Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Lenjerii de pat

Care este mărimea potrivită pentru lenjeria de pat

Lenjeriile de pat sunt disponibile în mai multe dimensiuni. Atunci când avem de ales între o lenjerie single și una dublă, știm din start ce ne trebuie. Dar există mai multe dimensiuni pentru o lenjerie de pat single și diferite dimensiuni pentru una dublă. Așadar, care este cea mai potrivită dimensiune pentru lenjeria de pat?

Răspunsul este influențat de mai mulți factori: mărimea plăpumii, a pernelor și a saltelei. Există dimensiuni diferite ale plăpumii, pernelor și saltelei folosite pentru un pat de bebeluși, un pat de copii sau unul de adulți. Mărimea așternuturilor trebuie să varieze și ea în funcție de pat, dacă folosești un pat adecvat vârstei - pentru bebeluși, copii sau adulți.

În tabelul de mai jos poți vedea dimensiunile tipice pentru cearșaful de plapumă, fețele de pernă și cearșaful de pat, în funcție de dimensiunea patului - pentru bebeluși, copii sau adulți. 
 

Lenjeria de pat: ghid pentru dimensiuni

  Cearșaf de plapumă Fețe de pernă Cearșaf neted Cearșaf cu elastic Din ce este alcătuit un set de lenjerie de pat
Bebeluș 70x100 cm 40x45 cm 40x95 cm  40x95cm/60x120 cm 1 cearșaf pentru plapumă și o față de pernă
Copii 100x140 cm 50 x 60 cm 100x140 cm 70x140 cm 1 cearșaf pentru plapumă și o față de pernă
Single 140x200 cm 50x70/70x80 cm 150x250 cm 90x200 cm 1 cearșaf pentru plapumă și o față de pernă (unele lenjerii includ și cearșaf de pat)
Lungime extra 140x220 cm 50x70/70x80 cm   90x210 cm 1 cearșaf pentru plapumă și o față de pernă
Dublă 200x220 cm 50x70/70x80 cm  240×260 cm 140x200 cm  1 cearșaf pentru plapumă și 2 fețe de pernă (unele lenjerii includ și cearșaf de pat)
King size 240x220 cm 50x70/70x80 cm  240x260 cm 160x200 cm 1 cearșaf pentru plapumă și 2 fețe de pernă (unele lenjerii includ și cearșaf de pat)

 

 

Care este mărimea potrivită pentru fața de pernă?

În cazul pernelor pentru adulți, cele mai pupolare sunt cele cu mărimea 50 x 70 cm, iar pe locul doi sunt cele cu dimensiunea 70 x 80 cm. În cazul pernelor pentru copii, dimensiunea cel mai des întâlnită este 50 x 60 cm. Poți citi mai multe despre dimensiunile pernelor în ghidul nostru pentru perne

 

 

 

 

 

Mărimea cearșafului de plapumă nu este mereu aceeași cu cea a plăpumii

Mărimea plăpumilor pentru adulți diferă atât în lungime, cât și în lățime. Pot avea o lungime normală sau extra lungă, pot fi single sau duble. Bineînțeles, în aceste condiții și mărimea cearșafului de plapumă variază. De cele mai multe ori este recomandat ca cearșaful de plapumă să fie cu 5 cm mai lung și cu 5 cm mai lat decât plapuma. Astfel, plapuma are loc mai bine în cearșaf. Dimensiunea cea mai populară pentru plăpumi single este 140 x 200 cm, dar din ce în ce mai mulți oameni aleg cearșafuri de plapumă cu lungime extra, de 140 x 220 cm.   Pentru plăpumile duble, dimensiunea cea mai populară a cearșafului de plapumă este 240 x 220 cm. 

Află mai multe despre dimensiunile plăpumii în Ghidul nostru pentru plăpumi

 

 

 

 

 

Lenjeriile sunt disponibile în diverse materiale

Lenjeriile de pat sunt disponibile în diverse tipuri de materiale precum flaben, bumbac 100%, bumbac satinat, creponat sau microfibră. Foarte mulți preferă lenjeriile din bumbac 100%, deorarece sunt mai plăcute la atingere și sunt realizate dintr-un material natural, care se aerisește mai bine. Avantajul lenjeriilor din poliester, pe de altă parte, este că acestea nu intră la apă și nu se șifonează. 

 

 

 

 

Mărimea cearșafului 

Cearșafurile sunt disponibile în două modele: neted și cu elastic, și în diverse mărimi. Unele cearșafuri sunt realizate din material care se întinde, de aceea nu e o problemă dacă nu se potrivesc perfect cu patul tău. De obicei, cearșafurile sunt realizate din bumbac sau un amestec de bumbac și poliester. Află mai multe din ghidul nostru pentru cearșafuri

 

 

 

 

Găsește mărimea potrivită 

Înainte de a cumpăra lenjeria de pat trebuie să cunoști dimensiunea plaăumii, a saltelei și a pernei. Astfel, nu vei fi dezamăgit atunci când vei ajunge acasă și nu vei avea surpriza că lenjeria este prea mare sau prea mic. Dacă ai mai nelămuriri cu privire la mărimea potrivită a lenjeriei, poți oricând să contactezi departamentul nostru de Serviciu Clienți - suntem aici pentru a te ajuta.


 

 

 

Descoperă mai mult

Ghid pentru dormitor

Ghid pentru dormitor

Ghid pentru îngrijirea și curățarea saltelei

Ghid pentru îngrijirea și curățarea saltelei

Ghid pentru alegerea cearșafului

Ghid pentru alegerea cearșafului

Patul recomandat de category buyer-ul nostru, Jakob

Patul recomandat de category buyer-ul nostru, Jakob