Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Pozitia corecta la birou sfaturi

Poziția corectă la birou: sfaturi pentru o postură sănătoasă

Majoritatea dintre noi petrece foarte multe ore la birou. Chiar și dacă nu ai o muncă de birou, cu siguranță stai acasă la calculator sau pe laptop. O poziție incorectă timp de mai multe ore pe zi în fața calculatorului, timp în care te ridici doar pentru a-ți mai lua o cană de cafea sau pentru masa de prânz, îți poate cauza pe termen lung dureri de spate și probleme de sănătate.  Dacă ai avut un training de protecția muncii, știi cât accent se pune pe poziția corectă la birou pentru cei care lucrează în fața calculatorului toată ziua. 

O poziție incorectă duce la dureri de ceafă și de spate. De aceea este foarte important să stai corect când petreci foarte multe ore la birou. Poate deja simți că te doare mijlocul în fiecare seară când ajungi acasă. Nu e cazul să îți faci griji însă. Există soluții care să te scape de dureri sau care să le prevină. Cel mai important este să le cunoști si să respecți sfaturile de mai jos atunci când stai la birou. La început s-ar putea să ți se pară mai greu, dar treptat poziția corectă va deveni obișnuință.

 

6 SFATURI PENTRU O POZIȚIE CORECTĂ LA BIROU

Pozitie corecta la birou infografic

Iată la ce trebuie să fii atent atunci când stai la birou multe ore.

  1. Talpa ta trebuie să atingă podeaua.    
  2. Între genunchi și marginea șezutului scaunului trebuie să fie loc, într-atât încât să încapă un pumn încleștat.
  3. Picioarele și mâinile trebuie să fie îndoite la 90º. 
  4. Biroul tău ar trebui să fie cu 2-3 cm mai înalt decât cotul tău, atunci când ești așezat pe scaun și ții brațele îndoi cotul într-un unghi de 90º . Asigură-te că ai umerii relaxați atunci când faci măsurătorile.
  5. Evită să îți sprijini mâna pe brațul scaunului dacă, făcând asta, nu obții o poziție în care cotul este îndoit într-un unghi de 90º .
  6. Asigură-te că din când în când mai schimbi poziția. Ridică-te de pe scaun și plimbă-te câțiva pași sau fă niște exerciții de stretching dacă stai la birou multe ore.
  7. Nu ține mouse-ul prea departe de marginea biroului. Este recomandat ca, atunci când stai cu mâna pe mouse, cotul să fie poziționat lângă corp, nu mai în față, astfel încât să păstrezi unghiul de 90º la toate articulațiile corpului.  

 

ALEGE UN SCAUN DE BIROU CARE SĂ TE AJUTE SĂ AI O POZIȚIE CORECTĂ

Un scaun de birou potrivit te poate ajuta să ai o poziție corectă, dacă scaunul are anumite caracteristici.  Scaunul de birou trebuie să aibă cel puțin cinci roți, care te ajută să stai într-o poziție stabilă și să te miști cu ușurință cu el pe podea. Îți recomandăm și o protecție de podea care împiedică alunecarea roților și zgârierea podelei.

Pentru a obține o poziție corectă, trebuie să ai opțiunea de a ajusta înălțimea scaunului și înclinarea spătarului, astfel încât spatele tău să se sprijine corect pe spătar. Spătarul scaunului de birou trebiue s îți susțină mijlocul, iar înălțimea lui nu ar trebui să depășească înălțimea umerilor tăi atunci când ești așezat pe scaun. Evită să te apleci în față când stai la birou.       

Scaun de birou TRAPPEDAL

Scaunul de birou TRAPPEDAL cu șezut tapițat are mecanism pneumatic cu gaz și șezut din spumă cu memorie ce înlătură tensiunea musculară.   

ASIGURĂ-TE CĂ ÎȚI SCHIMBI POZIȚIA DIN CÂND ÎN CÂND

O postură corectă pe scaun este importantă, dar nu este de ajuns. Din când în când, ridică-te de pe scaun pentru a-ți schimba poziția și pentru a-ți menține corpul activ.

Dacă îți miști corpul din când în când eviși durerile cauzate de perioadele lungi de stat în aceeași poziție pe scaun. De asemenea, când petreci mult timp așezat crește riscul de a nu adopta poziția corectă. În final, te vei alege cu dureri de gât și de spate.   

Pentru a avea o poziție diferită când stai la birou, ridică-te în picioare atunci când vorbești la telefon. Când e posibil, organizează întâlniri în care colegii să stea în picioare sau pur și simplu fă exerciții de stretching din când în când.

ALTE SFATURI PENTRU O POSTURĂ CORECTĂ LA BIROU

Dacă ai stat mult așezat la birou, există și alți factori care îți pot provoca dureri. Dacă folosirea unor poziții variate nu te ajută să scapi de dureri, încearcă să ajustezi înălțimea monitorului. Ai poziția corectă dacă privești monitorul de sus. Dacă monitorul este lao înălțime prea mare și îl privești de jos în sus, riști să ai dureri de ceafă. De asemenea, distanța dintre ochii tăi și monitor trebuie să fie de circa 70 cm.

Recomandări de scaunde de birou:

Birou pozitie corecta

Scaun de birou BILLUM cu șezut tapițat din plasă, spătar din plasă și bază cromat, cu mecanism pneumatic cu gaz. 

Scaun de birou NIMTOFTE

Scaunul de birou NIMTOFTE

Ai obiceiuri bune sau rele de stat la birou? Spune-ne în comentarii!

Surse: http://share.upmc.com/2014/05/desk-posture-q-and-a/

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

 

[node:newsletter-form-title-subscribe]