Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Cum să cureți perdelele și jaluzelele

Curățarea perdelelor și jaluzelelor

Spălarea perdelelor și a jaluzelelor nu este atât de dificilă precum ai crede. Află mai jos cum poți spăla draperiile, perdelele și jaluzelele, astfel încât să le păstrezi cât mai mult timp.

Spălarea draperiilor

Dacă ai cumpărat o draperie gata făcută, aceasta ar trebui să aibă o etichetă cu instrucțiuni pentru spălare. Urmează întotdeauna sfaturile înscrise pe eticheta produsului atunci când îl speli. Alege ciclul de spălare recomandat în funcție de materialul din care este realizată draperie. De obicei, cel mai potrivit este ciclul de spălare pentru lână, care are uscarea cu cele mai puține rotații. Este important ca nivelul apei din cuva mașinii de spălat să fie ridicat, pentru că în acest fel materialul textil este protejat. Dacă ai draperii de dimensiuni mari, este posibil să fie mai bine să le speli separat, în loc să le înghesui pe amândouă în mașina de spălat.

Pune la uscat draperiile imediat ce spălarea este terminată, pentru a evita ca acestea să rămână mototolite. Dacă au încă multă apă chiar și după ce au fost uscate la mașină, agață-le și pune sub ele un prosop sau ziare care să adune excesul de apă care se va scurge din draperii.

Curățarea jaluzelelor venețiene

Cel mai ușor mod de a îți curăța jaluzelele venețiene este cu o perie de curățat jaluzele sau cu o lavetă din microfibră. Dacă acestea sunt unsuroase, ar trebui să folosești un șervețel umed sau o lavetă umedă. Folosește apă curată și dacă este necesar adaugă puțin detergent de vase.

Nu îți recomandăm să dai jos jaluzelele pentru a le spăla, deoarece va dura mai mult timp. Jaluzelele venețiene din aluminiu se pot crăpa ușor în părți, așadar ai grijă. Așază jaluzelele ușor în cadă sau în duș și spală-le în apă caldă cu o perie moale, puțin detergent și oțet. Apoi clătește-le cu apă, deoarece picăturile de apă previn petele, agață-le și lasă-le să se usuce înainte de a le fixa în aplicele de la fereastră.  

Curățarea jaluzelelor verticale

Jaluzelele verticale ar trebui șterse de praf cu o lavetă din microfibră sau cu o perie de șters praful. Dacă se întâmplă un accident și lamelele sunt pătate, acestea pot fi date jos și spălate de mână. Lamelele nu trebuie pliate. Spălarea acestui tip de jaluzele trebuie efectuată cu grijă. Rulează lamelele, dar nu pune mai multe decât încap în cadă sau duș. Este recomandat pentru majoritatea jaluzelelor verticale să fie spălate în apă rece. Unele pot sta la înmuiat la maxim 30°. Verifică întotdeauna instrucțiunile de spălare. 

Jaluzele plisate

Jaluzelele plisate pot fi șterse de praf cu o lavetă umedă sau din microfibră.  

Jaluzele rolete

Jaluzelele rolete se murdăresc foarte rar, deoarece sunt fie rulate, fie complet verticale. Majoritatea pot fi ușor curățate cu o lavetă sau aspirate dacă este nevoie. Acestea pot fi curățate și cu o lavetă umedă și detergent de vase.  

Jaluzele romane

Jaluzelele romane pot fi curățate ușor cu o lavetă sau o perie. De asemenea, pot fi date jos și spălate, dar este un proces complicat, deoarece cablurile pot fi deteriorate ușor.

Descoperă mai mult

Reîmprospătează-ți casa primăvara asta cu noua colecție Nordic Mood

Reîmprospătează-ți casa primăvara asta cu noua colecție Nordic Mood

Noutăți: Decorațiuni cu forme organice care adaugă confort casei tale

Noutăți: Decorațiuni cu forme organice care adaugă confort casei tale

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră