Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Cum se curăță petele de pe covor 

Urmați acești patru pași simpli pentru a înlătura petele de pe covor. 

Pasul 1

Petele proaspete
Îndepărtați noroiul sau mizeria de pe covor, apoi ștergeți pata cu o cârpă uscată și curată. În cazul în care covorul conține lână, este important să nu frecați pata. Fibrele sintetice, în schimb, pot rezista unui tratament mai dur.

Petele uscate
Dizolvați petele cu apă caldă, fără detergent. Când pata s-a înmuiat bine, ștergeți-o cu o cârpă uscată și curată.

Pasul 2

Dacă pata tot nu s-a curățat, folosiți un produs de îndepărtare a petelor. Respectați cu atenție instrucțiunile de dozare. Ștergeți cu grijă pata cu o cârpă sau o perie moale. Este important să clătiți foarte bine pata cu o cârpă cu apă caldă și curată, deoarece detergentul în exces poate lăsa urme și atrage mizeria.

Pasul 3

În cazul în care nici una din metodele de mai sus nu funcționează, utilizați un produs special de îndepărtare a petelor. Nu folosiți niciodată produse ce conțin clor, deoarece acestea pot duce la decolorarea covorului. Respectați cu atenție instrucțiunile de dozare. Întotdeauna începeți să curățați pata dinspre margine înspre interior.

Pasul 4

Dacă nici produsele speciale nu funcționează, urmați Ghidul de îndepărtare a petelor de mai jos. Urmați cu atenție instrucțiunile și testați înainte într-un loc mai puțin vizibil. Întotdeauna începeți să curățați pata dinspre margine înspre interior.

De asemenea, se recomandă aspirarea zilnică a covoarelor.

Ghid de îndepărtare a petelor

Sânge – Folosiți imediat prosoape de hârtie pentru a absorbi lichidul. Apoi pregătiți o soluție din 2 litri de apă rece și 2 linguri de sare, și aplicați-o pe pată folosind o cârpă.

Ciocolată/grăsime/sos – Ștergeți pata cu o cârpă înmuiată în benzen. Clătiți apoi cu apă caldă și curată.

Vomă/urină – Înmuiați pata cu o soluție formată din 1 parte apă și 1 parte oțet incolor. Lăsați să acționeze 10 minute, apoi ștergeți pata alternativ, cu cârpe ude apoi uscate.

Cafea – Ștergeți cu o cârpă înmuiată într-o soluție formată din 1 parte terebentină și 1 parte alcool.

VopseaDacă vopseaua este pe bază de apă, urmați instrucțiunile din ghidul de curățare a covoarelor. Dacă vopseaua este pe bază de solvenți, urmați instrucțiunile de pe ambalaj.

Ceară – Înlăturați încet cu un cuțit, pe cât de mult posibil, apoi ștergeți cu o cârpă umezită cu benzen. Clătiți cu apă caldă și curată.

Ou – Pregătiți o soluție din ½ dl amoniac 8% cu 2 ½ litri de apă și ștergeți pata cu o cârpă înmuiată în această soluție.