Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Masă de grădină neagră și din lemn și 4 scaune de grădină pe terasă

Cum să alegi masa potrivită pentru grădină, terasă sau balcon

În centrul multor spații de relaxare în aer liber, de la grădini și terase, până la balcoanele din casele noastre, se află masa de grădină – un loc în care ne adunăm cu cei dragi pentru a ne bucura de cine împreună, băuturi răcoritoare și compania celorlalți în mijlocul naturii și în aer liber. Fie că îți place să găzduiești întruniri de familie pline de viață, cine restrânse sau pur și simplu să te relaxezi cu cafeaua ta preferată de dimineață, masa de grădină servește ca o piesă centrală care creează atmosfera pentru distracția ta în aer liber.

Achiziționarea unei noi mese de grădină perfectă pentru nevoile tale și ale familiei poate fi o alegere dificilă. Având multe opțiuni disponibile, procesul de decizie poate părea copleșitor. În acest ghid, vei afla ce trebuie să știi despre mesele de grădină, astfel încât să poți fi sigur că alegi masa potrivită pentru tine.

  Cum alegi masa potrivită pentru grădină?

  Când vine vorba de alegerea mesei de grădină potrivite, opțiunile sunt numeroase, cu variații în formă, dimensiune, estetică, materiale și nivelul necesar de întreținere, printre alți factori. Fiecare masă oferă caracteristici și beneficii diferite, deci va fi nevoie să te concentrezi asupra aspectelor cheie înainte de a face o achiziție. În secțiunile următoare, vei afla mai multe despre aceste caracteristici principale și vei fi gata să iei cea mai informată decizie.

  Exemple ale variantelor dintre care poți alege pentru masa de exterior perfectă pentru casa ta.

  1. Dimensiunea potrivită cu nevoile și stilul tău de viață 

  Primul și poate cel mai important aspect de luat în considerare este alegerea unei mese de grădină de dimensiunea potrivită. De la mese mici de bistro, ideale pentru balcon, până la mese mari de grădină extensibile, perfecte pentru a găzdui întâlniri în familie, există o masă de grădină care se potrivește fiecărei nevoi. Cu toate acestea, pentru a te asigura că nevoile tale sunt îndeplinite, este esențial să le identifici.

  • Spațiu exterior mai mic sau limitat
   Dacă spațiul tău în aer liber este mai mic și poate găzdui doar o masă mică de grădină sau dacă preferi pur și simplu o opțiune mai mică, una dintre numeroasele noastre mese de bistro va fi cu siguranță potrivită pentru tine. De asemenea, poți opta pentru o masă pliabilă, cum ar fi INDHOLT , care poate fi fixată pe balustrada balconului, oferind o soluție flexibilă care poate fi depozitată atunci când nu este utilizată.
  • Asigură suficient spațiu 
   Înainte de a te decide asupra unei mese de grădină, asigură-te că va exista suficient spațiu în jurul mesei pentru ca tu, familia și invitații să vă deplasați în mod corespunzător în jurul ei. De asemenea, ar trebui să te asiguri că există suficient spațiu pentru scaune, astfel încât cei așezați să poată intra cu ușurință sau să se ridice de pe scaune.
  • Alege o masă care se potrivește stilului tău de viață
   Îți plac cinele în familie? Ia în considerare o masă de grădină extensibilă precum VATTRUP , care poate servi ca masă de grădină de zi cu zi pentru tine și familia ta, și se poate mări atunci când găzduiești o cină mai mare. Ai nevoie de o opțiune axată pe familie? Ia în considerare obținerea unei mese cu întreținere redusă, astfel încât să nu fii nevoit să petreci în mod regulat timp pentru întreținere.

  Pentru o explorare mai detaliată a opțiunilor de scaune în raport cu dimensiunile mesei, poți consulta ghidul nostru pentru alegerea mesei de dining de dimensiuni potrivite nevoilor tale. Ghidul se adresează în primul rând meselor de dining, dar sfaturile se aplică în mod egal și meselor noastre de grădină.

  2. Alegerea formei potrivite

  Un al doilea aspect important de luat în considerare atunci când îți alegi masa de grădină este forma acesteia și impactul pe care forma îl are asupra spațiului și funcționalității. Indiferent dacă îți dorești o masă de grădină pătrată, dreptunghiulară sau rotundă, fiecare formă oferă propriul său set de avantaje.

  • Mese pătrate de grădină
   Mesele pătrate de grădină așa cum sunt mesele de bistro sunt potrivite pentru balcoane și colțuri de relaxare. Sunt compacte și convenabile și pot fi lipite de perete, economisind spațiu valoros în spațiul tău exterior. Datorită dimensiunilor lor mici, acestea sunt, în general, ușoare și facil de mutat.
  • Mese de grădină dreptunghiulare
   Dacă ai nevoie de spațiu pentru mai mulți oaspeți, o masă dreptunghiulară de grădină este în general cea mai potrivită pentru că are un număr mare de locuri și, prin urmare, este excelentă pentru a găzdui un număr mai mare de persoane. Unele mese dreptunghiulare sunt extensibile, oferindu-ți opțiunea de a așeza și mai multe persoane la masă.
  • Mese rotunde de grădină
   O masă rotundă de grădină poate fi o soluție excelentă pentru spații mai mici, deoarece îți permite să te miști ușor în jurul mesei. În cazul meselor rotunde, în general, ai și opțiunea de a adăuga un loc suplimentar dacă ai nevoie.

  Poți afla avantajele și dezavantajele mesele rotunde de grădină pentru grădina ta. 

  3. Preferințe personale pentru estetică

  Preferințele personale, în special în ceea ce privește aspectul unei noi mese de grădină, joacă un rol esențial în procesul de luare a deciziilor. Îți dorești un stil de mobilier de grădină mai tradițional, realizat din materiale cum ar fi lemnul de esență tare, sau preferi o atmosferă contemporană, minimalistă, cu materiale moderne așa cum sunt metalul și fibrocimentul? Noua ta masă de grădină ar trebui să se integreze perfect cu mobilierul de grădină existent și cu atmosfera generală a zonei tale exterioare.

  Alegerile estetice se pot împleti adesea cu aspectele practice, sporind atât atractivitatea vizuală, cât și funcționalitatea spațiului tău exterior. De exemplu, alegerea unei mese de grădină cu o bază metalică pătrată în locul picioarelor tradiționale nu doar că are un aspect elegant, dar oferă și o fundație stabilă, cu mai mult spațiu de relaxare la fiecare capăt al mesei. O mare parte din estetica unei mese de grădină este strâns legată de materialele din care este realizată, pe care le poți descoperi în continuare.

  Mesele și scaunele de grădină pot varia destul de mult în aspectul lor datorită formei, stilului și materialelor. Masa de bistro RADSTRUP este realizată din sticlă securizată si oțel, iar scaunul NABBEN din plastic, în timp ce masa de grădină FEDDET și scaunele de grădină EGELUND sunt realizate în întregime din lemn masiv de eucalipt.

  4. Care este cel mai bun material pentru o masă de grădină?

  Alegerea materialului potrivit pentru masa ta de grădină depinde în întregime de nevoile și preferințele tale. Alegerea materialului influențează în special estetica și nivelul de întreținere necesar.

  De exemplu, ai putea fi atras de aspectul natural al lemnului. Vei alege unul dintre lemnele de esență tare populare precum eucaliptul, salcâmul sau tecul, în ciuda întreținerii regulate pe care le-ar putea necesita? Sau vei opta în schimb pentru lemnul artificial sau lemnul compozit pentru o opțiune fără întreținere? Decizia depinde de tine, ținând cont atât de aspectul estetic, cât și de nivelul de întreținere necesar.

  Fiecare tip de material are mai multe beneficii și poți afla mai multe despre materialele folosite pentru o anumită masă de grădină în informațiile fiecărui produs de pe site-ul nostru. Dacă ești interesat, ghidul nostru complet al materialelor pentru mobilierul de grădină oferă mult mai multe informații despre diferitele materiale utilizate în mod obișnuit pentru mobilierul de grădină.

  Materialul ales pentru mobilierul de grădină poate face o mare diferență atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere practic. Îți place mai mult un set complet de grădină realizat din ratan sintetic, fără întreținere sau poate o masă de grădină cu blat din fibrociment?

  Cum te hotărăști asupra unei mese de grădină

  Cu gama noastră extinsă de mese de grădină , există o gamă variată de opțiuni din care poți alege. Informațiile din acest ghid te vor ajuta să alegi masa de grădină perfectă, adaptată nevoilor și dorințelor tale specifice.

  Dacă există unele aspecte despre care nu ești sigur și despre care dorești mai multe informații sau dacă ai întrebări, poți întotdeauna să vizitezi magazinul tău local JYSK pentru îndrumare.

  Seturi de mobilier de exterior cu masă si scaune de grădină

  Mobilierul nostru de grădină este disponibil și în seturi, care includ de obicei o masă de grădină și 4 scaune de grădină, unde masa și scaunul se asortează conform preferințelor. Aceste seturi sunt disponibile la un preț mai mic, mai accesibil în comparație cu situația în care achiziționezi fiecare piesă de mobilier separat.

  Descoperă mai jos seturile de mese de grădină selectate sau explorează sortimentul nostru complet de mese de grădină .

  Descoperă mai mult

  Alege pavilionul potrivit pentru grădina ta

  Alege pavilionul potrivit pentru grădina ta

  Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

  Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

  Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

  Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

  Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta

  Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta