Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

VORBEȘTE CU ANGELA 

Vorbește cu Angela este o campanie de prevenire a agresiunilor demarată de Asociația Necuvinte și Direcția de Poliție a Municipiului București și finanțată de JYSK.

Campania se va desfășura, pentru început, în toate cluburile și barurile din zona Centrului Vechi a Bucureștiului. Aici, persoanele care se simt în pericol pot folosi codul Angela pentru a cere ajutor personalului din localul în care se află.

Personalul a fost instruit să recunoască acest cod drept o solicitare de ajutor, să izoleze persoana care cere ajutor conducând-o într-o zonă liniștită a localului și să ceară mai multe detalii despre situația în care se află. În funcție de gravitatea situației, personalul localului poate chema un taxi, familia, prietenii sau poliția. 

În toate localurile din zona de desfășurare a campaniei va fi prezent posterul campaniei, plus afișe și flyere despre importanța acordării consimțământului de către femei fără ca acestea să fie constrânse în vreun fel. 

Pagina de Facebook a campaniei o poți găsi aici. 

DESPRE CONSIMȚĂMÂNT

Consimțământul înseamnă a da permisiunea, a accepta să faci ceva și a fi confortabil cu această decizie. 

Nimeni nu poate fi forțat să facă ce nu vrea. Chiar dacă ai ieșit la o întâlnire, nu ești obligată să mergi mai departe.