Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Ziua Mondială a Somnului | Reducere de până la 60%

saltea topper

Beneficiile folosirii unei saltele superioare

O saltea superioară nu este un simplu artificiu în dormitor sau un moft. Dimpotrivă, este un plus pentru dormitorul tău, deoarece crește cu adevărat confortul patului și îmbunătățește calitatea somnului. De fapt, are chiar avantajul de a transforma o saltea mediocră sau de calitate foarte slabă într-o saltea care îți oferă un somn confortabil și relaxant. 
De asemenea, salteaua topper prelungește viața saltelei tale, ceea ce te ajută să economisești bani pe termen lung. Dacă ai o saltea scumpă, de calitate foarte bună, folosirea unei saltele superioare o va proteja și îi va prelungi viața. 

 

Ce este o saltea superioară?

O saltea superioară este de fapt un saltea subțire, de aproximativ 5 cm, care se așează peste salteaua obișnuită. Nu trebuie confundată cu protecția de saltea, care este mai subțire și mai flexibilă și care are doar scopul de a proteja salteaua. Protecția de saltea are doar un rol igienic, nu și de creștere a confortului. 

 

Sporește gradul de confort al unei saltele subțiri cu o saltea superioară 

Poate ai făcut o alegere greșită atunci când ai cumpărat salteaua și te-ai pricopsit cu o saltea care nu e potrivită pentru tine. Sau poate că ai crescut sau ai scăzut în greutate, iar acum salteaua nu mai e la fel de confortabilă, pentru că atunci când ai ales-o aveai alte nevoi. O saltea superioară te poate ajuta în ambele situații. Dacă salteaua e prea tare sau prea moale, o saltea superioară îi va compensa dezavantajele.  Acest lucru este valabil și în cazul în care salteaua ta este prea veche și, deci, inconfortabilă, dar nu ai acum bani de o saltea nouă. Salteaua ta veche va fi mai confortabilă dacă peste ea vei folosi o saltea superioară.
 

Ai o saltea de calitate deja: o saltea superioară va face patul mai luxos


Chiar dacă ai deja o saltea de calitate, o saltea superioară este o idee bună. Va oferi un sprijin potrivit pentru zonele cheie ale corpului tău, va proteja salteaua în care ai investit și va îmbunătăți calitatea somnului tău. 
Salteaua superioară îți va proteja salteaua de: 

  • umezeala și transpirația emanată de corp în timpul nopții
  • rupturi și pete
  • va crește durabilitatea saltelei și o va ajuta să își păstreze mai mult forma.

Este recomandat să schimbi salteaua superioară o dată la cinci ani. În acest fel eviți acumularea acarienilor. Dacă stratul superior, cel pe care pui direct lenjeria de pat, este direct salteaua, atunci schimbarea saltelei o dată la cinci ani va costa destul de mult. O saltea superioară nu este atât de costisitoare, prin urmare va fi mai simplu să o schimbi o dată la cinci ani. Unele saltele superioare sunt prevăzute cu husă detașabilă, care poate fi spălată pentru a scăpa de acarieni. Chiar dacă nu are husă detașabilă, este mult mai avantajos să schimbi o saltea superioară decât salteaua principală. 

 

Există dezavantaje în folosirea unei saltele superioare?

Nu există dezavantaje în folosirea unei saltele superioare. Dacă îți faci griji că patul tău va arăta mai puțin ordonat din cauză că cearșaful nu va mai sta complet întins peste salteaua superioară, trebuie să știi că există cearșafuri care sunt îndeajuns de mari pentru a acoperi cei 3-5 cm extra ai saltelei superioare. 

Ce saltea superioară să aleg?

Ca și în cazul saltelei principale, alegerea saltelei superioare este o opțiune personală. Preferi un pat mai moale sau mai ferm? Îți place să dormi într-o cameră răcoroasă sau în așternuturi foarte călduroase? Răspunde la aceste întrebări și apoi testează saltelele superioare în magazin pentru a o alege pe cea mai potrivită pentru tine.