Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Campanie donatii Micul Prinț


COPIII CU AUTISM AU NEVOIE DE SPRIJIN 

Centrul "Micul Prinț" din Bistrița este printre puținele centre din țară specializate în integrarea copiilor cu autism în învățământul de masă. Peste 100 de familii beneficiază de programele centrului "Micul Prinț". Aici au fost formate peste 250 de cadre didactice specializate în integrarea copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autismului. Pentru ca terapia să dea rezultate, un copil are nevoie de 20-40 de ore de terapie pe săptămână. Costul terapiei pentru un copil poate ajunge la câteva mii de lei pe lună, în funcție de nevoile copilului. 

Trimite cuvântul TERAPIE prin SMS la 8844 și donează lunar 2 euro pentru integrarea unui copil diagnosticat cu autism.

Centrul de resurse și Referință în Autism Micul Prinț este specializat în recuperarea și integrarea copiilor cu autism în învățământul de masă. JYSK susține Centrul “Micul Prinț” din Bistrița prin dotarea completă cu mobilier și prin finanțări ale proiectelor centrului. 

PENTRU DONAȚII PRIN TELEFON:

Centrul Micul Print campanie donatii


Reportaj - Povestea copiilor de la Centrul "Micul Prinț"

 

 

Mesajul copiiilor și părinților din cadrul Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița

  
”Am autism si sunt uimitor!

Credem cu tărie că fiecare copil are locul lui sub soare, o misiune sau un talent special. Scopul acestui proiect consta in oferirea de servicii de terapie de recuperare gratuită pentru un număr cât mai mare de copii și tineri cu autism din Transilvania în vederea creșterii gradului de integrare socio-școlară a persoanelor diagnosticate cu tulburări de spectru autist. Pentru a reuși un parcurs frumos în învățământul de masă unde le este locul, astfel încât să NU ajungă la vârsta adultă complet rupți de realitatea exterioară, copiii diagnosticați cu autism au nevoie de evaluări psihologice complexe, diagnosticare precoce și corectă și ani de zile de terapie de recuperare zilnică, realizată de personal specializat: terapie comportamentală, terapie cognitiva, terapia limbajului, kinetoterapie, activități de socializare în grup, integrare senzorială, terapie prin joc și muzică. În România, aceste terapii nu sunt decontate de statul român. Dorim să strângem minim 100.000 de euro pentru a permite menținerea activității centrului la standardele actuale, pentru a crește accesul la terapie pentru copiii aflați pe listele de așteptare și prentru a degreva familiilor de povara susținerii financiare a terapiei de recuperare. Fiecare copil merită un prieten și șansa de a-și atinge potențialul maxim!

Am autism și sunt uimitor! Ajută-mă să visez, să mă integrez, să merg la școală! Copiii și părinții din cadrul Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița au nevoie de prietenia ta!


Află aici mai multe despre proiectele Centrul Micul Prinț

Află aici mai multe despre cum poți dona.