Copac cu iluminat LED în afara casei iarna

Ghid pentru iluminatul de Crăciun în interior și exterior

Pe măsură ce zilele devin mai scurte și nopțile mai lungi, strălucirea încântătoare a luminilor de Crăciun îți vor lumina lunile mai întunecate ale anului. De la lumini de interior liniștitoare care umplu casa cu o atmosferă plăcută până la farmecul magic al luminilor de Crăciun în aer liber, aceste decorațiuni festive au puterea să transforme orice spațiu și să aducă bucurie festivă în casa ta. Aruncă o privire în acest ghid în care sunt evidențiate beneficiile fiecărui tip de iluminat de Crăciun, astfel încât să poți fi sigur că vei face alegerea potrivită și vei lăsa adevăratul spirit de sărbători să-ți îmbrățișeze casa.

Ce lumini de Crăciun ar trebui să alegi?

Există multe tipuri diferite de lumini de Crăciun și lumini de exterior pentru iarnă și toate au un lucru în comun: îți luminează casa și o scaldă într-o lumină confortabilă și caldă. Tipul de lumini de Crăciun pe care ar trebui să-l alegi se rezumă în mod natural la gustul personal și la locul din casă pe care îl dorești luminat și plin de veselie.

Luminile de Crăciun includ următoarele:

Înainte de a decide tipul de iluminat festiv pe care îl dorești, este important să faci distincția între iluminatul de Crăciun de interior și cel de exterior. Nu toate luminile de Crăciun sunt făcute pentru a rezista la condițiile din exterior și nu toate sunt făcute pentru a fi aprinse în interior. Nu uita să verifici dacă luminile sunt destinate utilizării în aer liber - dacă ai îndoieli, ești întotdeauna binevenit să vizitezi cel mai apropiat magazin JYSK și să ceri mai multe detalii personalului nostru. De asemenea, reține faptul că diferite tipuri de lumini de Crăciun vin în mod natural cu diferite beneficii. Pe lângă cel mai important aspect – alegerea tipului de iluminat care se potriveste perfect în casa ta – există si alte lucruri care fac anumite tipuri de iluminat mai potrivite decat altele. Află mai multe despre acest aspect în secțiunile următoare.

Lumini de exterior pentru Crăciun și iarnă

Luminițele minunate și versatile sunt eroii necunoscuți ai decorațiunilor festive de sărbători. Flexibilitatea lor le permite să arate bine oriunde, creează o strălucire caldă și primitoare în orice spațiu, fie pe un copac din grădină, fie de-a lungul fațadei casei tale. Copacii cu lumini sunt perfecți pentru a ilumina spațiile exterioare ale casei tale. Poți alege între diferite forme și înălțimi: unele tipuri arată ca niște copaci autentici, în timp ce altele au un aspect mai diferit. Copacii cu lumini LED sunt o opțiune ideală pentru iluminatul exterior - poți alege un brad cu lumini, îi poți instala și conecta cablul fără a fi nevoie să te urci pe o scară și să petreci timp fixandu-l cu grijă așa cum ai face cu o instalație de lumini.

Instalații de lumini și iluminat decorativ

Copac cu lumini LED și felinar
Pom lumini LED HLIN 150cm 200 LED și temporizator
HLINPom lumini LED HLIN 150cm 200 LED și temporizator
2 buc. la 279 Lei
189 Lei /buc

Ce lumini de Crăciun pentru exterior ar trebui să alegi?

Există multe tipuri diferite de lumini de Crăciun pentru exterior pe care le poți folosi iarna. Tipul pe care ar trebui să-l alegi se rezumă în mod natural la gustul personal și la locul pe care îl dorești iluminat și plin de veselie. În primul rând, luminile trebuie să fie destinate utilizării în exterior. Dacă ai întrebări, ești întotdeauna binevenit să vizitezi un magazin JYSK și vei fi îndrumat de către colegii angajații noștri.  

Instalație înfășurată în jurul unui copac

Luminile de Crăciun pentru exterior includ următoarele:

  • Instalații de lumini și plase cu lumini
  • Copaci și figurine cu LED-uri
  • Lumânări și felinare LED pentru uz exterior

Instalațiile de lumini și plasele cu lumini sunt printre cele mai simple modalități de a crea bucurie de Crăciun în spațiul exterior. Sunt o modalitate accesibilă de a decora și nu necesită mult efort pentru a fi instalate, deoarece pot fi înfășurate în jurul majorității balustradelor, tufișurilor, copacilor și chiar stâlpilor, aducând o strălucire caldă și primitoare în orice spațiu.

Copacii cu lumină confortabilă sunt perfecți pentru a ilumina spațiile exterioare ale casei tale. Poți alege între diferite forme, înălțimi și aspecte: unii arată ca niște copaci autentici, în timp ce alții au un fler mai sculptural. Copacii cu lumini din LED sunt o opțiune fără probleme pentru iluminatul exterior - alegând un brad cu lumini, îi poți instala și conecta cablul fără a fi nevoie să urci o scară și să petreci timp fixându-l cu grijă așa cum ai face cu o instalație de lumini.

Dar de ce să ne oprim aici? Un ren în aer liber care trage sania lui Moș Crăciun ar putea fi exact ceea ce are nevoie gazonul tău, pentru a primi spiritul sărbătorilor.

Lumini de Craciun in forma de ren in aer liber cu sanie

Felinarele cu lumânări LED pentru uz exterior sunt o combinație fermecătoare. Având incorporată funcția de cronometru, lumânarea LED se va aprinde și se va stinge la o anumită oră, astfel încât să te poți bucura de flacăra pâlpâitoare din interiorul felinarului. Dacă alegi lumânări reale, nu uita să așezi felinarul pe o suprafață sigură și de preferință puțin adăpostită, astfel încât flacăra să nu se stingă.

Alege și combină luminile de Crăciun în aer liber

Dacă ești în căutarea celui mai frumos și impresionant ansamblu de iluminat de Crăciun în aer liber, combină instalațiile de lumină cu copaci și felinare cu lumânări pentru a-ți întâmpina atât oaspeții, cât și lunile mai întunecate.

Îți luminezi grădina, balconul sau terasa?

Un iluminat frumos de Crăciun în aer liber nu necesită neapărat să ai o grădină. Dacă ai un balcon sau o zonă mică în aer liber, poți agăța cu ușurință instalații de lumini pe balustrada balconului sau poți așeza aici un mic copac luminos. Și felinarele confortabile arată întotdeauna grozav la ușa din față sau pe un balcon.

Pentru a păstrea liniștea Crăciunului, este important să te gândești la amplasarea luminilor de Crăciun, astfel încât acestea să nu strălucească direct în camera de zi sau spre dormitorul vecinului.

Luminile de Crăciun cu funcție de cronometru te pot ajuta să fii sigur că lumina este mereu aprinsă la orele dorite, prevenind totodată vecinii să fie deranjați de lumină în timpul nopții.

Măsuri de siguranță

Când instalezi luminile de Crăciun în aer liber, este important să folosești produse care sunt destinate utilizării în exterior. Instalațiile de lumină din interior și copacii cu lumini nu pot fi amplasați afară, deoarece umiditatea poate pătrunde cu ușurință în cabluri, ceea ce poate provoca scurt circuitarea acestuia. Iluminatul exterior de Crăciun este de o calitate mai robustă, care poate rezista mai bine la umezeală, îngheț și viscol.

Este specificat pe ambalaj dacă un produs este destinat utilizării în interior sau în exterior. De asemenea, ar trebui să alegi produse care au marcaj CE, ceea ce înseamnă că îndeplinesc cerințele legale de siguranță. 

Consumul de energie

Luminile exterioare aduc un pic de bucurie în lunile întunecate de toamnă și iarnă și, în general, consumă mai puțină energie decât ai crede - în mod natural, consumul de energie variază între diferitele tipuri de lumină și fiecare produs în parte. Toate luminile de exterior din gama JYSK sunt realizate cu lumină LED. O instalație de lumini LED are o durată de viață de până la 50.000 de ore. Pentru a afla mai multe, consultă descrierea produsului pentru luminile noastre, unde multe dintre ele indică câtă energie consumă acea lumină specifică într-o perioadă de 24 de ore.

Funcția de cronometru înseamnă iluminare fără griji

Pentru a reduce și mai mult consumul de energie al luminilor de Crăciun în exterior, multe dintre luminile noastre vin cu funcții de cronometru care îți permit să aprinzi luminile pentru perioade de timp stabilite pe care le decizi tu. Combinând luminile LED cu o funcție de cronometru, poți evita consumul de energie în timpul zilei, când lumina oricum nu este vizibilă.

Ar trebui să fii conștienți de faptul că există diferite nuanțe de lumină albă LED; de exemplu alb gălbui cald și alb albăstrui rece. Prin urmare, este o idee bună să testezi dacă luminile tale de exterior au culoarea dorită. 

Pentru mai multă inspirație despre decorarea casei tale în adevăratul spirit de Crăciun, consultați articolul nostru de blog despre decorațiunile de Crăciun .

Descoperă mai mult

Spiridușii de Crăciun își fac apariția în casa ta

Spiridușii de Crăciun își fac apariția în casa ta

Noutăți: descoperă textile pentru o casă confortabilă

Noutăți: descoperă textile pentru o casă confortabilă

Cum să-ți alegi perdelele și jaluzelele: ghidul complet

Cum să-ți alegi perdelele și jaluzelele: ghidul complet

Noutăți: Decorațiuni cu forme organice care adaugă confort casei tale

Noutăți: Decorațiuni cu forme organice care adaugă confort casei tale