Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

15% REDUCERE SUPLIMENTARĂ pentru toate comenzile online

Covoarele: Avantajele folosirii lor și sfaturi pentru amenajare

Covoarele: Avantajele folosirii lor și sfaturi pentru amenajare

După ce în casa noastră a apărut un bebeluș, am scos covoarele din toate camerele. Îmi plăceau foarte mult, mă simțeam ca într-un hotel de lux de fiecare dată când coboram din pat și călcam desculță pe covorul de lângă, care era moale și fin și se potrivea foarte bine cu draperiile. Totuși, m-am gândit că e mult mai greu să cureți covoarele decât să dai pur și simplu cu aspiratorul pe parchet atunci când faci curat. Voiam să elimin praful din casă cu cât mai puțin efort și timp consumat, pentru că, atunci când ai un copil mai mic de un an, cam tot timpul trebuie să îl petreci cu el. Și atunci, eliminarea covoarelor mi s-a părut o soluție rapidă și simplă de a păstra casa curată cu puțin efort.

Timp de 1 an însă, casa mi s-a părut la fel de rece și neprimitoare ca scara unui bloc comunist. Când copilul a început să meargă, să alerge și să se joace pe jos, m-am gândit că e un moment bun să reintroduc covoarele. Era iarnă și preferam să se tăvălească pe covor, decât pe parchetul rece de care se putea și lovi foarte ușor. Și din primul moment în care am întins din nou covoarele pe jos, atmosfera în casă s-a schimbat total. Spațiul era mai primitor, îți transmitea senzația de confort și aproape că-mi venea și mie să mă tăvălesc pe jos, ca un bebeluș.

Dacă nu ai covoare din comoditate, dar vrei să locuiești într-o casă care să arate confortabil și prietenos, poate ar trebui să iei în considerare varianta unor covoare, care au și rol funcțional, pentru că te protejează de podeaua rece, și rol estetic. Poți alege covoare moderne pentru living, traverse pentru hol sau covoare din bambus dacă îți dorești un decor mai natural.   

Covor TRETORN in dormitor

6 AVANTAJE ALE COVOARELOR


Covoarele sunt una dintre acele decorațiuni foarte versatile. Pot fi de diverse dimensiuni și culori, pot fi așezate în orice poziție și îți oferă un interior flexibil, ușor de modificat dacă te-ai plictisit sau ai modificat mobilierul.  Alte avantaje ale covoarelor sunt:

 

  1. Îmbunătățesc climatul interior.
  2. Amplifică acustica unei camere.
  3. Oferă mai multă siguranță
  4. Pot fi curățate cu ușurință  
  5. Îți oferă mai mult confort când mergi prin casă
  6. Sunt ideale dacă ai copii cărora le place să se joace pe jos.
Covor VILLEPLE in sufragerie
Covor VILLEPLE 160x230 gri
400 Lei/buc
649 Lei /buc
REDUCERE 38%

COVOARELE REDUC PRAFUL ȘI FAC AERUL MAI CURAT

Covoarele rețin praful mai bine decât suprafețele dure, ceea ce înseamnă că praful din aer se reduce, iar aerul din casă este mai curat. Bineînțeles, asta înseamnă că va trebui să cureți covorul mai des.

 

AMPLIFICĂ ACUSTICA

Covoarele absorb sunetul și, astfel, îmbunătățesc acustica dintr-o încăpere. Rezonanța podelelor și a pereților este mai redusă în zonele în care există covoare. Cu cât un covor are dimensiuni mai mari, cu atât va avea un impact mai mare asupra sunetului din cameră.

SFAT: Covoarele mari pot fi poziționate sub măsuțele de cafea sau în zona în care ai așezată masa și scaunele de dining.

Covor SALDENTRE pe terasa
Covor SANDELTRE Ø180 natur/bej
150 Lei/buc
275 Lei /buc
REDUCERE 45%
În limita stocului disponibil
Numai în magazine

OFERĂ MAI MULTĂ SIGURANȚĂ

O podea de lemn este mai alunecoasă, ceea ce crește riscul ca tu să aluneci și să cazi, mai ales dacă obișnuiești să umbli în șosete prin casă. Un covor și, dacă este nevoie, o bază antiderapandă, vor reduce riscul de alunecare. Și chiar dacă ai ghinionul să cazi sau ai un copil agitat care aleargă și face mereu boacăne, este mult mai probabil să nu existe nicio vânătaie, datorită covorului.

CURĂȚAREA UȘOARĂ A COVOARELOR

Contrar părerii generale, este ușor să cureți covoarele. Simplul fapt că dai cu aspiratorul o dată pe săptămână te va ajuta să elimini praful. Dacă ai posibilitatea, din când în când este bine să agăți covoarele afară și să scoți praful din ele cu un bătător de covoare.

SFAT: Dacă ai un accident și verși ceva pe covor, asigură-te că elimini pata imediat. Folosește o cârpă curată și șterge lichidul curs pe covor până când este absorbit cu totul. Pentru a elimina și pata lăsată pe covor, apelează la serviciile unei curățătorii profesioniste.  

Covor ELVESANGER exterior

ESTE CONFORTABIL SĂ PĂȘEȘTI PE COVOARE

Este mult mai confortabil să pășești pe covoare decât pe podea, deoarece covoarele reprezintă o suprafață caldă prin natura materialului din care sunt realizate. Căldura naturală, combinată cu materialul moale, transformă covoarele într-o suprafață extrem de confortabilă mai ales dacă umblii desculț.

SFAT: De aceea, e o idee bună să așezi covoarele în zonele din casă unde obișnuiești să mergi desculț, cum ar fi zona de lângă pat sau în baie. Picioarele tale îți vor fi recunoscătoare!

COVOARELE SUNT PERFECTE CA SPAȚII DE JOACĂ

În camera copiilor sau în camerele în care copiii obișnuiesc să se joace, un covor este un spațiu pentru joacă și creativitate. Este mult mai distractiv să te joci pe un covor moale, decât pe suprafața tare a podelei.

SFAT: Pentru camera copilului, alege covoare mai mici și mai ușoare, care sunt ușor de mutat și de transferat în alt spațiu. Dacă într-o zi copilul va dori să se joace alături de tine în sufragerie, îi poți transfera spațiul de joacă mutând pur și simplu covorul. 

Descoperă mai mult

Îmbrățișează stilul Japandi cu gama SOLLERUP

Îmbrățișează stilul Japandi cu gama SOLLERUP

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră

Simplitate și stil scandinav: scaunul din lemn masiv de stejar ARNBORG

Simplitate și stil scandinav: scaunul din lemn masiv de stejar ARNBORG

Draperiile te pot ajuta să ții la distanță zgomotele, căldura și frigul

Draperiile te pot ajuta să ții la distanță zgomotele, căldura și frigul