Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Flori artificiale în vază lângă decor cu plante artificiale pe un raft de perete

Plante și flori artificiale: cum să le folosești în decorarea casei

În trecut, folosirea plantelor și a florilor artificiale pentru decorarea casei era prezentă în tendințele fiecărui sezon. Astăzi, tendința este să-ți faci casa să arate ca o grădină mică, realizată în interior - decorată cu plante artificiale sau nu. Există mai multe tipuri, dimensiuni și culori din care poți alege florile sau plantele potrivite pentru decorarea casei tale. 

De ce să decorezi cu plante și flori artificiale în locul plantelor naturale?

Dacă ești unul dintre acei oameni care uită deseori să ude plantele naturale, florile și plantele artificiale ar putea fi soluția potrivită pentru tine. Plantele și florile artificiale sunt elemente de decor pe care le poți folosi pe o durată lungă de timp și nu necesită multă atenție, poate doar să înlături praful de pe ele cu regularitate - în rest, te poți bucura de ele zilnic și vor aduce viață și culoare în locuința ta. 

Deși plantele și florile artificiale nu sunt la fel de proaspete ca cele reale, ele au același scop decorativ. Florile artificiale pot fi văzute ca o extensie a mediului exterior care pătrunde și în interior. Când se schimbă anotimpul, se schimbă și aspectul plantelor naturale. Atunci când alegi varianta plantelor artificiale pentru decor, eviți acest lucru. Poți realiza și păstra orice design interior dorești să creezi cu decorațiuni din plante și flori artificale, deoarece acestea nu își vor schimba aspectul.

Este posibil să găsești plante artificiale care vor avea un aspect foarte realist, greu de distins de plante naturale cu care te-ai obișnuit. Mai mult, florile naturale sunt de cele mai multe ori scumpe și trebuie îngrijite cu regularitate.

Example of living room décor showing faux plant hanging from wall shelf

 

Ai parte de oaspeți planificați sau neplanificați? Păstrează-ți casa prezentabilă întotdeauna

Te stresează gândul că va fi nevoie să îți decorezi casa special pentru momentele în care vei avea oaspeți? Dacă nu ai timp să îți pregătești decorul din camera de zi sau dacă tocmai ai rămas fără inspirație și creativitate, florile artificiale sunt alegerea potrivită pentru tine. Aici, decorul interior poate fi pregătit cu zile, săptămâni sau luni înainte de vizită și va arăta întotdeauna proaspăt. 

Vase with artificial flower arrangement decorating a living room

 

 

Încearcă să amesteci diferite culori atunci când ești creativ cu decorațiunile florale. Alege un ghiveci de plante colorat și combină-l cu o plantă artificială verde crud. Contrastul acestei combinații va ieși în evidență și va atrage privirile celor care îți vizitează casa. De asemenea, îți poți crea propriul buchet din flori artificiale care să reflecte personalitatea ta. De-a lungul timpului, este posibil să mai ajustezi buchetul îndepărtând sau adăugând mai multe flori artificiale sau poate chiar fire de iarbă artificială. 

Living room décor with faux plant and different lighting

 

O plantă - mai multe decoruri

Un alt avantaj pe care îl oferă aranjamentele artificiale de flori este că le poți muta oriunde dorești, oricât de des dorești. Acestea nu sunt limitate la un singur loc și nu trebuie să iei în considerare lumina sau temperatura atunci când alegei locul potrivit pentru decorațiunile tale din flori artificiale. Cu versiunea artificială a decorurilor realizate din plante și flori, vei avea senzația de prospețime pe tot parcursul anului.

Faux plant showing an example of how to do room styling

 

Mix and match

În final, florile și plantele artificiale sunt ideale pentru cei cărora le lipsește timpul, inspirația sau creativitatea. Poți amesteca diferite culori și dimensiuni și poți reamenaja decorul oricând îți dorești.

Faux flowers presented in vase next to different living room décor

 

Citește și cum poți face mici schimbări cu piese mici de mobilier. 

 

Descoperă mai mult

Noua colecție Nordic Mood: un decor scandinav cu note calme și elegante

Noua colecție Nordic Mood: un decor scandinav cu note calme și elegante

Reîmprospătează-ți casa primăvara asta cu noua colecție Nordic Mood

Reîmprospătează-ți casa primăvara asta cu noua colecție Nordic Mood

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră