Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Sfaturi pentru alegerea fotoliului potrivit

Sfaturi pentru alegerea fotoliului potrivit

Fotoliile au fost întotdeauna asociate cu un confort sporit acasă. În casele de dimensiuni mici, economisesc spațiu în comparație cu o canapea, dar sunt la fel de confortabile. Gândește-te la toate serialele de comedie în care unul dintre persoanje poate petrece ore întregi în fața televizorului, seara, pe fotoliul lui preferat, după o zi de muncă, în timp ce se uită la știri sau la un meci de fotbal (Murray Goldberg, tatăl din “The Goldbergs” e doar un exemplu).  Un fotoliu sau un set de fotolii în sufragerie îți va permite și mai multă flexibiliate, pentru că este mai simplu să așezi diferit obiecte de dimensiuni mici. 

Fotoliu EGEDAL


Fotoliul EGEDAL cu design scandinav, catifea verde, picioare din lemn și brațe confortabile.  

Dacă iei în considerare achiziționarea unui fotoliu, există o mulțime de opțiuni pentru toate gusturile. Mărimea, design-ul, culoarea, materialul unui fotoliu poate varia atât de ult, încât s-ar putea să îți fie greu să alegi.

Cel mai important atunci când începi căutarea fotoliului perfect este să pleci de la nevoile tale. Unde va fi poziționat fotoliul, cine va sta pe el, cum și cât va fi folosit? Sunt primele întrebări pe care să le pui și de la al cărui răspuns să ții cont în alegerea unui fotoliu.

CE SĂ IEI ÎN CONSIDERARE ÎNAINTE DE A CUMPĂRA UN NOU FOTOLIU

Nu te grăbi cu decizia și stabilește exact de ce ai nevoie de el și cum îl vei folosi. Este posibil să ai nevoie de un fotoliu multifuncțional sau unul foarte simplu și practic. Poate unul din piele e mai potrivit pentru tine sau poate unul din stofă. Apoi, pune-ți următoarele întrebări:

  • Ce înălțime ar fi mai bine să aibă spătarul fotoliului? În funcție de înălțimea celui care îl folosește și de poziția în care va sta, înălțimea spătarului poate influența foarte mult confortul oferit.
  • E  potrivit un fotoliu cu mâner sau fără, vrei să ai pe ce să îți sprijini mâinile sau nu ai nevoie?
  • Ce material și ce culoare preferi, în funcție de restul mobilierului din casă.
  • Alege un fotoliu care să îți asigure confort și care să fie de calitate, mai ales dacă îl vei folosi foarte des.
Fotoliu ARDEN


ARDEN, un fotoliu cu spătar înalt și spațiu generos și confortabil, care vine însoțit de un taburet. 

 

FOTOLIU CU SPĂTAR ÎNALT SAU CU SPĂTAR JOS

Un fotoliu cu spătar înalt este o alegere potrivită dacă îți place să stai jos într-o poziție cât mai dreaptă, dacă ești înalt sau dacă pur și simplu preferi ca fotoliul să te acopere de tot.  Ca utilizări, fotoliile cu spătar înalt sunt o soluție bună pentru cei care le folosesc în timp ce citesc sau în timp ce stau la calculator, pentru că îi ajută să păstreze o poziție mai bună a spatelui. O poziție incorectă adoptată pentru ore îndelungate îți va face probleme și îți va aduce dureri de spate și de ceafă.

 

Fotoliu ONSEVIG, din catifea gri și perne de spumă 

FOTOLIU DE DIMENSIUNI MICI SAU MARI

Atunci când vine vorba de dimensiuni, opțiunile de pe piață sunt extrem de variate. Un fotoliu mic este de cele mai multe ori simplu și ușor, ceea ce înseamnă că nu va ocupa mult spațiu și va fi ușor de mutat prin casă, un lucru important pentru cei care apreciază funcționalitatea sau cei care locuiesc în apartamente mici.

Fotoliu NEBEL


Fotoliu NEBEL din stofă, cu spătar și brațe, de dimensiuni generoase. 

Alegerea mărimii fotoliului nu trebuie să fie influențată atât de mult de nevoile sau preferințele tale, cât mai degrabă de spațiul pe care îl ai la dispoziție în casă. Trebuie să stabilești și dacă fotoliul tău va fi în strânsă  legătură cu alte piese de mobilier din casă:  de exemplu, va acompania o canapea și o măsuța de cafea, sau va avea un loc ac lui în sufragerie, de sine stătător, într-un mic colț în care îți place să citești și să te relaxezi. Pentru prima variantă cel mai probabil vei avea nevoie de un fotoliu mai mic, iar pentru a doua îți poți permite un fotoliu de dimensiuni mai mari. De asemenea, dacă vrei un fotoliu cu mânere, ține cont de faptul că acesta va ocupa mai mult spațiu dar va fi, bineînțeles, mai confortabil. 

Mărimea fotoliului trebuie să coincidă și cu mărimea persoanei sau persoanelor care îl vor folosi. Dacă ești minionă, vei sta foarte confortabil și pe un fotoliu mic, dar dacă pe fotoliu va sta cineva masiv, e de preferat să aibă un fotoliu pe măsură.
 

ALEGE UN FOTOLIU CARE SĂ SE INTEGREZE FRUMOS ÎN RESTUL CASEI

Acesta este probabil primul criteriu la care se gândește cineva atunci când achiziționează un fotoliu, deoarece aspectul este foarte important dacă vrei să ai o locunță armonioasă. Alege așadar un fotoliu care să se integreze plăcut în stilul casei tale. Asta nu înseamnă că, dacă ai mobilierul maro, trebuie să alegi un fotoliu de aceeași culoare. Chiar ar fi o greșeală din punct de vedere estetic, pentru că nimic nu va mai ieși în evidență dacă toate piesele din casă sunt la fel.
 

Fotoliu GEDVED


Fotoliul GEDSER nisipiu, în stil clasic, este asortat în aces exemplu cu mobilierul pentru living din gama SILKEBORG

Poți alege însă un fotoliu în același stil cu restul mobilei – unul clasic, de dimensiuni mari,  dacă acesta este stilul casei tale, sau unul minimalist cu forme interesante dacă ai o casă modernă. Unul dintre elementele care te pot ajuta este reprezentat de picioarele fotoliului. Un fotoliu cu picioare din lemn, de exemplu, este bine să aibă lemnul în aceeași culoare cu cea a mobilierului: a măsuței de cafea, a bibliotecii, a comodei TV sau a bufetului.

Poți citi aici cum să alegi măsuța de cafea potrivită.
 

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE FOTOLIILE DIN PIELE SAU DIN IMITAȚIE DE PIELE

Fotoliile din piele sau imitație de piele sunt practice, deoarece sunt ușor de curățat cu o simplă cârpă umedă atunci când verși ceva pe ele. Un fotoliu realizat din piele va fi mult mai durabil și va căpăta un aspect uzat foarte interesat odată cu trecerea timpului.

Imitația de piele este de fapt o stofă care a fost tratată astfelîncât să aibă aspect de piele. Este un material rezistent, dar nu la fel de rezistent ca pielea adevărată. Pentru a curăța imitația de piele nu este recomandată să folosești produse chimice, produse de curățare a pielii sau detergent, ci doar o cârpă sau o lavetă umedă.

 

FOTOLIILE REALIZATE DIN STOFĂ

Foarte multe fotolii sunt astăzi realizate din stofă, ceea ce înseamnă că poți alege un fotoliu cu material moale și plăcut într-o varietate de culori. Un fotoliu din stofă poate fi tratat din fabrică pentru a deveni mai rezistent la pete. Mai exact, materialul este tratat astfel încât să nu mai absoarbă lichidele.

Fotoliu VEJLE


Fotoliul VEJLE realizat din stofă este o soluție potrivită pentru spațiile mici.  

Atunci când alegi culoarea fotoliului din stofă, s-ar putea să crezi că o culoare mai închisă este mai practică, deoarece murdăria și petele sunt mai puțin vizibile. Dar acest lucru nu e întotdeauna valabil. Dacă fotoliul tău de culoare închisă va fi plasat într-un loc în care cad direct razele soarelui, materialul se va decolora în timp. O culoare de mijloc, precum gri, e calea de mijloc prin care vei putea camufla și petele și vei evita ca materialul să își schimbe vizibil culoarea în timp.

O culoare foarte deschisă sau chiar albă a fotoliului va fi, bineînțeles, o opțiune delicată. Dar dacă îți plac foarte mult culorile deschise (care sunt o opțiune foarte potrivită pentru casele mai puțin spațioase), o idee bună ar fi să alegi un fotoliu cu husă detașabilă, care se poate spăla des.

Mai multe despre mobilarea casei cu piese de mobilier albe poți citi aici.