Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

15% REDUCERE SUPLIMENTARĂ pentru toate comenzile online

Cameră de zi în stil minimalist

7 idei prin care să abordezi stilul minimalist în casa ta

La sfârșitul fiecărui an te gândești cum arată viața ta în acest moment și dacă ai vrea să schimbi ceva. Dacă te simți motivat să faci mai multă curățenie sau determinat să începi noi activități - începe prin a face ordine în casa ta și învață cum să abordezi un stil de viață minimalist. În plus, zilele reci și întunecate de iarnă devin mai plăcute atunci când încerci noi activități înainte să îți petreci tot timpul afară atunci când va veni din nou primăvara.
 


Ce este stilul de viață minimalist? 

Minimalismul este un stil de viață lipsit de excese, centrat pe mai puțin. Să ai câteva obiecte decorative bine alese pentru măsuța de cafea este în regulă, dar o casă minimalistă se limitează la cât mai puține culori, mai puține piese de mobilier și un decor bazat pe simplitate.

Există mai multe tipuri de minimaliști pentru care unele caracteristici ale minimalismului sunt mai importante decăt altele. Iată cele trei tipuri de minimaliști pe care le-am identificat:

Minimaliștii centrați pe estetică sunt foarte interesați de aspectul casei. Aici, pereții sunt vopsiți în alb, foarte puțin sau deloc decorați, cu podele sau parchet fără covoare și puține piese de mobilier. Pot avea la fel de multe obiecte ca fiecare dintre noi, însă se asigură că nu le afișează.

Minimaliștii esențialiști dețin cât mai puține lucruri posibil. Au stabilit care sunt lucrurile care le sunt absolut necesare și se limitează doar la obiectele de bază. Acești minimaliști sunt foarte puțin interesați de aspectul material și dezaprobă consumerismul și cumpărăturile în exces. Dacă au nevoie să cumpere ceva, se orientează spre obiecte de calitate superioară, care au o durată de viață lungă.

Minimaliștii preocupați de mediul înconjurător apreciază obiectele atât de mult încât tot ce au acasă trebuie să le aducă bucurie. Renunță cu ușurință la orice nu are un sens în viața lor. Astfel, obiectele rămase își primesc locul cuvenit în atenția lor. Atunci când sunt înconjurați de lucruri cu însemnătate se simt relaxați și bucuroși.

 


Te recunoști într-unul din cele trei tipuri de minimaliști? Dacă îți dorești să abordezi un stil de viață minimalist, iată câteva sfaturi care să te ajute:

SUGESTII PENTRU A ABORDA UN DECOR MINIMALIST ÎN CASA TA

1. Începe prin a studia spațiul în care locuiești.
Observă cu atenție decorul și mobilierul din fiecare cameră. De ce este funcțională o anumită cameră? Ține cont de acest lucru atunci când planifici redecorarea. Mai mult, studiază cu atenție obiectele din casă și hotărăște daca ai nevoie de toate sau poți renunța la câteva dintre ele. Pentru început, scoate toate obiectele din cameră și pune-le înapoi doar pe cele de care ai nevoie cu adevărat. 


2. Gândește-te la spații funcționale și la piese de mobilier versatile
Fiecare piesă de mobilier și decor interior ar trebui să aibe o funcționalitate bine stabilită și un scop pentru care se află într-un spațiu. Încearcă să te gândești atât la utilitate, cât și la estetică atunci când alegi să păstrezi un obiect. De exemplu, o canapea extensibilă economisește spațiu și este un loc bun pentru dormit.

 

3. Setează-ți o limită pentru obiectele de care ai nevoie
Stabilește un număr limitat de obiecte și piese de mobilier pe care să le păstrezi într-o cameră. Cu siguranță nu este simplu, dar să îți stabilești un număr de obiecte te va ajuta să nu supra-aglomerezi camera.

 

 

4. Eliberează podelele și facilitează circulația
Creează zone de circulație astfel încât să nu fie nevoie să ocolești piesele de mobilier pentru a intra și ieși din cameră. Păstrează camera cât mai aerisită și lasă suficient spațiu între piesele de mobilier. Camera va părea mai spațioasă și mai luminoasă. Alege și o canapea de dimensiuni reduse care să marească vizual camera de zi.

 

 

5. Alege schema cromatică cu atenție
Vopseaua de pe pereți adaugă un plus de personalitate camerei tale. Folosește-te de acest truc pentru a crea un spațiu fără excese de culoare și fără înflorituri, dar care să nu pară lipsit de stil. În designul minimalist predomină culorile neutre - alb, negru, gri, crem. Această paletă de culori face o cameră să pară mai puțin aglomerată și poate fi folosită pentru obținerea unui spațiu curat și simplu.

 

6. Orientează-te către o depozitare inteligentă
Într-un interior modern, trebuie să te gândești la moduri creative de a ascunde toate obiectele pe care cei mai mulți dintre noi le păstrează pe blatul din bucătărie și pe masa din camera de zi. Iar cutiile sunt o alegere potrivită pentru o depozitare inteligentă. Poți să ai acces ușor la toate obiectele tale, fără să le păstrezi la vedere.


Citește mai multe recomandări pentru abordarea unui stil minimalist în casa ta. 

 

 

7. Folosește textile și plante pentru mai mult stil
Pentru unii, o cameră cu un decor minimalist poate părea prea simplă, dar poți rupe această monotonie cu textile într-o varietate mare de culori și modele sau plante decorative.

 

 

 

Atunci când plănuiești o redecorare sau o schimbare de stil, este important să îți stabilești obiective, insă ia in considerare că unele aspecte vor fi ajustate pe parcurs. De cele mai multe ori, suntem atașați de obiectele pe care le deținem. Având un obiectiv clar îți va fi ușor să decizi care sunt obiectekle și piesele de mobilier cu adevărat imporante pentru tine.

 

Tu ce tip de minimalist ești și cum ai aborda stilul minimalist în decorul casei tale? Spune-ne in comentarii!