Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
  Sfaturi pentru alegerea mesei de dining

Sfaturi pentru alegerea mesei de dining

De-a lungul întregii copilării, duminica era ziua rezervată vizitei la bunicii. Bunicii mei stăteau într-o casă veche, în stilul vilelor interbelice, cu o împărțire circulară a camerelor și un hol mare, rotund.  Aveau două camere, iar suftageria era cea în care bunicii ne primeau mereu cu masa făcută. Era o masă mare din lemn masiv, așezată în mijlocul sufrageriei și mereu plină cu tot felul de mâncăruri, de parca în fiecare duminică era Crăciunul. De la masa aceea am cele mai multe amintiri cu bunicii mei, iar poveștile auzite acolo le țin minte și acum. 

ROLUL MESEI DE DINING

Masa de dining sau de bucătărie este punctul central al întâlnirilor cu ceilalți membrii ai familiei. Aici, în fiecare seară sau în fiecare weekend, toată familia se adună pentru a lua masa, pentru a povesti cum și-au petrecut ziua sau săptămâna și pentru a se bucura de momente liniștite împreună cu cei apropiați.

Atunci  când primești pe cineva în vizită, chiar dacă ai unul, doi, trei sau mai mulți oaspeți, tot masa de dining este locul unde se vor desfășura conversațiile, în prezența unor mâncăruri delicioase sau a unor gustări rapide.


Sfaturi alegere masa dining

În multe familii, masa de dining este punctul central al casei, mai ales în weekend sau de sărbători. De aceea, o masă modernă și de calitate este o investiție importantă pentru orice casă. 

PRACTICĂ, MODERNĂ SAU ELEGANTĂ?

Există o mulțime de tipuri de mese de dining, în cele mai variate stiluri, astfel încât opțiunile în alegerea unui anumit stil sunt aproape nelimitate. În funcție de preferințele tale, poți alege fie o masă de dining statement, care să iasă imediat în evidență, fie una discretă.  Este o alegere personală pe care e bine să o faci în momentul în care începi să cauți modelul perfect pentru tine.

 masa dining GADESKOV
Masa de dining GADESKOV în stil industrial, cu blat din lemn și aspect nefinisat.

MASĂ DE DINING MULTIFUNCȚIONALĂ

În unele locuințe, în speță în casele de dimensiuni generoase, masa de dining este plasată într-o cameră separată destinată luării mesei. Acestea sunt însă excepții, pentru că majoritatea dnitre noi locuiește în apartamente destul de mici, de două sau trei camere, în care zona de dining trebuie să fie multifunțională. În acest caz, și masa de dining trebuie să poată îndeplini mai multe funcții, pentru ca tu să poți folosi la maxim spațiul pe care îl ai la dispoziție.

La masa de dining vei lua cina sau micul dejun, dar tot aici vor sta copiii când desenează sau când își fac temele, aici poți juca board games cu prietenii sau poți lucra atunci când ai ceva de făcut acasă.

MASA ollerup STICLA

Masa de dining OLLERUP din sticlă, potrivită pentru interioare mici.  

De aceeea e bine să alegi masa de dining în funcți de ce alte roluri va avea, lucru care ar trebui să influențeze de asemenea și locul în care alegi să amplasezi masa de dining.

 

FORMA: DREPTUNGHIULARĂ, OVALĂ SAU ROTUNDĂ

Forma și mărimea mesei de dining ar trebui alese în funcție de dimensiunile camerei. De asemenea, atunci când alegi locul unde vei așeza masa, trebuie să fii foarte atent, pentru a nu încărca pra mult spațiul și pentru ca locul să nu devină înghesuit. Dacă ai îndeajuns de mult spațiu la dispoziție, alege o masă dreptunghiulară mare, pe care vei avea loc să pui toate mâncărurile și la care pot sta cât ai multe persoane.  Dacă spațiul este o problemă, poți alege o masă de dining de dimensiuni mai mici, careia să îi atașezi foi extensibile, sau o masă de dining extensibilă.

 Masa SILKEBORG
Masa de dining SILKEBORG dreptunghiulară poate fi prelungită prin folosirea unei foi extensibile.

O masă rotundă este potrivită și pentru case mici, și pentru case mari. Singura problemă în cazul unei mese rotunde este că e mai greu de asortat cu scaunele de dining și cu restul încăperii. Există însă și un avantaj, și anume acela că masa de dining dă impresia de spațiu dinamic și o atmosferă mai initimă, mai puțin formală. La o masă de dining rotundă, oamenii vor sta mai aproape unul de celălalt, fapt care îi va impulsiona să discute între ei și va anima conversația.

 

MATERIALUL POTRIVIT

Materialul mesei de dining trebuie ales în funcție de funcționalitatea pe care o va avea. Dacă ai copii mici, ar trebui să alegi un material rezistenț și ușor de curățat și să renunți la ideea unei mese de dining din material delicat.

Dacă vrei o masă care poate fi ușor de curățat, poți alege una cu blat laminat, cu blat acoperit de sticlă sau din melamină. Aceste materiale se pot curăța rapid. Trebuie doar să le ștergi cu o cârpă umedă.

La polul opus, o masă de dining cu blat din lemn masiv sau din oțel se curăță mai greu, ceea ce înseamnă că vei consuma mai mult timp ștergând-o.  De asemenea, un astfel de material este mai pretențios și se zgârie mai ușor.


masa de dining KALBY
Masa de dining KALBY în stil retro.

Descoperă mai mult

MARKSKEL: gama de mobilier cu note rustice

MARKSKEL: gama de mobilier cu note rustice

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

JONSTRUP: scaunul de dining care te captivează prin simplitatea lui

JONSTRUP: scaunul de dining care te captivează prin simplitatea lui

Creează un decor în culori proaspete de vară

Creează un decor în culori proaspete de vară