Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Umbrelă de soare pe terasa din grădină cu masă de grădină și scaune de grădină

Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta

Vara este o perioadă plină de bucurie, perfectă pentru a petrece mai mult timp în aer liber. În ciuda faptului că sezonul în aer liber este o perioadă mult așteptată pe care cei mai mulți dintre noi o iubim, știm cu toții acele zile fierbinți de vară în care prioritatea numărul unu este să găsim un adăpost la umbră.

Fie că ești în căutarea unei umbrele decorative pentru o oază în grădina verde sau pentru un balcon luminat de soare, cumpărarea unei umbrele de soare sau a unei umbrele de grădină este o alegere evidentă. Înainte de a decide ce umbrelă să alegi, există mai mulți factori pe care ar trebui să îi iei în considerare - aceștia includ forme, dimensiuni, materiale, stil și alte caracteristici, și toate sunt prezentate în acest ghid.

La ce folosești o umbrelă de soare pentru grădină?

Principala utilitate a unei umbrele de soare pentru grădină este caracterul său practic. Umbrelele sunt realizate din țesătură durabilă și sunt susținute de un cadru robust din lemn sau metalic, iar acestea servesc drept accesorii versatile pentru exterior. Nu numai că oferă beneficii funcționale, dar sporesc și estetica spațiilor exterioare, servind drept elemente decorative care adaugă farmec și personalitate.

Funcția principală a unei umbrele pentru grădină este de a oferi adăpost față de soare. În zilele calde de vară, când razele soarelui sunt intense, o umbrelă de soare oferă un refugiu, permițându-ți să te simți bine în aer liber. În plus, atunci când apar averse de ploaie neașteptate, o umbrelă de soare pentru grădină oferă, de asemenea, un adăpost sigur împotriva ploilor, asigurându-te că adunările în aer liber vor continua fără întrerupere.

În general, caracterul practic al umbrelelor pentru grădină le face accesorii de exterior indispensabile, oferind o combinație între funcționalitate, atractivitate estetică și protecție împotriva intemperiilor pentru a-ți îmbunătăți grădina, terasa, balconul sau orice alt tip de spațiu exterior.

  1. Cum alegi umbrela de soare potrivită pentru grădină?

  Alegerea umbrelei de soare potrivite pentru spațiul tău exterior, fie că este vorba de o grădină sau de un balcon, poate fi o decizie dificilă de luat – cum poți fi sigur că ai luat decizia corectă? Când vine vorba de alegerea unei umbrele de soare, principalele considerente includ spațiul disponibil, dar și alte aspecte relevante, cum ar fi mobilierul și tipul de umbrelă de soare care se potrivește cel mai bine nevoilor tale specifice.

  În plus, aspecte precum dimensiunea, forma, materialele, stilul și culorile îți vor influența, de asemenea, decizia finală și îți va permite să decizi asupra unei umbrele de soare care să-ți completeze spațiul exterior și gustul personal, oferind în același timp beneficiile pe care le cauți. 

  Poți alege între mai multe opțiuni de umbrele: o variantă mai mică așa cum este umbrela de soare KOLDING, perfectă pentru balcoane și zonele exterioare în care spațiul este restrâns, cele clasice și de dimensiuni medii precum LEMVIG și cele mai mari opțiuni precum TRONDHEIM care sunt capabile să asigure suficientă umbră pentru o masă mare de grădină sau o zonă de relaxare. Umbrela de soare potrivită pentru tine așteaptă să fie găsită.

  Ce să cauți la o umbrelă de soare pentru grădină

  Ce ar trebui să iei în considerare înainte de a cumpăra o umbrelă de soare pentru grădină? Pentru a te asigura că noua ta umbrelă se potrivește spațiului tău și oferă beneficiile pe care le cauți, există mai multe lucruri pe care ai dori să le iei în considerare, inclusiv:

  • Opțiuni de dimensiune și formă ale umbrelei: rotundă sau pătrată
  • Materialele din care sunt realizate cadrul și stâlpii: aluminiu, oțel sau lemn
  • Caracteristici: De sine stătătoare, înclinată sau agățată
  • Opțiuni de fixare: diferite suporturi pentru umbrelă
  • Proprietăți pentru protecția UV, rezistența la apă și rezistența la vânt

  2. Dimensiunea umbrelei și spațiul tău exterior

  Umbrelele de soare sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni – de la umbrele de soare mici, portabile, de sine stătătoare, pe care le poți aduce pe plajă, umbrele de soare mari suspendate, ideale pentru a oferi umbră peste zonele extinse de luat masa în aer liber sau de lounge, există o variantă potrivită pentru orice scop și spațiu în aer liber. Când vorbim despre dimensiunea unei umbrele de soare, în general ne referim la lățimea sau diametrul umbrelei, mai degrabă decât la înălțimea stâlpului.

  O regulă generală de care trebuie să ții cont atunci când determini dimensiunea potrivită a unei umbrele de soare este că aceasta ar trebui să se extindă – în jur de 50 cm – peste fiecare parte a zonei pentru care oferă umbră. De exemplu, dacă ai o masă rotundă de grădină cu Ø110 cm, alege o umbrelă de soare care să aibă o dimensiune de cel puțin Ø210 cm. Acest lucru va asigura suficientă umbră și adăpost adecvat pentru cei așezați în jurul mesei. Ține minte că acest aspect este orientativ, nu o regulă fixă - ești, desigur, liber să alegi dimensiunea care crezi că se potrivește cel mai bine spațiului tău.

  Alegerea unei umbrele de soare într-o dimensiune care să se potrivească cu mărimile spațiului tău exterior este, de asemenea, esențială pentru a ajunge la o soluție adecvată. Evită să alegi o umbrelă de grădină care să fie prea mare pentru spațiul tău, să ocupe prea mult spațiu valoros sau să umbrească întreaga zonă în mod neintenționat.

  Pentru a obține cea mai bună variantă pentru spațiul tău exterior, ar trebui să iei în considerare atât dimensiunea umbrelei de soare în raport cu mobilierul pentru care îți dorești umbră, cât și dimensiunea acesteia în raport cu mărimea totală a spațiului tău exterior.

  3. Tipurile de umbrele de soare pentru grădină

  Există mai multe tipuri diferite de umbrele de soare pentru grădină din care poți alege. De la umbrele de soare drepte, clasice, până la cele mari suspendate, cu funcții de înclinare și reglare, poți fi sigur că vei găsi una care se potrivește perfect nevoilor tale.

  O umbrelă de soare verticală clasică este o opțiune excelentă pentru o terasă mică sau un balcon. Acest tip de umbrelă de soare are de obicei un stâlp drept din metal sau lemn și este disponibilă în diferite culori și dimensiuni. Dacă masa de grădină are o gaură în centru, este probabil concepută pentru montarea unei umbrele de soare verticală, pentru a oferi umbră celor așezați la masă. Multe umbrele de soare verticale oferă, de asemenea, înălțimi reglabile pentru stâlpii de susținere.

  Dacă masa de grădină nu are o gaură pentru umbrelă în centru, o umbrelă de soare cu funcție de înclinare este o alegere bună. Chiar dacă umbrela de soare nu va fi centrată deasupra mesei, opțiunea de înclinare îți permite să controlezi umbra pe care o oferă. Această caracteristică îți permite, de asemenea, să reglezi umbrela de soare pe tot parcursul zilei pentru a asigura umbră continuă pe măsură ce soarele se mișcă pe cer.

  Pentru terase sau balcoane foarte mici sau dacă preferi să-ți maximizezi spațiul limitat, o umbrelă de soare pentru balcon este ideală. Poate fi așezată direct pe perete, astfel încât să nu ocupe în mod inutil spațiul util.

  O umbrelă de soare suspendată este o opțiune excelentă pentru terase mari. Deși ocupă spațiu, poate oferi umbră pentru o zonă extinsă. Poziționată lângă o masă de grădină, îți va oferi umbră deasupra scaunului fără nicio problemă. Având capacitatea de a se înclina și de a se roti, atunci când baza acesteia este echipată cu roți, poate fi manevrată cu ușurință în ciuda dimensiunilor mai mari.

  4. Forme diferite ale umbrelelor

  Atunci când te hotărăști asupra unei umbrele de soare de grădină, cele două forme cel mai des întâlnite sunt umbrelele pătrate și cele rotunde. Umbrelele de soare pătrate oferă un aspect modern si o utilizare eficientă a spatiului, ideale pentru spatiile compacte. Acestea oferă o acoperire extinsă, în special pentru mesele pătrate sau dreptunghiulare și sunt astfel perfecte pentru adunări. Pe de altă parte, umbrelele de soare rotunde exprimă în general un farmec clasic și oferă un aspect tradițional. Designul lor facilitează o ușoară rotire, asigurând umbră optimă pe tot parcursul zilei.

  5. Materiale și proprietățile acestora

  Umbrelele de soare pentru grădină sunt realizate din diverse materiale, fiecare cu proprietati distincte. Un material folosit frecvent pentru umbrele este poliesterul, iar umbrelele de soare realizate din acest material oferă o întreținere și durabilitate reduse – unele umbrele din poliester au chiar rezistență la UV și/sau sunt impermeabile. Pentru stâlpul de umbrelă, stâlpii din lemn au un aspect tradițional, în timp ce cei din metal asigură durabilitate și sunt în general mai flexibili.

  Poți lua în considerare beneficiile fiecărui material, precum și impactul său vizual asupra zonei exterioare – alege umbrela în funcție de preferințele personale și de cerințele specifice ale spațiului tău exterior. Asigură-te că ai o imagine de ansamblu completă a beneficiilor acesteia. Pentru a afla mai multe despre diferitele materiale folosite pentru mobilierul și accesoriile de exterior, consultați ghidul nostru complet al materialelor pentru mobilierul de grădină .

  6. Aspect și stil

  Atunci când alegi o umbrelă de soare pentru grădină, poți lua în considerare preferințele tale estetice. Diverse umbrele de soare oferă diferite opțiuni de personalizare, cum ar fi culori precum bej, alb murdar sau diferite nuanțe de gri, împreună cu elemente decorative cum sunt ciucurii, dungile, cusăturile și franjurile. În mod firesc, depinde în totalitate de tine să alegi un stil care să completeze decorul tău exterior, acordând totuși prioritate funcționalității în raport cu nevoile pe care vrei să le îndeplinească umbrela ta de grădină.

  7. Accesorii pentru umbrelele de grădină: suporturi și huse

  Atunci când alegi o umbrelă de soare, alegerea suportului este importantă. Ar trebui să fie suficient de grea pentru a oferi stabilitate, în special pentru umbrelele de soare mai mari, care se pot răsturna din cauza vântului. Nu există o regulă strictă despre cât de greu trebuie să fie un suport în raport cu dimensiunea umbrelei de soare pentru grădină. Cu toate acestea, în general, cu cât este mai greu, cu atât mai bine.

  Există diferite dimensiuni de suporturi pentru umbrele, cu diferite greutăți. Poți urmări un echilibru și poți alege un suport care nu este prea mare, asigurându-te în același timp că este suficient de greu pentru a menține umbrela de soare ancorată în siguranță în orice moment.

  În sortimentul nostru, vei găsi suporturi pentru umbrele, din granit și plastic. Din punct de vedere funcțional, fiecare tip de suport asigură umbrela de soare, dar vizual ele pot diferi - acest lucru poate afecta aspectul general al umbrelei.

  De asemenea, ar trebui să te gândești dacă dorești o husă de umbrelă pentru a-ți proteja umbrela pentru grădină. Dacă nu poți să-ți depozitezi umbrela de soare într-un garaj atunci când nu o utilizezi, o husă pentru umbrela de soare poate fi o soluție excelentă pentru a o feri de intemperii.

  Parasolarul: o alternativă la umbrela de soare

  Pentru cei care caută un loc umbrit permanent pentru a scăpa de soare, un parasolar este o alternativă excelentă la o umbrelă de soare. Poziția sa fixă înseamnă că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la mutarea lui și asigură umbră constantă pe tot parcursul zilei, fără a ocupa spațiu la nivelul solului. De exemplu, îi poți fixa o parte de un perete al casei și pe celălalt de un stâlp sau un copac din apropiere, și îți va oferi o sursă de umbră stabilă și fiabilă. Ai la dispoziție mai multe opțiuni, unele având un singur punct de atașare, iar altele oferind două puncte de atașare pentru o flexibilitate suplimentară.

  Vezi sortimentul nostru complet de umbrele pentru grădină

  Vei găsi o gamă largă de umbrele de soare și umbrele pentru grădină în sortimentul nostru. Descoperă-le pe cele selectate mai jos sau vezi sortimentul nostru complet în magazinul nostru online .

  Descoperă mai mult

  Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

  Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

  Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

  Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

  Cum să alegi masa potrivită pentru grădină, terasă sau balcon

  Cum să alegi masa potrivită pentru grădină, terasă sau balcon

  Decorează-ți terasa cu piese de mobilier modulare

  Decorează-ți terasa cu piese de mobilier modulare