naturală îmbunătățește impresia generală asupra spațiului, pentru că amplifică formele, contururile și contrastele dintre obiecte. Mai ales în timpul sezonului rece, când lumina naturală nu va fi în cantități prea mari, o oglindă va fi de un real folos pentru a crește cantitatea de lumină naturală.
Dulapul VEDDE cu 3 uși și oglindă integrată, pentru o zonă destinată dressing-ului unde te poți pregăti rapid de plecare.
FERESTRE MOBILE ÎN AMENAJAREA INTERIOARĂ
Dintr-un punct de vedere, oglinzile pot fi considerate “ferestre mobile”. În funcție de poziționare, oglinzile pot reflecta o altă cameră, un colț cu plante sau un colț de relaxare.
În cazul holurilor, care sunt în general spații mici lipsite de lumină naturală și fără ferestre, o oglindă este absolut necesară: va da senzatia de spatiu mai mare si mai luminos si te va ajuta sa pleci de acasa aranjat, evitând astfel vreo greșeală vestimentară, de machiaj sau de păr. Pe hol, oglinda poate înlocui vizual o fereastră.
Dulapul VINDERUP cu 4 uși de culoarea stejarului îți oferă mai mult spațiu de depozitare și, pentru că este prevăzut cu oglinzi, luminează încăperea în care este plasat.
REGULI FENG SHUI PENTRU FOLOSIREA OGLINZILOR
Dacă vrei să folosești oglinzi în amenajrea locuinței tale și vrei să respecți regulile feng shui, care au ca scop realizarea unui spațiu armonios, iată mai jos câteva reguli Feng Shui pentru folosirea oglinzilor:
- Folosește oglinzi în care te poți vedea în întregime, de exeplu, o oglindă mare care poate fi sprijinită pe podea sau agățată de perete sau un dulap cu uși prevăzute cu oglinzi. Îți recomandăm oglinzile DRONNINGLUND, RUDE cu suport și RUDE pentru perete.
- Poziționează oglinzile astfel încât să reflecte natura exterioară. Acest lucru va activa energia pozitivă Chi.
- Folosește oglinzi în apropierea intrării în casă.
- Nu atârna o oglindă prea sus sau prea jos pe perete, în funcșie de înălțimea camerei și a celor care locuiesc în casă.
- Folosește oglinzi pentru a reflecta zona de dining, pentru că această zonă este cea în care se adună de obicei toată familia, iar oglinda va reflecta o energie pozitivă.
- Nu poziționa o oglindă vizavi de ușa de la intrare. Acest lucru împinge energia de afară înapoi către exterior.