Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

15% REDUCERE SUPLIMENTARĂ pentru toate comenzile online

Cum să alegi canapeaua potrivită – forme, materiale și culori

Cum să alegi canapeaua potrivită – forme, materiale și culori

Canapeaua este unul dintre cele mai importante elemente din sufragerie, locul unde toată familia stă seara la televizor, unde invitații tăi vor sta atunci când vin în vizită sau unde te poți relaxa dormind după-amiază. Experții spun chiar că este ancora camerei de zi, punctul de bază al întregii camere. Și nu doar că este cel mai important lucru din sufragerie, dar în cele mai multe cazuri este și cel mai mare, ceea ce înseamnă că va domina camera de zi, dând tonul când vine vorba de stilul sufrageriei.  În plus, canapeaua este produsul în care investești de obicei cei mai mulți bani, un motiv în plus să alegi ceva de care să fii complet mulțumit.

GEDVED set canapele ghid


Canapelele GEDVED gri deschis din stofă rezistentă, cu arcuri pocket, căptușită cu spumă. Dacă ai destul spațiu la dispoziție, această amenajare cu două canapele GEDVED de mărimi diferite, de 2 și 3 locuri, așezate în formă de L, este perfectă. 

Așa cum există o multitudine de stiluri de amenajare, există și nenumărate modele și stiluri de canapele. Mărimea, design-ul, materialul, înălțimea, gradul de fermitate sau forma sunt câteva dintre elementele care fac diferența între o canapea potrivită living-ului tău, care îți va face viața mai simplă, și o canapea care, treptat, poate deveni o pacoste în sufragerie. La ce trebuie să fii atent atunci când alegi o nouă canapea, află din ghidul de mai jos. 

MOTIVELE PENTRU CARE AI NEVOIE DE O CANAPEA NOUĂ

Atunci când ești în căutarea unei noi canapele, stabilește de la început cum o vei folosi. De exemplu, dacă știi că îți vei petrece aproape toate orele libere stând acasă, pe canapea, în fața televizorului sau la laptop, e bine să alegi o canapea îndeajuns de mare și de confortabilă încât să te poți întinde pe ea și să petreci câteva ore fără să te doară spatele sau mijlocul.

Dacă, în schimb, o vei folosi pentru a primi oaspeți și a sta cu ei la cafea, în jurul măsuței de cafea din living, alege un model cu spătar înalt, care să ofere suport pentru spate tuturor persoanelor care stau pe ea. Un model care vine la pachet cu perne de sprijin va fi un plus în acest caz. 

Coltar AARHUS ghid canapele

ALEGEREA MĂRIMII POTRIVITE

Atunci când vine vorba de mărimea canapelei, te gândești probabil că o canapea mai mare este și mai cofnortabilă, așadar mai utilă. Vei avea loc să te întinzi, să primești mai mulți oameni în vizită sau să stai în ce poziție vrei. Este adevărat că o canapea mai mare poate oferi mai mult confort, dar atunci când alegi canapeaua trebuie să iei în considerare mărimea camerei și celelalte obiecte de mobilier pe care le vei așeza în cameră. Dacă de fiecare dată când te miști prin sufragerie te vei lovi de canapea, vei vedea că nu e chiar atât de confortabil să ai o canapea mare.
 

Coltar AARHUS canapele ghid


Colțarul AARHUS este potrivit pentru familii, pentru că este spațios și rezistent.

Mărimea canapelei este influențată în primul și în primul rând de mărimea camerei. Dacă ai norocul să ai mult spațiu la dispoziție, alege o canapea generoasă, cu 3 locuri, sau un colțar care va fi apreciat de toți membrii familiei.  
 


Canapeaua SVELVIK cu 2,5 locuri, o soluție pentru spații mici. 

În cazul în care locuiești într-o garsonieră și nu ai prea mult spațiu, alege o canapea de două locuri (denumită și love seat) sau o canapea extensibilă, pe care o poți transforma cu ușurință în pat. Poți citi aici mai multe despre avantajele unei canapele extensibile. 
 

CANAPELE POTRIVITE PENTRU CAMERELE MICI

Camerele mici cer mobilier ușor, care să nu îngreuneze spațiul și să dea impresia de spațiu aerisit. În cazul canapelei, cel mai potrivit model pentru camere mici este cel de două locuri și cu picioare din lemn. Picioarele subțiri din lemn care lasă spațiu între podea și șezut vor da impresia de spațiu mai mare. De asemenea, e bine să alegi o canapea de culoare deschisă, care să lumineze camera, precum canapeaua EGEDAL.  Culorile închise tind să răpească lumina din încăpere și să facă un spațiu să pară mai mic.

 

EGEDAL ghid canapele


Canapeaua EGEDAL portocalie, cu picioare din lemn, te va ajuta să dai impresia de spațiu mai mare. 

CE MATERIAL SĂ ALEGI – PIELE SAU STOFĂ?

Material textil, piele sau imitație de piele? Există avantaje și dezavantaje pentru fiecare material. 

O canapea de piele sau din imitație de piele este o piesă luxoasă, care va transforma camera de zi într-un spațiu elegant și masculin. Dacă îți place stilul, alege o astfel de canapea pentru că, pe lângă aspectul luxos, este și simplu de întreținut. O poți șterge ușor cu o cârpă umedă pentru a o curăța și aceasta este toată îngrijirea de care ai nevoie. O canapea din imitație de piele sau piele nu e o idee bună în schimb dacă ai animale de casă. Presupunând că nu ești posesorul celui mai cuminte cățel sau celui mai leneș motan, câinii și pisicile vor strica în timp pielea, o vor zgâria sau o vor rupe.  Același lucru este valabil pentru canapelele din catifea, un material pretențios care nu se potrivește în casele cu copii mici sau animale de casă. 

De asemenea, o canapea de piele sau imitație de piele va fi mai rece decât una din stofă.

GEDVED ghid canapele

Canapea GEDVED 2 locuri, gri deschis

Canapelele din stofă pot fi realizate din diverse materiale: fibre naturale sau diverse fibre sintetice. În plus, față de canapelele din piele unde nu există foarte multe opțiuni de culori, la canapelele din stofă vei găsi o varietate de modele și culori. Stofa este de cele mai multe ori tratată cu un strat de material protector, care să o facă mai durabilă în timp. Pentru posesorii de materiale este recomandată o canapea din stofă groasă, care va rezista mai bine în timp zgârieturilor. 
 

O CULOARE NEUTRĂ ÎȚI LASĂ LOC PENTRU SCHIMBĂRI

Pe lângă formă, culoarea este o altă caracteristică prioritară pentru mulți. Bineînțeles există o mulțime de culori și imprimeuri, iar atunci când alegi canapeaua trebuie să decizi dacă vrei o culoare neutră, un model într-o culoare puternică sau un model cu imprimeu. O canapea în tonuri neutre – gri închis, gri deschis, nisipiu, crem, bej, alb sau negru – îți va permite ca în viitor să schimbi cu ușurință aspectul canapelei folosind perne deco în culoarea sau modelul pe care îl vrei în acel moment. Așadar, dacă plănuiești să mai schimbi din când în când atmosfera din sufragerie folosind accesorii textile decorative, precum pături sau perne deco, alege o canapea  de culoare neutră, ușor de asortat. 


Canapea FALSEV

Colțarul FALSLEV de culoare gri deschis, ușor de asortat cu perne deco și pături 

TIPURI DE CANAPELE

Canapelele sunt disponibile într-o mulțime de modele. În primul rând, există două tipuri: canapele extensibile, care se transformă în pat, și canapele simple, care nu se pot desface. În funcție de cum vei folosi canapeaua, dacă știi că ai putea avea nevoie la un moment dat de un pat în plus, alege o canapea extensibilă. Dacă nu crezi că va fi folosită vreodată pe post de pat, alege o canapea simplă, pentru că aici vei găsi o varietate mai mare.  În ceea ce privește stilurile, există câteva tipuri faimoase de canapele – Cabriole, Camelback, Pat de zi sau șezlong, Chesterfield (cea cu tapițeria cusută, realizată în general din piele sau imitație de piele), Lawson, Tuxedo, secțională, colțar și multe altele. 

 


Canapea LISELEJE din ratan

ALEGEREA LOCULUI ÎN SUFRAGERIE

Atunci când alegi unde vei poziționa canapeaua trebuie să ții cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție, de orientarea și mărimea camerei și de poziționarea ferestrei. Este preferabil să nu poziționezi canapeaua într-un loc unde lumina soarelui cade direct, pentru că în timp materialul se va decolora, indiferent câtă grijă ai de el. Vei crește durata de viață a canapelei dacă o poziționezi într-un loc în care soarele nu ajunge direct.

Pentru a te asigura că alegi mărimea potrivită, măsoară întotdeauna spațiul în care te-ai hotărât să amplasezi canapeaua înainte de a lua o decizie asupra modelului. 
 

RECOMANDĂRI CANAPELE