Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
sfaturi decorare sufragerie

5 sfaturi pentru decorarea sufrageriei

Dată:

Categorie: Camera de zi, Inspirație, Toate articolele

Cuvinte cheie: mobila sufragerie, idei decorare sufragerie, camera de zi, idei living, decoratiuni living

Sufrageria este locul în care îți petreci majoritatea timpului liber de acasă. Aici te relaxezi, le împărtășești membrilor familiei întâmplările de peste zi, citești, îți inviți prietenii la o seară de board games sau urmărești serialul preferat. E natural să îți dorești ca spațiul tău de relaxare și de primire a oaspeților să arate frumos, să fie primitor și confortabil. Iată câteva sfaturi pentru a avea sufrageria de vis.

1.    Pentru un aspect curat și elegant, folosește mai puține culori sau culori din aceeași paletă

Edith Wharton, scriitoare americană și unul dintre primii designeri de interior, spunea în cartea The Decoration of Houses (1897): “Cu cât vei folosi mai puține culori, cu atât mai plăcut va fi rezultatul”. Atunci când folosești mai puține culori sau culori asemănătoare, elementele din cameră se contopesc cromatic, iar asta îți permite să scoți în evidență celelalte caracteristici: linia mobilierului, texturile și accesoriile.

Aici există însă o excepție: culorile tari. O cameră în nuanțe de gri, crem sau pasteluri va fi plăcută ochiului, în timp ce o cameră în care domină roșul puternic va fi obositoare.


2.    Pentru spațiile mici, folosește obiecte de mobilier transparent

Chiar dacă, în mod normal, este cea mai mare încăpere din casă, de multe ori sufrageriile nu sunt pe atât de încăpătoare pe cât ne-am dori. Mai ales atunci când îndeplinesc mai multe roluri și când trebuie să cuprindă și canapeaua, și comoda TV, și biroul, și biblioteca sau alt mobilier de depozitare.

Obiectele transpartente

Dacă nu vrei să renunți la anumite obiecte de mobilier, chiar dacă spațiul este aglomerat, încearcă să înlocuiești câteva dintre piese cu mobilier transparent, din sticlă. Fie că e doar o măsuță de cafea, un birou sau o comodă TV, vei vedea că spațiul va avea un aspect mult mai aerisit și va părea mai încăpător.

3.    Adaugă personalitate camerei prin decorațiuni cu imprimeuri

Dacă vrei să adaugi personalitate camerei și să atragi atenția asupra unei anumite zone, folosește decoruri cu imprimeuri. Poate fi un singur element sau poți adăuga mai multe, în funcție de cât de îndrăzneț îți dorești să fii sau cât de puternice sunt imprimeurile.

Un covor cu dungi colorate, perne decorative cu imprimeuri florale, pături cu model cadrilat sau un set de draperii cu imprimeu natural vor adăuga culoare sufrageriei tale.  

Rolul imprimeurilor in decorare

4.    Aranjează piesele de mobilier astfel încât spațiul să invite la conversație și să fie primitor

Sufrageria este spațiul în care toată familia se întâlnește și petrece timp împreună. Fie că membrii familiei se reunesc seara și povestesc întâmplările de peste zi, fie că se adună în weekend sau primesc oaspeți și se distrează stând la povești, sufrageria este camera care invită la conversație.

Mobila trebuie să fie aranjată în așa fel încât să permită tuturor participanților să fie atenți și să se implice în discuții. Așează piesele confortabile precum canapeaua, fotoliile și taburetele în cerc, la distanță de perete, și fii pregătit cu câteva fotolii puf sau otoman extrem de utile atunci când ai un oaspete nou sau când cineva vrea să își schimbe poziția mai ușor.

Idei de aranjament pentru sufragerie

 

5. Folosește sursele de lumină astfel încât să obții o atmosferă caldă și confortabilă

 
Indiferent cât de mare este camera de zi, ce culori și ce piese de mobilier folosești, dacă lumina nu este folosită corect riști ca rezultatul să nu fie cel dorit. Primul pas în obținerea unei atmosfere primitoare este folosirea mai multor surse de lumină diferite. Așadar, nu te baza doar pe lustră sau plafonieră, ci adaugă un lampadar, o lampă sau câteva spoturi. Lămpile și lampadarele creează intimidate, de aceea sunt extrem de importante pentru schema de lumini a sufrageriei. Pot fi folosite ca lumini de accent, ca ambient și ca decorațiuni.