Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Air Space – un stil de design interior care cucerește lumea

Air Space – un stil de design interior care cucerește lumea

O cafenea din New York. Un club din Londra. Un magazin de haine din Milano. Biroul unui startup din Berlin. Sau o cofetărie din București. Deși țin de domenii diferite și se află în țări cu o cultură diferită, arată la fel. Dacă vrei să te convingi, e de ajuns să intri pe Instagram să te uiți la câteva poze sau să verifici pe Foursquare cele mai populare locuri de ieșit în oraș. Într-un articol publicat pe TheVerge.com, această uniformizare la nivel mondial a interioarelor moderne cu funcționalități variate a primit numele de Air Space.

Air Space este considerat un nou stil de design interior, un stil care acaparează spații, locuințe și afaceri din toată lumea. Criticat de unii pentru că uniformizează planeta și șterge diferențele culturale, este apreciat de alții pentru că îi face să se simtă ca acasă, oriunde s-ar afla. Și, mai important, îi face să simtă că se află într-un spațiu căruia îi aparțin, cu care se identifică, unde nu se simt ca niște intruși.

Dining - mobilier bucatarie JYSK

Masa de dining GADESKOV cu cadru de metal și blat din lemn de stejar și scaunele KLARUP

Contraste de la un capăt la celălalt

Air Space este un concept al contrastelor. Elemente generice, ușor de recunoscut și familiare în orice loc de pe această planetă – cum ar fi mobilierul produs în masă, se îmbină cu elemente autentice, care aparțin unei anumite zone geografice – pot fi imprimeuri populare, fotografii vechi dintr-un anumit oraș sau vase ceramice cu model tradițional. Metalul întâlnește lemnul brut, neprelucrat, iar piesele vechi recondiționate sunt așezate lângă piese ultra-moderne.

Mobilier bucatarie masa si scaune dining JYSK

Contraste de culori și materiale. Scaunele KLARUP de culoare albă, realiazte din cadru de oțel și șezut de polipropilenă tapițat cu imitație de piele. 

Mobilier de dining JYSK

Masa de dining KALBY din lemn 

Caracteristici

Așa arată spațiul modern de astăzi: mobilier minimalist, fotolii și scaune inspirate de creațiile designerilor Charles și Ray Eames, covoare cu țesături tradiționale, obiecte de iluminat cu aspect industrial, precum becuri Edison, mese de dimensiuni mari, la care să poată sta grupuri de prieteni, cu cadru de metal și blat din lemn cu aspect neprelucrat.  

Mobilier si decoratiuni scandinave JYSK

1 - Iluminare cu becuri la vedere. 2 - Masa SANDBJERG cu cadru de metal 

Fotoliu cu scaun ottoman JYSK

Fotoliul EJERSLEV cu taburet 

Fotoliu birou JYSK

Scaunul de dining VILDSUND cu cadru din metal și șezut din polipropilenă 

Deși controversat, conceptul de Air Space are avantajele lui și cucerește din ce în ce mai  multe spații în toată lumea. Asta și pentru că este un stil curat, ușor de amenajat, modern, care transmite autenticitate și, în acelașii timp, este aspirațional. Dacă vrei ca dining-ul tău să arate ca una dintre cele mai populare cafenele din New York, nu trebuie decât să te inspiri din câteva fotografii de pe Instagram postate de cei care au vizitat-o și să alegi piese de mobilier asemănătoare. Dacă ți-a plăcut casa în care te-ai cazat prin AirBnb în ultima vacanță la Roma, este ușor să îți decorezi casa în același fel.   

Birou apartament JYSK

Un birou decorat cu veioza ERNST și cutia decorativă TORKILD

Decoratiuni casa JYSK

Lampa ERNST cu aspect industrial

Amprenta personală

Dacă alegi să te inspiri din design-ul interior al celor mai vizitate locuri de pe Glob, nu uita să adaugi și o amprentă personală, fie că e vorba de ceva făcut de tine, de fotografii de familie sau un colț cu plante verzi pe care l-ai amenajat de la zero. Modernitatea și tehnologia duc la globalizare, dar adu-ți mereu aminte că gusturile și personalitatea ta trebuie să se regăsească și în locuința ta.

Surse:

http://www.theverge.com/2016/8/3/12325104/airbnb-aesthetic-global-minimalism-startup-gentrification   

https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/aug/06/hipster-aesthetic-taking-over-world   

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
TE ANUNȚĂM CÂND APAR PRIN NEWSLETTER!

[node:newsletter-form-title-subscribe]