Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
5 modele de camere de zi

5 modele de camere de zi care te vor inspira prin amenajarea lor

Camera de zi sau sufrageria este locul în care ne petrecem cel mai mult timp acasă, în special în sezonul rece. Vara, ne dorim totuși o cameră de zi care să aibă o atmosferă relaxată, decorată cu materiale lejere. Iar pentru că fiecare dintre noi are o personalitate și gusturi unice, și decorul camerei de zi va fi croit după preferințele fiecăruia dintre noi. 

Ți-am pregătit 5 modele de camere de zi pe care noi le-am găsit foarte atrăgătoare și care te vor inspira pentru decorarea unei camere de zi funcționale, dar și primitoare.

1. Minimalist: canapea LIMHAMN + covor AKSFRYTLE

 

Prima propunere este centrată în jurul canapelei cu șezlong gri pe partea dreaptă LIMHAMN. Canapeaua este încăpătoare, are 3 locuri, cu picioare realizate din lemn masiv de pin și perne de șezut din spumă ce păstrează forma corpului. Designul modern și dimensiunea canapelei o fac vedeta acestei camere de zi, căreia i-am adaugat un covor mare AKSFRYTLE și câteva perne decorative care să creeze contrast cu gri-ul canapelei. Am alăturat și o pătură pentru serile mai răcoroase în care îți dorești să citești sau să te uiți la un film. Plantele verzi aduc un plus de culoare și prospețime acestei camere de zi, contribuind la atmosfera modernă a spațiului. 

Decorațiunile simple vor fi apreciate de cei care preferă camerele de zi minimaliste. Ceasul ASHEIM, în tonuri pastelate care completează culoarea neutră a pereților și pe cea caldă a parchetului, și suporturile pentru lumânări LENNART, sporesc confortul camerei de zi. 

2. Feminin: canapea EGEDAL + măsuță de cafea LEJRE

 

Combinația dintre canapeaua cu linii curbate, delicate, într-o nuanță deschisă de gri EGEDAL și măsuța de cafea care urmează același trend, LEJRE, este foarte potrivită pentru cei care preferă stilul artistic al liniilor curbate. Mobilierul în stilul art nouveau din epoca victoriană avea spătarul și mânerele curbate și părea construit după forma corpului. Formele canapelei EGEDAL îi conferă acesteia eleganță și grație.  

Măsuța pentru cafea LEJRE oferă suficient spațiu pentru toate lucrurile pe care vrei să le ai aproape. Partea superioară a măsuței de cafea se asortează cu vitrina albă cu uși de sticlă SKALS pentru că au același stil și aceeași culoare. 

Am adaugat și un covor BIRK cu fir scurt care să contrasteze alături de canapeaua EGEDAL cu paleta cromatică de culori calde prezentă în camera de zi. 

3. Modern și colorat: canapeaua EGENSE + etajeră VANDBORG

 

O altă propunere este o cameră de zi luminoasă, în care canapeaua de culoare gri se îmbină cu lemnul în culori natur și cu decorațiunile colorate și creează o atmosferă elegantă, simplă și plăcută. 

Canapeaua cu 3 locuri EGENSE are picioarele din lemn masiv de pin și o structură rezistentă. Pernele de șezut din spumă care preiau forma corpului oferă confort pentru o seară petrecută alături de familie. Aspectul modern este dat de liniile drepte ale canapelei care se regăsesc și în cazul măsuței de cafea DOKKEDAL, realizată pe un cadru metalic care îi imprimă un stil industrial. 

Acestora le-am alăturat etajera VANDBORG pe care am așezat coșuri pentru depozitare și alte obiecte decorative elegante care dau personalitate spațiului - sfeșnicele GERMUND, tava decorativă INGMUND, ghiveciul HANNES și veioza IVAN din hărtie albă de orez.

Spațiul devine primitor și călduros datorită petelor de culoare din pernele decorative și a covoarelor țesute DVERGMAURE

4. Scandinav: scaune KLARUP + masă dining GAMMELGAB

 

Scaunele KLARUP au un aspect scandinav și se remarcă prin simplitatea formelor și calitatea materialelor. Această cameră de zi combină masa de dining GAMMELGAB, realizată din lemn masiv de stejar și furnir, cu scanele KLARUP care au o strucutră rezistentă din metal și șezut cu o formă aparte, realizat din plastic și prevăzut cu o pernă confortabilă din imitație de piele.   
În completarea zonei pentru luat masa vin din aceeași gamă GAMMELGAB și bufetul închis cu trei uși pe care am așezat diferite vaze decorative cu modele diferite și culoarea care predomină în aceasta amenajare, albul. 

Din această cameră de zi în stil scandinav nu putea să lipsească lampa suspendată VILIUS, cu designul ei nonconformist și modern.

5. Calm și romantic: scaune JONSTRUP + masa KALBY 

 

Revenim la designul curbat care conferă eleganță amenajării. Scaunele JONSTRUP sunt simple și versatile, așa că pot fi puse cu ușurință lângă masa dreptunghiulară de dimensiuni mai mari KALBY. Astfel, masa va fi în centrul atenției, iar imaginea va fi îndulcită de formele curbate ale scaunelor. Bufetul VEDDE vine să echilibreze vizual spațiul și oferă loc în apropierea zonei de luat masa pentru vesela și tacâmurile necesare.

Care dintre cele cinci propuneri este preferata ta? Spune-ne într-un comentariu!