Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
mobilier alb lucios STEGE

Mobilier modern pentru interioare simple și minimaliste: gama STEGE

Dată:

Categorie: Camera de zi, Toate articolele

În serialul ‚Suits’, personajul principal, Harvey Specter, un avocat de succes îmbrăcat mereu impecabil, în costume care par croite special pentru el, lucrează într-un zgârie-nori din Manhattan. Prin ferestrele mari, așezate pe toată lungimea biroului, se văd alți zgârie-nori impunători, construiți din oțel și sticlă, cu arhitectură diferită și totuși unitară. Mobilierul din birou se potrivește perfect cu imaginea de pe fereastră: piesele de mobilier sunt realizate din metal, au suprafețele lucioase, design simplu, minimalist, și linii drepte. Culorile sunt reci: alb, negru, argintiu și tonuri de gri sau albastru. Design-ul modern al biroului pare o continuare firească a priveliștii de pe fereastră: ultra-modern, simplu și fără ornamente inutile.

Acestea sunt, de fapt, caracteristicile designului interior modern, un trend apărut în amenajările interioare ca reacție la curentele Art Nouveau sau Victoriene. Dacă cele din urmă mizau pe îmbogățirea vizuală a obiectelor, prin sculptarea lemnului în forme cât mai variate, prin modelarea artistică a materialelor și folosirea masivă a tapiseriilor, curentul de design modern vine ca o răzvrătire față de ceea ce a fost înainte. Se promovează exact opusul: simplitatea, liniile curate, materialele prelucrate pe care revoluția tehnologică le-a făcut mai accesibile și mai populare.

Mobilier modern

Sticlă, metal, materiale cu finisaj alb lucios: o sufragerie și un dining în stil modern, mobilat cu piese din gama STEGE. 

DE CE SĂ ALEGI UN MOBILIER ÎN STIL MODERN

Nu te gândi însă că acest tip de mobilier este potrivit doar pentru birourile firmelor de avocatură. Dacă îți dorești o locuință modernă, care să nu fie încărcată de mobilier masiv și care să pară cât mai aerisită, stilul modern ți se va potrivi.

Locuiești la casă: În cazul în care locuiești la casă, iar arhitectura exterioară este una modernă – cu geamuri mari, cu balustrade din aluminiu și pereți din cărămizi de sticlă, ai un motiv în plus să iei în considerare stilul de mobilier modern.  

Locuiești la bloc: Acest stil este recomandat și pentru apartamente, fie că sunt în blocuri noi, cu arhitectură modernă, fie că sunt în blocurile din perioada comunistă. Dacă locuiești într-un bloc nou, alegând un stil de mobilier contemporan vei avea o locuință care se potrivește foarte bine cu arhitectura clădirii. În schimb, în cazul în care locuiești într-un bloc construit între anii ’60-’90, cel mai probabil ai o casă cu camere mici, în care orice spațiu salvat este binevenit. Piesele de mobilier moderne nu ocupă mult spațiu și, datorită aspectului simplu, nu vor încărca vizual încăperea. De asemenea, materialele lucioase vor reflecta lumina din camera, iar asta va face ca locuința ta să pară mai luminoasă și mai mare.   

CARACTERISTICILE MOBILIERULUI MODERN

Cum recunoști stilul de amenajare modern? Elementele specifice acestui stil au trrăsături aparte, care conlucrează pentru a obține un aspect general de simplitate și curățenie.     

Minimalism – fără excese de orice fel, fără înfloriri doar de dragul de a avea ceva în plus în casă. Piesele de mobilier sunt simple și drepte, nu sunt folosite multe decorațiuni sau culori. Un exemplu îl reprezintă piesele de mobilier din gama STEGE, al căror design dreptunghiular și aspect lucios este specific modernismului.

Birou STEGE

Biroul STEGE cu cadru din oțel și corp cu sertare din MDF și PFL cu finisaj alb lucios este simplu, ocupă puțin spațiu și are un aspect modern.  

Metalul este materialul principal. Este folosit pentru cadrul unor piese de mobilier precum mese, scaune, fotolii, birouri sau ca material de bază. În stilul modern, metalul este finisat și lustruit, are aspect lucios și reflectă lumina. Este unul dintre motivele pentru care stilul modern este foarte potrivit în bucătărie, unde se va potrivit foarte bine cu elextrocasnicele. De exemplu, poți amenaja dining-ul cu masa de dining STEGE cu picioare de metal și blat din MDF alb, lucios, combinată cu un set de scaune de dining LINTRUP cu picioare din metal și șezut și spătar din material textil, cu un set de scaune SKJERN din imitație de piele sau cu scaunele HAMMEL.  

Dining stil modern

Un dining în stil modern, amenajat cu masa de dining STEGE, bufet STEGE și scaune de dining LINTRUP.   

Dining STEGE

Masă de dining, bufet și vitrină din gama STEGE, asortate cu scaunele din metal și imitație de piele SKJERN. 

Accente de culoare: în interioarele moderne predomină culorile neutre – alb, negru, gri, crem. Pentru a rupe puțin monotonia cromatică, poți folosii accente de culori puternice, de preferat din seria culorilor primare (albastru, galben, roșu). Aceste culori trebuie folosite însă doar pe zone mici din cameră – nu pe suprafețe mari. Poți aduce agăța pe un perete un tablou cu multe culori, poți folosi câteva perne decorative colorate sau doar un covor colorat.

Sufragerie in stil modern

Sufragerie în stil modern, mobilată cu măsuța de cafea STEGE, în care schema de culori este îmbogățită cu accente de albastru, prin perne decorative și sticle deco. 

Coerența stilului mobilierului: În spațiile moderne nu există cale de mijloc. Piesele trebuie să se potrivească foarte bine între ele și să fie în același stil, de aceea de multe ori este bine să alegi mobilier din aceeași gamă. Pentru camera de zi, îți recomandăm măsuța de cafea STEGE, bufetul STEGE, comoda cu sertare STEGE și, dacă ai spațiu, vitrina STEGE, care va fi foarte utilă ca spațiu de depozitare. Acest mobilier se potrivește foarte bine cu canapelele din imitație de piele neagră din gama BRANDE, disponibile în varianta de două persoane, de trei persoane sau colțar.  Așadar, dacă îți reamenajezi locuința în stil modern, trebuie să fii dispus să elimini piesele de décor sau de mobilier ca nu sunt din același stil. În cazul în care ai o locuință nouă și începi de la zero, amenajarea va fi mai simplă, dar trebuie să știi de la început ce caracteristici prezintă mobilierul modern și să alegi obiectele în funcție de aceste caracteristici.


Sufragerie stil modern

Canapelele BRANDE cu 2 și 3 locuri, împreună cu măsuța de cafea STEGE, creează un spațiu de relaxare modern și confortabil.

Schema de culori a interioarelor moderne trebuie să fie simplă. Stabilește câteva culori de bază și alege mobilier și decorațiuni în aceste culori. Trei sau patru culori neutre sunt de ajuns, iar la acestea poți adăuga o culoare ca accent. Nu face excese atunci când este vorba de culori, pentru că riști să nu mai obții aspectul de interior modern pe care îl cauți.  

Considerat un stil curat și simplu, design-ul interior modern va fi în trend pentru mult timp și îi va da locuinței tale un aspect sofisticat și confortabil.      

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!


Abonare