Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

15% REDUCERE SUPLIMENTARĂ pentru toate comenzile online

perna impotriva durerilor de ceafa

Cum alegi cea mai bună pernă pentru o poziție sănătoasă a gâtului

Durerile de spate și de ceafă ne-au afectat pe fiecare la un moment dat. Există o mulțime de cauze pentru care simțim un disconfort în zona cefei. Poate stăm într-o poziție nepotrivită la muncă, avem o postură greșită și nesănătoasă la calculator, poate că am stat în frig sau, nu în cele din urmă, dormim într-o poziție nepotrivită. Dacă ultima situație este cea care cauzează problema, ai nevoie de o pernă nouă. În orice caz, durerea este în același timp supărătoare și îți limitează activitatea de zi cu zi, putând duce la dureri de cap sau migrene. 

Sfaturi pentru perne

Indiferent de poziția în care îți place să dormi, perna trebuie să îți susțină gâtul. Dacă te trezești fără dureri de ceafă și te simți odihnit, perna pe care o aieste potrivită. Dar, dacă atunci când te trezești simți disconfort sau dureri în zona cefei, ești tensionat și ai dureri de cap în orele dimineții, atunci e foarte posibil ca perna pe care o folosești să fie nepotrivită. 

Pernele si durerile de gat

Iată trei sfaturi care te vor ajuta să îți alegi perna potrivită:

  1. În primul rând, asigură-te că perna pe care o folosești oferă coloanei și spatelui tău o poziție neutră. O poziție neutră înseamnă că gâtul tău rămâne într-o poziție naturală, ca o extensie a spatelui, iar coloana vertebrală este dreaptă. Poziția neutră este aceeași, fie că stai în picioare, așezat sau întins. Dacă dormi în poziția greșită, gâtul tău va fi încordat.
     
  2. Ce poziție de somn preferi? Poziția în care dormi joacă un rol extrem de important în alegerea pernei. Ar trebui să îți alegi perna în funcție de poziția preferată de dormit. Poți afla mai multe despre cum să alegi înălțimea pernei aici. 
     
  3. Asigură-te că poți alege între mai multe perne. Chiar dacă ar trebui să îți înlocuiești perna cu una nouă, nu e nevoie să o arunci pe cea veche. E o idee bună să ai mai multe perne la dispoziție. Poate într-o seară vrei să schimbi poziția de dormit, și atunci te vei simți mai bine dacă vei schimba perna. 

Pernele din spumă cu memorie relaxează gâtul

Pernele sunt realizate din patru tipuri de umplutură: cu pene și/sau puf, cu microfibre, spumă cu memorie sau latex. Fiecare tip de pernă are propriile caracteristici. Poți afla mai multe informații despre umplutura pernelor aici.

 Dacă suferi de durerii și tensiune în zona cefei, pernele din spumă cu memorie sau latex sunt cele mai potrivite. Acest tip de perne oferă un suport excelent și se mulează în funcție de forma gâtului. Dacă ești în căutarea unei perne care să îți ofere maximum de sprijin, poți să arunci o privire la gama de perne Wellpur, realizate din spumă cu memorie, care oferă cel mai bun suport pentru gât, spate și umeri.