Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Stil boem: idei de decorare a casei pentru nonconformiști

Stil boem: idei de decorare a casei pentru nonconformiști

În trecut, stilul boem se regăsea în casele artiștilor, pictorilor, marilor scriitori sau muzicieni. Cuvântul în sine este asociat cu cei cărora nu le-a fost frică să fie diferiți, să iasă în evidență și să își arate preferințele, fără a le păsa de părerea majorității. Boemi au fost inovatorii, trendsetterii, cei care au avut un cuvânt de spus în evoluția culturală a umanității. “Boem” nu descrie doar un stil de amenajare interioară. Descrie o filozofie și un stil de viață asociat cu oamenii care gândesc liber, care nu au idei preconcepute, care sunt toleranți cu cei din jurul lor și acceptă că diferențele dintre oameni fac lumea mai frumoasă.

O casă boemă este o locuință în care confortul, relaxarea și sentimentul de libertate sunt prioritare. Dacă îți dorești o astfel de locuință, atunci e momentul potrivit să redecorezi, pentru că stilul boem este unul din trendurile populare în prezent, care ocupă paginile tutuor revistelor de design interior.  

Decoratiuni casa stil boem

Flori, covoare si decoratiuni textile cu imprimeuri diferite: stilul boem este romantic și relaxat.

Cum arată un interior în stil boem

Decorul unei case boho chic evocă un climat exotic și călduros. Trăsăturile specifice sunt materiale de culoare închisă, lemn masiv, piese de mobilier de dimensiuni mari, draperii, interioare în care predomină culori precum cafeniu, grena, cărămiziu. Dacă ai noroc să găsești piese vintage care pot fi recondiționate, nu rata ocazia, pentru că vor aduce un plus de autenticitate, fie că e vorba de un fotoliu în stil clasic din colecția bunicii sau de o tavă de alamă găsită la un târg de antichități. Cu cât o piesă este mai excentrică și are o poveste interesantă în spate, cu atât mai bine!    

Sfesnice metal JYSK

Îmbină sfeșnice din metal cu mobilier din lemn masiv și decorațiuni colorate

Vei găsi un decor boem în multe case din țările scandinave. Astăzi, stilul boho chic este descris drept o îmbinare dibace a decorațiunilor textile realizate din materiale catifelate și colorate, cu mobilier din materiale dure precum lemnul sau oțelul.

Caracteristicile interioarelor boho chic

Stilul boem presupune o combinație inedită de imprimeuri marocane tradiționale, obiecte de decor realizate din cristal și metal, folosirea unui număr mare de decorațiuni textile – perne, pături, covoare așezate unele peste altele, lumânări și felinare care atârnă de tavan și aduc un plus de magie în casă, precum și multe ghivece cu plante, care te fac să te simți mai aproape de natură.

Stil boem: plante si ghivece JYSK

O mulțime de plante și ghivece diferite fac ca atmosfera să fie mai relaxată, iar un covor cu imprimeu oriental înveselește încăperea. 

Important este nu doar ce obiecte ai în casă, ci și felul în care le combini. De exemplu, vei obține un efect mult mai interesant dacă vei decora cu mai  multe sfeșnice de diferite dimensiuni, decât cu un singur sfeșnic sau cu suporturi de lumânări de aceeași dimensiune. De fapt, într-o casă boho chic, orice decorațiune e bine-venită în mai multe exemplare și în mai multe dimensiuni!

Abundență de materiale textile

Bogăția vizuală dintr-un decor boem se datorează în special abundenței de decorațiuni textile folosite.  Covoare care se suprapun, o mulțime de pernuțe decorative și pături, toate de dimensiuni și în culori variate, vii, vor da naștere acelui sentiment de libertate creativă specifică unui interior boho chic. Materiale precum catifeaua și mătasea, care evocă regalitate și eleganță, sunt preferate pentru acest stil.

Perne decorative si textile imprimeuri JYSK

Decorează cu o mulțime de perne decorative și pături cu imprimeuri diferite, din materiale precum catifea sau satin.

Ferestrele sunt acoperite de draperii din materiale grele, pe care le poți atârna de galerii rustice realizate din lemn.

Pasiunile tale – inspirație pentru decorațiuni

Știi să cânți la chitară? Decorează-ți un perete cu una sau mai multe chitare clasice, din lemn.  Ești pasionată de modă și ai câte o ținută diferită pentru fiecare zi din an? Expune-ți o rochie pe care nu o mai porți, în locul unui tablou, pe perete.  Sau lasă-ți colierele, brățările și cerceii la vedere, pe un suport special, și transformă-le astfel în obiecte decorative. Astfel îți va fi mai ușor și să le alegi în fiecare zi, pentru că sunt la vedere. Îți place să pictezi? Ia un șevalet și joacă-te cu culori, poți obține un tablou frumos și unic.

Devorezi cărți mai repede decât devorează un copil înghețata? De ce să nu îți faci o noptieră dintr-un teanc de cărți. Posibilitățile sunt infinite, trebuie doar să stabilești ce pasiune ai și cum o poți integra în amenajarea casei tale.  

Dulap stil boem dormitor JYSK

O rochie cu imprimeu vesel poate deveni un obiect de decor pentru dormitorul tău. Așezată pe dulapul AULUM de culoare albă, va ieși cu siguranță în evidență. 

Stil boem - inspiratie casa JYSK

Cărțile, florile și lumânările sunt decorațiuni potrivite pentru un interior boho chic.

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

[node:newsletter-form-title-subscribe]

Descoperă mai mult

Ce protecție pentru saltea și ce saltea superioară ar trebui să alegi? Ghidul complet

Ce protecție pentru saltea și ce saltea superioară ar trebui să alegi? Ghidul complet

Reînnoiește-ți dormitorul cu o nouă lenjerie de pat

Reînnoiește-ți dormitorul cu o nouă lenjerie de pat

Standardele de siguranță pentru plăpumile destinate copiilor

Standardele de siguranță pentru plăpumile destinate copiilor

3 lenjerii de pat noi cu aspect lejer, ideale pentru vară

3 lenjerii de pat noi cu aspect lejer, ideale pentru vară