Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Prosoape de bucătărie agățate lângă un raft de sticlă cu boluri și șervete de pânză

8 sfaturi: cum să speli corect prosoapele de bucătărie și să le păstrezi îngrijite

Am observat cu toții că prosoapele de bucătărie noi nu au o capacitate de absorbție prea mare. Le admirăm pentru culorile intense și proaspete, sunt curate, însă nu absorb cu adevărat apa sau alte lichide. Sfatul nostru este să speli prosoapele înainte de a le folosi, iar în acest articol vei afla cum să le speli în mod corect și să le păstrezi îngrijite pentru o perioadă îndelungată.

Cotton tea towels hanging next to ceramic bowls

 

Cum să speli corect noile prosoape de bucătărie

Cele mai multe prosoape de bucătărie noi sunt acoperite cu un strat din silicon sau cu un balsam care le face mai puțin absorbante dar mai rezistente împotriva murdăriei.

Urmează acești pași înainte de a le folosi:

1. Desfă ambalajul și rupe toate etichetele de pe noile prosoape de bucătărie

2. Poți despături prosoapele ca să le pui apoi în mașina de spălat

3. Nu umple mașina de spălat în exces. Lăsă suficient spațiu în partea de sus a tamburului pentru a permite prosoapelor să se miște liber.

4. Ia în considerare faptul că unele culori pot să iasă din material la prima spălare, deci începe prin a spăla separat prosoapele de culoare albă, deschisă și pe cele de culoare închisă.

Tea towels in three different colours hanging on a wall

 

5. Consultă instrucțiunile de spălare de pe prosoapele de bucătărie pentru a afla care este temperatura optimă și programul de spălare recomandat.

6. Pentru clătirea finală a prosoapelor care te va ajuta să scapi de tratamentul aplicat în fabrică, folosește jumătate din doza normală de detergent și adaugă aproximativ o jumătate de cană de oțet alb în cadrul primelor spălări. Oțetul are capacitatea de a descompune substanțele aplicate prosoapelor, astfel capacitatea de absorbție a acestora se va îmbunătăți.

7. Dacă îți dorești o asigurare suplimentară că prosoapele tale sunt gata de utilizare, lăsă-le în mașină de spălat și rulează din nou programul de spălare.

8. Scoate prosoapele din mașina de spălat și usucă-le așa cum ai face-o în mod obișnuit - într-un uscător sau pe un suport de haine. Odată ce sunt uscate, ștergerea vaselor proaspăt spălate cu prosoapele de bucătărie va deveni o joacă. 
 

Ctește și ghidul nostru pentru spălarea prosoapelor noi

Cotton tea towels hanging next to a wall shelf and a vase on a table


Cum întreții prosoapele de bucătărie

În general, nu trebuie să umpli masina de spălat cu prosoape sau orice alt fel de textile, deoarece detergentul nu se va distribui uniform pe rufe.

De asemenea, este o idee bună să reduci cantitatea de detergent folosită. Astfel se diluează mai bine în apă și curăță prosoapele fără a lăsa un strat uleios care reduce absorbția lichidelor.

Evită să folosești balsamuri parfumate atunci când îți speli prosoapele de bucătărie. Chiar dacă te bucuri de mirosul parfumat, balsamurile pot lăsa în urmă un strat care respinge lichidele.

Dacă îți uscuci prosoapele într-un uscător, pune două bile de uscare în aparat împreună cu prosoapele de bucătărie. Acest lucru le va ajuta să devină mai pufoase și mai absorbante.

Descoperă mai mult

MARKSKEL: gama de mobilier cu note rustice

MARKSKEL: gama de mobilier cu note rustice

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

JONSTRUP: scaunul de dining care te captivează prin simplitatea lui

JONSTRUP: scaunul de dining care te captivează prin simplitatea lui

Creează un decor în culori proaspete de vară

Creează un decor în culori proaspete de vară