Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Pomi iluminați în aer liber pe o terasă din lemn cu set de lounge

9 sfaturi pentru iluminatul de Crăciun în aer liber

Crăciunul este perioada în care ne bucurăm de lumină și din nou, anul acesta, iluminatul de Crăciun în aer liber este o tradiție fermecătoare pe care o așteptăm cu nerăbdare în acele seri întunecate de toamnă și iarnă. Dar înainte de a decora grădina, aleea sau balconul cu lumini exterioare, există câteva lucruri de care ar trebui să ții cont. De exemplu, te asiguri că iluminatul tău exterior de Crăciun nu îi va deranja pe vecinii tăi? Sau, ești sigur că iluminatul tău de Crăciun a fost reglat corect și că economisește energie?

 

Am adunat 9 sfaturi excelente despre cum poți să obții un iluminat frumos și în siguranță de Crăciun - fără ca factura de electricitate să te împovăreze sau să îi deranjezi pe vecini cu prea multă lumină.

Iluminatul exterior oferă căldură în perioadele reci

Instalațiile cu lumini și pomii cu lumini sunt printre cele mai ușoare moduri prin care poți să recreezi farmecul Crăciunului în aer liber. Este un mod practic de a decora, deoarece instalațiile cu lumini pot fi înfășurate în jurul celor mai multe obiecte. Acest lucru le face ideale pentru balcoane, arbuști, copaci, piese de mobilier sau pentru gardul care înconjoară grădina. 

Close-up of small light tree in front of lounge chair

 

Iluminatul frumos de exterior nu necesită neapărat o grădină. Dacă ai un balcon sau o zonă mică în aer liber, poți agăța cu ușurință o instalație de lumini pe balustradele balconului sau poți așeza un copac mic cu lumini.

Un alt mod prin care poți decora o zonă exterioară este folosirea unor felinare fermecătoare. Arată frumos așezate în fața ușii de la intrare, sau pe balcon. Amintește-ți că felinarele trebuie să stea pe o suprafață sigură și, de preferință, să fie adăpostite de vânt și de ploaie sau ninsoare, astfel încât lumânarea din interior să nu se stingă.

Folosește numai lumini potrivite pentru exterior

Atunci când instalezi luminile de exterior pentru Crăciun, este important să folosiți lumini destinate utilizării în aer liber. Luminile de interior nu se potrivesc în exterior. Umiditatea poate pătrunde cu ușurință în instalația de lumini și poate provoca un scurtcircuit. Iluminatul de Crăciun pentru exterior este mai rezistent din punct de vedere calitativ și rezistă mai bine la umezeală, îngheț și vânt puternic.

Dacă o instalație de iluminat este potrivită pentru utilizare în aer liber, acest lucru va fi menționat clar pe ambalajul luminii. De asemenea, ar trebui să alegi o instalație ușoară cu marcaj CE. Asta înseamnă că respectă cerințele de siguranță prevăzute legal.

String light on spruce branch

Economisește energie cu luminile LED de Crăciun

Luminile exterioare ne aduc un pic de bucurie în lunile întunecate de toamnă și iarnă și îți poți lumina casa cu un consum scăzut de electricitate. Toate luminile pentru  exterior din sortimentul nostru sunt realizate cu lumini LED. O instalație de iluminat cu LED are o durată de viață de aproximativ 50.000 de ore de iluminat și utilizează cu până la 90% mai puțină energie. Combinarea iluminatului cu LED cu funcție de temporizator te va asigura că factura de energie electrică pentru luminile de Crăciun în aer liber este redusă la minimum.

Un alt avantaj al iluminatului exterior de Crăciun cu funcție de pornire/oprire este că îți poți reduce consumul de energie în timpul zilei când iluminatul nu este necesar.

 

Ar trebui să știi că există diferite nuanțe de alb în iluminatul LED: de exemplu, alb gălbui care este o lumină caldă și alb albăstrui care este mai degrabă o lumină rece. Așadar, este o idee bună să verifici dacă luminile de exterior au culoarea dorită de tine. Cel mai simplu mod prin care poți fi sigur este să vezi luminile aprinse înainte de a-ți alege iluminatul de Crăciun.

Fii atent - stinge luminile de Crăciun

Iluminatul exterior de Crăciun este destinat să creeze o atmosferă festivă. Pentru a păstra pacea și confortul Crăciunului, este important să iei în considerare locația în care vei pune luminile tale de Crăciun, astfel încât iluminatul să nu-i deranjeze pe vecini. Ar fi de preferat ca luminile tale de Crăciun să nu strălucească direct în camera de zi sau în dormitorul vecinului tău.

Dacă utilizezi o instalație de lumini cu funcție de temporizator, luminile de Crăciun se vor aprinde și se vor stinge automat. Asta înseamnă că luminile se vor stinge întotdeauna la orele dorite, iar vecinii tăi nu vor fi deranjați de lumină în timpul nopții.

Outdoor light trees on a wooden patio with lounge set

9 sfaturi pentru iluminatul exterior de Crăciun

Dacă urmezi sfaturile de mai jos, vei fi cu adevărat echipat să instalezi sistemul de iluminatul exterior pentru Crăciunul de anul acesta:

  1. Economisește energie electrică dacă vei decora cu lumini LED de Crăciun și vei folosi funcția de temporizator, astfel încât lumina să nu stea aprinsă inutil.
  2. Verifică întotdeauna dacă instalația de iluminat este destinată utilizării în aer liber și este marcată CE.
  3. Înainte de a cumpăra lumini pentru exterior, verifică dacă culoarea luminii are nuanța dorită.
  4. O priză cu împământare este mai sigură pentru iluminatul exterior decât o priză obișnuită.
  5. Verifică dacă comutatorul HFI/HPFI funcționează pentru iluminatul exterior înainte de a porni luminile. Astfel, vei evita să primești un șoc atunci când vei instala iluminatul de Crăciun.
  6. Dacă utilizezi un prelungitor sau un transformator pentru luminile de Crăciun în exterior, conexiunile trebuie să fie etanșe pentru ca dispozitivul să fie potrivit pentru utilizare în exterior.
  7. Evită să prinzi cablul în deschiderile ușii sau ferestrelor, altfel risti să rupi cablul, care ar putea duce la șoc sau poate provoca un incendiu.
  8. Dacă vei conecta luminile de Crăciun la o priză exterioară, aceasta trebuie instalată de un instalator calificat, deoarece este ilegal să instalezi singur prize electrice în aer liber.
  9. După ce ai strâns instalațiile de iluminat de Crăciun pentru exterior, ar trebui să le depozitezi într-un loc uscat – de preferință în ambalajul original al instalației de lumini pentru o protecție optimă.

Descoperă mai mult

Noua colecție Nordic Mood: un decor scandinav cu note calme și elegante

Noua colecție Nordic Mood: un decor scandinav cu note calme și elegante

Reîmprospătează-ți casa primăvara asta cu noua colecție Nordic Mood

Reîmprospătează-ți casa primăvara asta cu noua colecție Nordic Mood

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră