Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

15% REDUCERE SUPLIMENTARĂ pentru toate comenzile online

decorare terasa

6 sfaturi pentru decorarea terasei

Dacă ești norocos și ai o terasă, am intrat în perioada potrivită a anului! Vara oferă o mulțime de momente de relaxare și distracție, petrecute de cele mai multe ori în aer liber. Terasa este, de obicei, locul în care toată lumea se adună pentru a socializa. Dacă te numeri printre cei care au o terasă, dar nu o consideră un loc destul de atrăgător pentru a petrece orele libere aici, citește mai departe.

1.    Amprenta personală

Decorarea terasei înseamnă, în primul rând, aducerea amprentei personale asupta spațiului outdoor. Terasa oferă spațiu adițional primăvara, vara și la începutul toamnei. Aici poți petrece multe ore din zi alături de familie și prieteni, de aceea este foarte important să fie un spațiu primitor și plăcut, unde să îți dorești să fii.

Decorațiunile de pe terasă trebuie alese astfel încât să se potrivească design-ului interior al casei. Astfel, vei obține coerență în întreaga casă, atât în spațiul interior, cât și în exterior.

2.    Umbra și zonele adăpostite

Un parametru important atunci când îți decorezi terasa este poziționarea acesteia față de soare. Majoritatea oamenilor preferă ca terasa să fie însorită o perioadă cât mai lungă din zi, iar acest lucru trebuie luat în considerare în procesul de decorare.

Umbrelele sunt utile atunci când soarele strălucește puternic, dar și atunci când se formează roua. Există mai multe soluții pentru a te proteja de soare, printre care un acoperiș de pânză sau un parasol.

O altă soluție o reprezintă protejarea printr-un paravan sau un ecran de protecție, în cazul în care aveți o terasă care nu este ferită deloc de vânt. Paravanele și ecranele de protecție oferă în plus intimitate terasei, în cazul în care aveți vedere către vecini sau către stradă.

3.    Un colț confortabil

Poți crea un colț confortabil și intim prin utilizarea florilor în ghivece mari. Florile și verdeața oferă o atmosferă plăcută și adaugă viața în jur. 

Există o gamă variată de ghivece de flori, așadar nu vei avea o problemă în a le găsi pe cele potrivite stilului tău. Plantează în ele atât flori, cât și plante decorative verzi, pentru a fi înconjurat atât verdeață, cât și de pete de culoare.

Nu uita și de un ghiveci mic, în care să plantezi o floare care îți va decora masa de pe terasă.

 

4. Design interior pentru o atmosferă de grădină

Probabil ți-ai decorat interiorul cu diverse lămpi, vaze, perne și pături pentru a crea o atmosferă primitoare și caldă. Aceeași atmosferă poate fi recreată afară, prin folosirea diverselor elemente de decor din interior. Dacă terasa nu este protejată deloc de soare, ține cont de faptul că soarele puternic decolorează în timp pernele și celelalte textile și poate topi lumânările decorative.

5.    Atmosferă de lounge și zona de dining

Dacă dimensiunea terasei o permite, poți împărți spațiul într-o zonă de lounge și relaxare și una dedicată servirii mesei, mobilată cu un set de terasă. Seturile pentru lounge oferă un aspect aparte terasei și te vor convinge cu siguranță să petreci mai mult timp în aer liber.

6.    Soluții de iluminare pentru o atmosferă de poveste 

Există mai multe variante prin care poți avea o atmosferă specială pe terasă în serile de vară. Pentru a construi starea perfectă, utilizează soluții de iluminare diferite.

Felinarele de diverse mărimi și forme sunt ideale pentru serile în aer liber pe terasă. Felinarele de dimensiuni mari pot fi folosite pentru a ilumina spațiile mai importante de pe terasă și pentru a le scoate în evidență, iar felinarele mici și lumânările pot fi așezate pe masă sau în suporuri, pentru a amplifica atmosfera romantică. 

O altă metodă de a lumina terasa fără a folosi lumini prea puternice, care pot strica atmosfera, este decorarea cu instalații de luminițe. Acestea sunt de două tipuri - cu încărcare pe baterii sau încărcare solară. 

Descoperă mai mult

Creează o zonă de relaxare lângă piscină unde să te răcorești pe timpul verii

Creează o zonă de relaxare lângă piscină unde să te răcorești pe timpul verii

Ce trebuie să iei în considerare când alegi mobilierul de grădină

Ce trebuie să iei în considerare când alegi mobilierul de grădină

Mobilier elegant și multifuncțional: colecția pentru terasă UGILT

Mobilier elegant și multifuncțional: colecția pentru terasă UGILT

Cum poți avea un somn odihnitor în aer liber?

Cum poți avea un somn odihnitor în aer liber?