Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Hallund mobilier

Cum să îți amenajezi casa în stil contemporan: gama HALLUND

Dată:

Categorie: Camera de zi

Despre stil contemporan se vorbește mai ales în arhitectură, unde descrie structurile optimizate pentru stilul de viață actual. Printre clădirile celebre care sunt definitorii pentru arhitectura contemporană se numără clădirea Parlamentului din Valleta, Librăria Centrală din Seattle sau Stadionul Național din Beijing. Sunt exemple care ilustrează faptul că stilul contemporan este eterogen și mereu în schimbare, datorită faptului că se adaptează schimbărilor rapide ale stilului nostru de viață.

Atunci când vorbim despre design-ul interior, stilul contemporan este definit de o modernizare a elementelor tradiționale: conceptele tradiționale se întâlnesc cu stilul de viață actual și dau naștere unor case primitoare și funcționale.

Amenajare casa stil contemporan
Un decor în stil contemporan: fotoliul EGEDAL cu cadru din lemn de culoare natur, asortat cu bufetul HALLUND, într-o cameră în care unul dintre pereți este vopsit într-o culoare contrastantă. 
 

Caracteristicile stilului contemporan

Printre trăsăturile pe care trebuie să le aibă o casă amenajată în stil contemporan se numără formele geometrice puternic accentuate, folosirea luminii naturale în cantitate cât mai mare, o amenajare flexibilă a mobilierului, astfel încât spațiul să fie ușor de adaptat  necesităților în permanentă schimbare din viața unei familii și folosirea materialelor prietenoase cu mediul.

De cele mai multe ori, planul casei este unul deschis, în care predomină spațiile largi cu funcționalități multiple – bucătăria open space, dining-ul unit cu sufrageria sau biroul etc. Elementele specifice spațiului exterior (precum plante sau obiecte decorative pentru exterior) sunt binevenite în interior. Dacă vremea o permite și dacă ai la dispoziție un spațiu outdoor – balcon, grădină sau terasă – e bine să știi că în casele contemporane exteriorul este o prelungire a casei, atât ca aspect, cât și ca funcționalități.

Idei pentru o casă în stil contemporan

Culorile sunt de obicei neutre. Dacă vrei un look mai interesant, poți vopsi unul dintre pereții camerei într-o culoare diferită, care să contrasteze cu mobilierul și cu ceilalți pereți.

Mobilier HALLUND stil contemporan
Dining mobilat cu piese din gama HALLUND: bufetul HALLUND, masa de dining HALLUND și scaunele de dining TUREBY de culoare neagră.   
 

Mobilierul are culori neutre, naturale, și forme geometrice accentuate. Un exemplu este mobilierul din gama HALLUND, care include mese de dining și piese pentru depozitare cu linii drepte și simple, din melamină de stejar sau melamină cafenie: birou, comodă TV, vitrină, bufet, comodă cu sertare, masă de dining, măsuță de cafea și oglindă.

HALLUND este o gamă de mobilier cu piese voluminoase, care oferă mult spațiu de depozitare dar care, datorită liniilor simple, este potrivită și pentru apartamente de dimensiuni obișnuite din zone urbane, aglomerate. Datorită aspectului, este ușor de asortat cu piese contrastante, care îi pun în valoare trăsăturile.

Bufet HALLUND spațiu de depozitare
Bufetul HALLUND cu 2 uși și 3 sertare oferă spațiu de depozitare extins.  

Lemnul folosit pentru piesele de mobilier are fie tonuri foarte deschise, fie tonuri foarte închise. Combină-le cu alte piese în culori contrastante, spre exemplu, setul de dining format din masă HALLUND și scaune HAMMEL negre. Atunci când vorbim despre obiecte din lemn natur, nu trebuie să te limitezi doar la cele de mobilier. Poți adăuga rame foto din lemn, tăvi, felinare realizate din lemn sau, de ce nu, un perete cu lambriuri sau parchet.   

Accentele metalice - precum obiecte de decor sau elemente arhitecturale precum balustrade din fier – sunt populare în casele în stil contemporan, pentru că oferă un aspect curat și modern. Poți alege obiecte decorative cu finisaj metalizat sau obiecte electrocasnice din inox, care să dea un aspect hi-tech.  

Formele geometrice predomină. Poți folosi cât mai multe combinații – de la obiecte de mobilier perfect rectangulare precum masa HALLUND, până la rafturi în formă de romburi sau rafturi cu compartimente de dimensiuni diferite.